Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Demarit ottavat yhteen – netissä lauotaan kovilla

Kunnallisvaltuutetut Maria Guzenina-Richardson ja Satu Taiveaho edustavat demarien nuorta naisvoimaa.
Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
Kunnallisvaltuutetut Maria Guzenina-Richardson ja Satu Taiveaho edustavat demarien nuorta naisvoimaa.

Demarit jatkoivat keskiviikkona toistensa syyttelyä vaalituloksesta blogeissa. Ketjun aloitti maanantaina entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja, joka paukautti Jutta Urpilaisen politiikan olevan "unelmahöttöä". Keskiviikkona Tuomioja kiitti blogissaan runsaasta palautteesta, erityisesti myönteisestä sellaisesta, ja puolusti avointa kritiikkiään puolueen johtoa kohtaan.

–Juuri sisäänpäin lämpiävä ja ulospäin pelkkää "kaikki hyvin"-yhtenäisyyttä korostava puoluekulttuuri kuuluu niihin asioihin, joiden vuoksi SDP tänään on juuttunut tähän kannatusloukkuunsa, Tuomioja sanoi.
Tuomioja sai kritiikkiä Tage Lindbergin blogissa. Lindberg on SDP-aktiivi ja demarinuorten puheenjohtajan Heta Välimäen aviomies; idean Urpilaisen puheenjohtajaehdokkuudesta sanotaan syntyneen Välimäen ja Lindbergin aivoriihessä.

Lindberg kirjoitti maanantaina:

–Oman pesän likaaminen on maailman helpoin asia. Sillä saa julkisuutta ja pystyy asettumaan jalustalle suhteessa muihin: "Kyllä minä olisin tehnyt tämän paremmin" .Tuomioja saattaa todellakin kuvitella, että hän olisi johtanut SDP:n hienoon vaalivoittoon eilen. Mutta sillä ei ole merkitystä. Puoluekokous ei häntä SDP:n johtoon halunnut, tälläkään kertaa, Lindberg laukoi.

Entisen valtiovarainministerin Arja Alhon (sd.) blogissa saa puolestaan kyytiä SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson, joka kommentoi Tuomiojan heittoja niljakkaiksi.

–Erkki Tuomiojan ilmaisu unelmahötöstä kuvaa vain sitä, miten SDP:n puoluejohto kuvitteli voivansa aloittaa vaalityön tyhjältä pöydältä ehdottomalla sitä ja tätä – ja kuorruttamalla kaiken unelmalla – ja sitten voivansa lunastaa kansalaisten luottamuksen. Ehei. Analyysissa on otettava lusikka kauniiseen käteen ja pilkottava ongelma ja katsottava, mitä sille voi tehdä, Alho totesi.

–Ehdottaisin Maria Guzeninalle pikakoulutusta a) käsitteistä ja b) loogisuudesta. Hän nimittäin onnistui olemaan (radiohaastattelussa) itsensä kanssa kaiken aikaa eri mieltä. Eikä mennyt paljon paremmin käsitteidenkään hallinta. Ilmeisesti hän ei tiedä, mitä analyysi tarkoittaa. Älyllisyydeksi hän luultavasti kuvittelee sen, että toistaa älyllisyys-sanaa, hän päivitteli.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/39519-d ... an-kovilla

Kommentit (4)

Jostain syystä olen aina pitänyt Arja Alhosta. Muistan, kun oli se Helsingin Juhlaviikkojen "kupru" silloin joskus 1995 - 1996 (?) ja Alho sai syyt niskoilleen. Opiskelin silloin Työväen Akatemiassa ja sanoin siellä jollain tunnilla, että jostainhan täytyy tehdä syntipukki kun koko porukka porsastelee. Ja Lipponen möhömahoineen teki Alhosta syntipukin.

Mutta Arja Alho on tosi nasta tyyppi, ainakin mitä lukee hänen kolumniaan:


Niljakasta, Maria.
29.10.08

Kuuntelin sattumoisiin Ylen ykkösen keskustelun kuntavaaleista. Keskustelijoina olivat Maria Guzenina ja Jorma Bergholm. Ehdottaisin Maria Guzeninalle pikakoulutusta a) käsitteistä ja b) loogisuudesta. Hän nimittäin onnistui olemaan itsensä kanssa kaiken aikaa eri mieltä. Eikä mennyt paljon paremmin käsitteidenkään hallinta. Ilmeisesti hän ei tiedä mitä analyysi tarkoittaa. Älyllisyydeksi hän luultavasti kuvittelee sen, että toistaa älyllisyys-sanaa.

Maria Guzenina piti hyvänä saavutuksena kakkossijaa. Toisaalta hän oli kuitenkin Jorman kanssa samaa mieltä tosiasiasta, siis tappiosta, mutta sitä ei olisi saanut sanoa. Hän oli huolissaan, että demarit poteroituvat mutta kielsi sanomasta ääneen sitä minkä kaikki voivat vaalitulosta katsoessaan nähdä.

SDP:n pitäisi olla kansanliike ja kyetä avoimeen keskusteluun. Politiikkahan on keskustelua! Marian mielestä näin ei ilmeisestikään ole, vaan puolueen johdon sisäisillä uudistuksilla asiaa voidaan puida maltillisesti. Keskustelussa Jorma oli muuten rauhallinen mutta Maria tuohtunut ja suorastaan pehmeän aggressiivinen. Oli vain paljon tyhjiä sanoja mutta ei niistä syntynyt ajatusta ja jos syntyikin, vain keskeneräinen mosaiikki.

Jorma Bergholm väitti, että SDP:n historian huonoimman kuntavaalituloksen syyt ovat viimeisten 10-15 vuoden politiikassa. Samaa olen minäkin väittänyt niin viime eduskuntavaalien kuin nyt kuntavaalienkin jälkeen. Maria luetteli myös samoja asioita. Ero vain on siinä, että hän saa niin sanoa mutta muut eivät. Muut ovat nyt ainakin Erkki ja minä, luultavasti kaikki, jotka yrittävät.

Maria-täti aikoo nyt puhutella Erkki Tuomiojaa kuin pikkupoikaa. "Miten otit vastuuta kuntavaalista (analyyttisesti ja älyllisesti)?" Mutta samaan hengen vetoon hän painotti uuden puoluejohdon vain neljän kuukauden vastuuta. Jorma on oikeassa. Ei näin voida toimia, että osa on niljakkaita. Voi nimittäin Maria-hyvä olla niin, että esimerkiksi Erkki Tuomioja tai minä olemme niin sydänvereen saakka sosialidemokraatteja, että me jopa välitämme siitä miten sosialidemokraattinen liike pysyy vahvana yhteiskunnallisena vaikuttajana. Sivumennen, oletko totsssasi kun väitit, ettei kannatuksella/kuntalaisilta saadulla mandaatilla ole väliä kunnissa? Luuletko tosiaan, että katsomalla kokoomuslaista silmiin, hän jättää ulkoistamatta palveluja?

Mutta sitten asiaan. Kun Martin Luther King piti kuuluisan puheensa unelmasta, "että vielä jonakin päivänä lapsiani arvioitaisiin ei ihonvärin mukaan vaan heidän luonteittensa mukaan", takana oli valtava liikehdistä kansalaisoikeuksien puolesta. Martin Luther King ei säästellyt itseään osallistuessaan marsseihin ja tultuaan pamputetuksi kuten eivät ne mustat naiset ja miehet, jotka panivat henkensä alttiiksi noustessaan puolustamaan täysiä kansalaisoikeuksia. Ja mistä lähdettiin: voiko värillinen istua bussissa valkoisille varatulla paikalla! Tämä taistelu tuotti sellaisen uskottavuuden, että puheesta tuli yksi historian kuuluisimmista. Myös Jaana Kuusipalo viittaa samaan tämän päivän Hesarissa.

Erkki Tuomiojan ilmaisu unelmahötöstä kuvaa vain sitä miten SDP:n puoluejohto kuvitteli voivansa aloittaa vaalityön tyhjältä pöydältä ehdottomalla sitä ja tätä - ja kuorruttamalla kaiken unelmalla - ja sitten voivansa lunastaa kansalaisten luottamuksen. Ehei. Analyysissa on otettava lusikka kauniisiin käteen ja pilkottava ongelma ja katsottava mitä sille voi tehdä. Minusta Jutta teki parhaansa eikä oma kritiikkini ole mitenkään henkilöön menevää. Tosiasia - ja sen aamun keskustelu osoitti - on, että kaikista niistä sadoista ellei tuhansista puoluekokouksen papereista ei ole vielä löytynyt linjaa eikä edes kompassia edetä eteenpäin. Kun se on löytynyt, on tehtävä kovasti työtä kasvokkain ja virtuaalisesti, että siihen uskotaan ja luotetaan. Sitten vasta voi ansaita kannatuksenkin.
http://www.arjaalho.fi/arja-alho-blogi.php

Että meille valtaan nyt pyrkii joku missukka, joka keräilee ääniä säälipisteillä ja toisten potkimisilla! Ja tuota niljakasta lässyttäjää sitten pitäisi ylistää ja kumartaa, EI KIITOS IKINÄ!

http://www.arjaalho.fi/arja-alho-blogi.php

Että meille valtaan nyt pyrkii joku missukka, joka keräilee ääniä säälipisteillä ja toisten potkimisilla! Ja tuota niljakasta lässyttäjää sitten pitäisi ylistää ja kumartaa, EI KIITOS IKINÄ!

[/quote]


................................
Politikoiden ja tavallisten kansalaisten/ veronmaksajien välissä on suuri kuilu?
Ei vaan siinä välissä on jopa suuri valtameri.
Politikot liitelevät omissa maailmoissaan ja "taistelevat" keskenään kansan suosiosta aina ennen vaaleja.
Samoin tekevät monet kunnallispolitikotkin.
Harva heistä on tietoinen kansan/kunnan asukkaiden ongelmista.
Pääasia politikoille on menestyminen ja suuri äänisaalis.
Täällä Savonlinnassakin on sama ongelma olemassa.

Vaikka samalla kadulla= saman kadun varressa asuu kunnallispolitikkoja, niin he eivät ole kiinnostuneita edes siitäkään, että kuinka veronmaksajia kohdellaan hänen kotikatunsa varrella.
Valtuustoissa he hoitelevat jopa toisarvoisia asioita silloin kun virkamiehet sortavat kuntalaisia.

Kunnallispolitikoiden on vaikea vaikuttaa jonkun virkamiehen päätöksiin. Virkamies kun tekee yleensä niinkuin on itse ajatellut ja jopa diktatuurisin sorto-ja nöyryytys-ottein.

Voi olla että monillakaan valtuustoilla ei ole vaikutusvaltaa muuttaa virkamiesten päätöksiä, kun virkamies tai pari haluaa itse määrätä ja hallita koko kuntaa tai kaupunkia.

Mieleeni tulee vanha Villi-länsi jossa joku kopla on ottanut kaupungin haltuunsa ja määrää kaikista asioista.

Kun esimerkiksi jonkun kadun asukkaat ovat adressein anoneet 20-vuotta katunsa asfaltointia tai vaikkapa yhtä liikennemerkkiä niin adressi hylätään aina.
Kysymys ei ole nyt Pietari kylliäisentiestä.

Ihmettelen miksi Kunnallispolitikot eivät ole olleet kansalaistensa ja veronmaksajien apuna "hädän" hetkellä.

Teot ovat jotakin eivät pelkät sanat.
Teoillaan poliittiset puolueet voivat kohottaa kannatustaan ansaitusti ja tekoja me veronmaksajat arvostamme.
Tekoja ja oikeita päätöksiä.

Nyt Savonlinnassa on tekojen aika ja pelkät korulauseet eivät riitä.
Oikeudenmukaisuus on nostettava kätköista esiin.
Ei pidä sortaa sorrettuja eikä vähemmistöjä suomessa.
Yksikin hyvä teko politikoilta on vaikutukseltaan suurenpi kuin tuhat tyhjää sanaa.

Lopettakaa politikot suomessa se pintaliitonne.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat