Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Nykyäänhän Firefox-selain tallentaa ilmeisesti kaiken mahdollisen, jotta selaimen äkillisesti kaatuessa tai hätähousukäyttäjän räpellettyä voidaan kuitenkin selaimen uudelleenkäynnistyksen jälkeen palata siihen mihin tuli jäätyä.

Melkoinen oli kuitenkin hämmästykseni kun sammuksissa olleen koneeni avattuani havaitsin että Firefox avautui sivulle jota toinen käyttäjä oli käyttänyt - sensijaan että kotisivulleni, joka on klassisesti Google - ja kaikenkukkuraksi toisella välilehdellä oli konetta viimeksi käyttäneen hotmail-sähköposti apposen avoimena!

Varsinaista tietoturvaa.

Kommentit (9)

salai
Seuraa 
Viestejä7582
Liittynyt17.3.2005

Jos konettasi käyttää joku toinenkin, muuta Firefoxin asetuksia.

Laita kotisivuksesi haluamasi ja ja määrää, että nimenomaan se avataan eikä edellisiä sivuja. Sitten voit poistaa kaiken privaattidatan automaattisesti sulkiessasi selaimen, senkin voi määritellä asetuksissa.

Tai lataa tuolta Mozilla Firefox, Portable Edition, jonka asennat muistitikulle, jonka pidät aina mukanasi (minulla on yksi sellainen puhelimen muistissa).

Jossakin Yliopiston koneissa näin sellaisen ratkaisun, että XP:ssä ajettiin aina koneen sulkeutuessa CCleaner, joka varmuuden vuoksi poisti kaikki väliaikaistiedostot konetta sammutettaessa.

Tai lataat jonkin Live-CD version Linuxista, niissä on Firefox yleensä mukana. Sammutettuasi koneen ei jää mitään muistiin.

Vaihtoehtoja ja valinnanvaraa löytyy. Uuteen 3.1-versioon (ehkä) tulee erillinen privaattimoodi mukaan.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Se toinen käyttäjä ei ollut sulkenut Firefoxia ennen koneen sammuttamista. Omasta mielestään Firefox siis kaatui yllättäen ja siksi avasi näkyviin viimeksi käynnissä olleen istunnon sivuineen, eikä omaa aloitussivuasi. Selain kannattaa sulkea ennen koneen sammuttamista, varsinkin vieraalla koneella.

Hän ei ollut myöskään kirjautunut ulos hotmailistaan. Lisäksi hänen Hotmailin istunnossaan oli kertakirjautuminen pois käytöstä, salasanan muistaminen päällä tai sinulla on selaimessa salasanojen tallennus päällä (Työkalut->Asetukset->Turvallisuus->Salasanat). Siksi sammutuksessa kaatunutta istuntoa palautettaessa Hotmail-istunnonkin avaaminen onnistui.

Hänen olisi kannattanut muuttaa Hotmailinsa istunto kertakirjautumiseksi: hotmail.com -> ruksi POIS kohdista "Muista minut tässä tietokoneessa" ja "Muista salasanani". Jos sinulla on salasanojen tallennus päällä, hänen olisi kannattanut valita "Ei" salasanan tallennusta ehdotettessa. Ja hänen olisi kannattanut muistaa kirjautua Hotmailista ulos postit luettuaan.

Ja hänen olisi pitänyt poistaa istuntonsa jäljet Firefoxista (Työkalut->Poista yksityisyystietoja) ja sulkea Firefox ennen koneen sammuttamista.

Vieraalla tai yhteiskäytössä olevalla koneella koneella Salain ehdottama oma selain USB-tikulla on tehokas vaihtoehto. Itse pidän muistitikulla OperaTor-selainta, joka antaa tietoturvan lisäksi myös anonymiteetin proxyn kautta. Omalla koneella selaimen asetukset kannattaa sitten miettiä yksityisyyden tarpeen ja sille vastakkaisen mukavuudenhalun mukaan - esim:

1. Poista salasanojen tallennus käytöstä Firefoxissa (Asetukset->Turvallisuus->Salasanat) jos se on sinulla käytössä.

2. Et ehkä halua minkään saitin muistavan sinua tai salasanaasi automaattista sisäänkirjautumista varten - tarkista siis saitille kirjautuessasi ao. ruksit sivulta ja vastaa EI jos selain ehdottaa salasanan tallennusta.

3. Poista Firefoxissa istuntoosi liittyvät tiedot ennen selaimen sulkemista - joko klikkaamalla Työkalut->Poista yksityisyystietoja tai asettamalla toiminto automaattiseksi kohdasta Työkalut->Asetukset->Tietosuoja->Tyhjennä valitut yksityisyystiedot aina, kun kone suljetaan.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
spin0
Se toinen käyttäjä ei ollut sulkenut Firefoxia ennen koneen sammuttamista. Omasta mielestään Firefox siis kaatui yllättäen ja siksi avasi näkyviin viimeksi käynnissä olleen istunnon sivuineen, eikä omaa aloitussivuasi. Selain kannattaa sulkea ennen koneen sammuttamista, varsinkin vieraalla koneella.

Tai hänellä oli päällä asetus "Kun Firefox käynnistetään: Avaa viimeisen istunnon ikkuna ja välilehdet". Silloin selain palauttaa avautuessaan viimeisen näkymän, vaikka se olisikin suljettu normaalisti.

OoKoo, tutkailen saamiani neuvoja sopivalla ajalla, kiitos!

Oletin että selaimen sulkeminen tai (Luoja paratkoon EDES!) koneen sulkeminen automaattisesti kirjaa ulos s-postista. Hyvä tietää tässä tällä kertaa sinänsä harmittomassa tapauksessa että näin ei ole, niin itsekin sitten toimin vähän tarkemmin jos tulee vieraissa koneissa käytyä.

Qadesha
Oletin että selaimen sulkeminen tai koneen sulkeminen automaattisesti kirjaa ulos s-postista.

Ei se selain tiedä että se on sähköposti mikä on avoinna.

Selain on tyhmä. Google on selain. >> Google on tyhmä.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

No mitäs mä sanoine että firefozi on paska selain. Sillä ei tee hevon paskaa. Tänäänkin jouduin sulkemaan koneen selaimet auki kun ne jäi lukkoon kun oli pari selainta samaan aikaan päällä.

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?f=5&t=33359

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Kolmossarjaa tuntuisi riivaavan hinku keksiä jos vaikka mitä härpäkkeitä sensijaan että keskityttäisiin vakaaseen ja luotettavaan selaimeen. 2-sarjan kanssa joutui automaattisesti uloskirjautuneeksi s-postista ja foorumeilta jos sulki selaimen välillä. Ainakin sarjan alkupuolella.

TERÄS NALLEPUH
Tänäänkin jouduin sulkemaan koneen selaimet auki kun ne jäi lukkoon kun oli pari selainta samaan aikaan päällä.

Toi ongelma korjautuu hyvin pian, kunhan nörtit saa kopioitua koodin Googlen selaimesta. Jokaisesta selaimen välilehdestä tulee oma prosessinsa.

salai
Seuraa 
Viestejä7582
Liittynyt17.3.2005

Tänään iltapäivällä ulos tulevaan öiseen Minefield versioon on lisätty "Privat Bowsing Mode". Se otetaan käyttöön Tools > Private Browsing -valinnalla.

Toiminnon tarkoituksenahan on estää vaimoa/miestä/rekisteröityä kumppania vakoilemasta tietoja, jos haluaa etsiä tälle esim. sopivaa lahjaa netistä.

Kattokissa on kuitenkin unohdettu:

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat