Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miksi musiikkikappaleissa on usein basso, joka kuulostaa boom boom boom -ääneltä? Eikö sitä voisi jättää pois? Jos joku haluaa basson, niin hän voisi painaa basso-nappia soittimessa, jolloin soitin automaattisesti lisäisi jytkeen? Alkaa ottaa päähän kun aina kuuluu boom boom boom joka kappaleessa. Eihän se ole hyvää musiikkia kun aina jytisee, pää vaan halkeaa.

Esimerkiksi tässä on jytkettä ja laulua,
jytkeen voisi jättää pois: DJ Hixxy: Disco Land
Tämä taas on ihan ok: Turrican II

Sivut

Kommentit (17)

CE-hyväksytty
Sä kuuntelet väärää musiikkia.En kuuntele musiikkia, missä on tuo mainitsemani jytke. Mutta ongelma on siinä, että osa niistäkin kappaleista olisi muuten hyviä, mutta pää ei kestä jytkettä. Voisivat tuottaa kaksi versiota, toisen jytkeellä ja toisen ilman.

CE-hyväksytty
Rupea itse tuottajaksi.Ei se toimisi, kun aina pitäisi olla itse tekemässä kaikki asiat...

Se kappale ei toimi ilman sitä jytkettä. Koitappa ekvalisaattorilla poistaa 100 Hz taajuuden tienoilta se pois, niin kuulet että eipä se kuulostakkaan enää yhtään miltään.

Mitä tulee happy hardcore musiikkiin, niin siihen ei päde muu kuin että valitse toinen genre jos ei jytke kiinnosta.

Veikko
Se kappale ei toimi ilman sitä jytkettä. Koitappa ekvalisaattorilla poistaa 100 Hz taajuuden tienoilta se pois, niin kuulet että eipä se kuulostakkaan enää yhtään miltään.No ehkä ei juuri tuo nimenomainen kappale kuulosta miltään ilman jytkettä. Mutta on joitakin kappaleita, joissa on hyvää ainesta. Toki jytkeen tilalle tulisi täyttää lisää sitä hyvää osaa silloin kun siinä on pelkkä jytke.

Dredex
Veikko
Se kappale ei toimi ilman sitä jytkettä. Koitappa ekvalisaattorilla poistaa 100 Hz taajuuden tienoilta se pois, niin kuulet että eipä se kuulostakkaan enää yhtään miltään.No ehkä ei juuri tuo nimenomainen kappale kuulosta miltään ilman jytkettä. Mutta on joitakin kappaleita, joissa on hyvää ainesta. Toki jytkeen tilalle tulisi täyttää lisää sitä hyvää osaa silloin kun siinä on pelkkä jytke.Silloin varmaan on kyse jostain ibiza trancesta tai vastaavasta jossa nostatellaan ja fiilistellään samaa monta minuuttia.

Tai sitten etsit vaan suosiolla chiptune musiikkia jos se kerta kiinnostaa.

Onnistuit sitten kaivamaan kliseisen bassojytkeen. Tilaajana tuolle musiikille tosiaan on ne, jotka kaipaavat juuri sen jytkeen. Eivät niinkään taiteellista elämystä.

Toinen mua jo kyllästyttävä asia musiikissa on se sähkökitaran vingutus. Vaikka miten kivasti näppäilisi, sama se silti on.

Ja mitäpä valtavirtamusa on? "pum pum pum pumputi pum" & muutaman nuotin näppäily jota toistetaan 3:30. Uaah!

Oikeassa musiikissa kuulee tuskan, kuolon korinan, kirkon urut, helvetin virtojen pauhun...

Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Liittynyt26.8.2008

Öh - vanha Hi-Fi hullu nyt sanailee. Musiikissa pitäisi, huom. pitäisi, kuulua koko äänialue n. 16-20000 Hz. Ja vieläpä ilman värittymistä = varsinkin joidenkin alueiden korostumista, tai vaimenemista, yms.

No - Voin toki olla väärässäkin, mutta nykyisin on jonkinlainen kuin "normi", että bassoja korostetaan tolkuttomasti. Basson toki pitää kuulua jos se alkuperäisessä esityksessäkin on voimakas jytke, mutta jos ei, niin sitten ei. Ja mitä tulee nuorison autojen äänentoistoon, niin siitä on Hi-FI hirveän kaukana.

Joskus menneisyydessä porukka kävi meillä varta vasten kuuntelemassa kun halusivat kuulla Hi-Fi tasoista musiikkia.
Nyt on tilanne muuttunut - Nykyisin itse kuuntelen mieluiten luonnon ääniä metsässä, ja jopa syvää hiljaisuutta.

Miun naapuri kuuntelee aina jytkettä. Varsinkin aamuisin. Onneks ei kuitenkaan poraa seinää kuin joka toinen aamu. Ihanaa.

Puhumattakaan toisesta naapurista, jonka autosta lähtee enemmän basson ääntä kuin jumbojetistä tehoja.

Kyllä vähemmästäkin kyrsii joskus.

Dredex
Eiköhän se ole kotirauhan häirintää, jos aina kuuluu jotain jytkettä.no, niinhän se on...

oon kyllä meinannu soittaa monesti poliisille, mutta en oo sit kuitenkaan kehannu, kun ei keskellä yötä kuulu mitään.

E:

olis kyllä kiva asua omakotitalossa... voi sitä juhlaa, kun se päivä koittaa...

Kerrostaloasumisen suola: popittaja, joka polkee lattiaa, rumpukapuloin hakkaa paikkoja, heittelee kaljapulloja... bileet neljästi viikossa. Kuljeksinta tietenkin raskaan sarjan kanta-astunta...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat