Seuraa 
Viestejä45973

Fibromyalgia on lääkäreiden keksimä nimi Joka-paikkaan-sattuu -oireisiin.
Oliskohan kellään jotain sanomista tähän?

Seurasin erään fibropotilaan parantamista videokameran kanssa...

Ensimmäinen potilas odotti jännittyneenä Joukon saapumista. Hän oli aika epäileväinen, mutta minä taas innoissani. Hän oli nimittäin fibromyalgiapotilas. Se oli todettu hänelle muutama vuosia sitten. Ensi viikolle olivat lääkärit varanneet hänelle jonkun hermopäätteiden laserpuudutuksen??? Tällä n. 50-vuotiaalla naisella oli selkäkipuja, iskiasta, raajojen puutumista, "vaeltavaa" kipua, joka iski usein ja eri paikkoihin. Myös sydänlihaskipuja. Näitä kipuja oli ollut jo pari vuosikymmentä. Öisin hän nukkui tunnin kerrallaan, ja sitten oli pakko pitää venyttelytauko.

Lääkärit olivat todenneet skolioosia, notkoselkäisyyttä, jakojen erimittaisuuden ja huonon ryhdin. Varsin tunnistettavia oireita. Hän oli käynyt noin kymmenellä eri lääkärillä, muutamalla fysiatrilla, röntgenkuvauksissa ja muutamilla muilla "hoitajilla". Lääkärit olivat määränneet hoito-ohjeeksi liikunnan harrastamisen.

Jouko työnsi vasemman si-nivelen alemmas paikoilleen (vas. kuva yllä). Sitten Jouko avasi selkärangasta nikamalukot tavalla, jonka olin monesti nähnyt ja itsekin monet kerrat kokenut kiropraktikoiden ja naprapaatin käsittelyssä

Sitten potilas käännettiin varovasti selälleen, sillä si-nivel on herkkä livahtamaan takaisin pois paikaltaan. Sen jälkeen Jouko vetäisi potilaalta vasemman lonkan paikalleen ja jälleen vaihtui jalkojen pituusero (vas. kuva yllä). Taas oli vasen jalka vaihteeksi 3cm pidempi. Seuraavaksi saman käsittelyn sai oikea lonkka. Tämän jälkeen molemmat jalat olivat saman pituiset (oik. kuva yllä). Loistavaa! Mutta samalla käsittämätöntä!

Hoito ei siis pitänyt sisällään mitään poppakonsteja. Ei ollut yhtään vaarallista liikettä eikä missään mitään riskiä! Hoito näytti itse asiassa naurettavan helpolta: Si-nivel työnnettiin paikoilleen ja lonkat vedettiin helpon näköisellä liikkeellä paikoilleen. Ja muutoksen näki selkeästi joka liikkeen jälkeen... Lopuksi potilaalta vedettiin toinen olkapää paikalleen ja jumiutunut kallolaatta vapautettiin.

Tämä firbromyalgiapotilas nousi hoitopöydältä hiukan pökerryksissä, mutta jo siinä vaiheessa tippa silmässä. Kivut olivat poissa. Päätä ei särkenyt, henki kulki, käsissä oli tunto, olo oli sanoin kuvattuna "onnellinen huokaus". Silmät suurina potilas hyppäsi varovasti lattialle seisomaan ja Jouko komensi tekemään reippaan kävelypyrähdyksen käytävän päähän ja takaisin. Käytävän päätä kohden lähti varovaisesti askeltaen potilas, joka takaisin tullessaan itki onnesta ja hyvästä olosta. Kipua ei ollut ja kävely oli kevyttä ja ryhdikästä. Me muut huokaistiin ja ainakin minä pyyhin kyyneleitä silmäni reunasta. Kun kaikki paikat oli laitettu kohdalleen ja potilaalla oli jalat saman pituiset, lantio suorassa, skolioosi poissa, notkoselkä suoristunut ja ryhti normaali. ja ennen kaikkea se onnenkyynel silmässä, kun kipua ei enää tuntunut! Tämä fibromyalgiapotilas lähti kotiinsa lauleskellen...

Raportti kuvineen sivuillani!
http://personal.inet.fi/koti/faro/Selkasivut/Rapo.html

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (17)

Laita kotisivusi hakurobotteihin. Jokainen halukas voi lukea asiat sieltä. Tämä ei ole oikea paikka omien web-sivujen mainostamiseen.

Nainen (1970, fibromyalgia,spondylolisteesi) V.2001 ylä-ja alaraajojen kipujen vuoksi reumatologi diagnosoi fibromyalgian ->suositeltu liikuntaa+masennus ja kipulääkettä. V 2002 reumatologin kontrollikäynti, todettu alaraajojen + lonkan kivut -> suositeltu liikuntaa + kipulääkettä. V 2004 töissä ilmaantui vihlova selkäkipu, jolloin tk:hon -> siitä alkoi kierre jolloin kävin tk:n lääkäreillä -> aina uutta kipulääkettä sain, parhaimmillaan ensiavussa kipupiikkejä. Työterveyslääkäri lähetti ortopedille joka tutki röntgenkuvan: jatketaan sairaslomaa koska kuvassa ei erikoista. Vuoden 2005 alussa olin heti 5kk sairaslomalla jolloin taas ortopedille -> epäili jalkojen ja lonkan kipua bursiitiksi (limapussitulehdus) ja tutkiessaan minut totesi: selässä ei virheasentoa! ortopedi lähetti magneettikuviin-> 2 pullistumaa löytyi. Koska jalassa tuntomuutoksia lähetti neurologille->ei löytynyt hermostosta vikaa. Eräs kuntohoitaja totesi jalkojen pituuseron->kerroin lääkärille joka otatti röngtenkuvat ja niistä näkyi että sentin pituusero raajoissa ja S1 on lumbalisoitunut oikealla ja sakralisoitunut vasemmalla eli vinossa. Lääkäri ehdotti korotusta vasempaan jalkaan. Tästä seurasi koko kehon kivut ja monet reissut naprapaateille, kiropraktikoille kunnes kuulin Jouko Holmasta. Jouko vastaanotollaan kertoi-> vasen si pois paikoiltaan, vasen jalka 5cm lyhyempi, lonkat paikoiltaan ja oikea olkapää. Nyt käynyt hoidossa 2 kertaa, Nyt poissa fibrokivut+selän kireys. Olin sairaslomalla v.2005 yht: 6kk lääkkeisíin ja hoitoihin mennyt n.700 euroa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ennenkin k.o.Jouko Holma on mainostanut ihmeparantamistaan täällä Tiede.fi -palstalla. MODE hoi

Eikö ketään "tiede"ihmistä kiinnostaisi tulla katsomaan joskus? Vai pelkäävätkö he olevansa väärässä?

En ole Jouko vaan yksi tuhansista hänen parantamista potilaistaan.

Mummo
Ennenkin k.o.Jouko Holma on mainostanut ihmeparantamistaan täällä Tiede.fi -palstalla. MODE hoi

OLen Mummon kanssa harvinaisen samaa mieltä.

Omien web-sivujen mainostaminen, joka on täynnä luontaisterapeutin mainontaa, ei kuulu tänne. Mielestäni tiede-palstalle ei sovi EI-virallisen lääketieteen, non evidence based hoitojen ja tietyn YHDEN henkilön ylistys ja mainonta.

Tämä on sentään tiede-palsta. Erilaisista hoitomuodoista voidaan keskustella ja vaihtaa mielipiteitä, muta yksipuolinen JULISTUS YHDEN HENKILÖN- nimeen ei ole tieteellisten kriteerien eikä etiikan täyttävää tiedonjakoa.

Vaikka en tuomitse tai disnoteraa mitään mistä "potilas"-yksilö kokee hyötyvänsä, tieteellisestä dokumentaatiosta pitää olla näyttöä, kaksoissokkotutkimuksin tehtyä.

Kaikki nuo sakralisaatiot ym. ovat tuttuja lääkäreille, raajojen pituuserot ym. Mutta ne sivuutan, koska tämä topikki ei ole riittävän tieteellinen mielestäni.

En viitsi edes kommentoida fibromyalgiaa, vaikka tiedänkin siitä paljon. Tämä threadi ei ole objektiivisesti suuntautunut.

Minuakin pidetään täällä huuhaa-henkilönä. Mutta voin kertoa, että koskaan en ehdota oma-aloitteisesti kenellekään vaihtoehtohoitoja. Mutta jos potilas kysyy, kerron sen mitä tiedän ja se on myöskin velvollisuuteni. Monista asioista en tiedä, mutta tarvittaessa aina voin selvittää.

Tarvittaessa otan yhteyttä moderaattori_3:n ja hän tietenkin päättää, mikä kuuluu tänne ja mikä ei.

En tunne tapausta, mutta luontaishoidoista ja erilaisista "vaihtoehtoisista" hoitomenetelmistä kiinnostuneena, ajattelin pitää palopuheeni puoskareista. Vaihtoehtoiset lainausmerkeissä, koska mielestäni ei ole mitään järkeä luopua hoitomenetelmistä, joiden teho on todettu sellaisten hyväksi, joiden vaikutuksista ei voi mennä varmuuteen. Tietoa kannattaa etsiä ja terapeuteilta kannattaa kysellä heidän pätevyydestään ja vaikkapa vakuutuksistaan, mikäli kaikki on kunnossa, he voivat kertoa avoimesti asioista ja mikäli ei ole, ei kannata riskeerata terveyttään. Puskaradio toimii, mutta siihenkin kannattaa suhtautua pienellä varauksella.

Puoskari on henkilö, joka tarjoaa ainokaista hoitomenetelmäänsä parannuskeinoksi kaikkeen kierosilmäisyydestä syöpään. Varokaa puoskareita.
Monet luontaishoitoja ja vaihtoehtoisia terapioita tarjoavat ihmiset uskovat vilpittömästi hoitokeinonsa tehoon ja voi olla että niistä onkin apua ihmiselle, jonka olo on jostain syystä kroonisesti huono. Hoito itsessään voi olla tehotonta, mutta monien kipuja ja vaivoja lievittää jo se, että joku yrittää tosissaan auttaa poistamaan vaivoja, joiden hoitamiseen koululääketieteellä ei ole keinoja tai resursseja. Jotkin hoidot taas toimivat jollain tavalla, kuten erilaiset manipulaatio- ja hierontamenetelmät, mutta ainoastaan silloin kun hoitoja antaa terapeutti, joka tuntee menetelmänsä rajat ja turvalliset käyttökohteet. Puoskarin käsittelyissä tällaista varomista ja huolellisuutta ei ole, yleensä he eivät myöskään kuulu samalla tavalla oikeusturvan piiriin hoitovirheen sattuessa, kuin lääkärit ja virallisen hyväksi havaitun koulutuksen saaneet terapeutit ja hoitajat. Asiakas ottaa hoitoja omalla vastuullaan ja terveytensä kaupalla. Puoskarit tapaavat toisinaan myös mainostaa itseään jonkin tunnetun menetelmän, kuten esimerkiksi akupunktion, taitajina. Mikäli he aiheuttavat asiakkaalle vahinkoa, tai jopa aiheuttavat tämän kuoleman, he eivät tee hallaa vain yhdelle ihmiselle, vaan samalla pilaavat myös menetelmän ja sen vakavasti otettavien harjoittajien maineen.

Ottamatta kantaa k.o.ihmemiehen tekoihin, Me Kunkku kehottaisimme kuitenkin suhtautumaan "puoskareihin", kuten heitä toisinaan nimitetään hieman avoimemmin.
Mitä väliä sillä on, miten ihminen mahdollisesti saa avun häntä vaivaavaan pulmaan? Jos kaikki "normaalin" lääketieteen saavutukset on jo kokeiltu ja apua ei ole tullut, niin mikä me olemme tuomitsemaan ihmisen, joka saa toiselle paremman olon kosketuksellaan?
Käytetäänhän "normaalissa" lääketieteessäkin lumelääkettä eikä sitä mielletä mitenkään kyseenalaiseksi. Onko "normaali" lääketiede vain niin tarkka omasta reviiristään että se tuomitsee kaikki "luomuparantajat" jo ennakkoon, kun heidän päälleen ei pääse "normaalin" lääketieteen termein?
Ilman muuta on tuossakin ammattiryhmässä huijareita, mutta niinhän on kaikissa muissakin ammateissa. Varmasti ainakin osa uskoo vilpittömästi omiin taitoihinsa. Uskooko lääkäri aina omiin resepteihinsä??
Luulenpa että "tavalliset" lääkärit ovat aiheuttaneet ihmiskunnalle huomattavasti enemmän vahinkoa, kuin nuo eräiden toimesta syrjityt "puoskarit"!!! Kysykää vaikka Gideonilta!!
Avoimuutta ja ennakkoluulottomuutta kehoittaisin harjoittamaan teitä, alamaisiani!!!

Olen itsekkin tuollaisen hoidon nähnyt. Ihan mielenkiintoiselta vaikutti. Luontaistuotelääketiede ja tuollaiset "vedetään jutut paikalleen" hoitomenetelmät ovat oikeasti tehokkaita. Ne lääkkeet mitä posse vetää kun varastoituu kehoon, niinku kaikki mitä sisäämme pistämme. Vaikken ole mikään paras puhuja luontaisesta terveestä ruokavaliosta, on tietenkin terveet solut paremmat kuin täynnä sokeria ja kokakolaa olevat solut.

Meillä on kehossamme tavallaan tukkeumia. Ihminen voi olla hyvinkin panssaroitu erilaisin tukkeumin, jotka estävät energian virtaa energiakehossamme, tai ovat itseasissa energiakehon tukkeumia/sulkeumia. Näitä voivat luoda traumaattiset kokemukset. Juuri kaikenmoiset ajatuslukot ja pelko kohdata itsensä ovat tälläisiä.. Pelot tulisi käsitellä, lukkiutuneet tunteet ovat varastoituneet eri puolelle kehoamme. Energia virtaisi vapaammin, ja vapaus puhdistaa tottakai..

Onko jollekkin epäselvää tämä energia-asia? Minun mielestäni on hyvinkin selvää että ihmisellä on energeettinen olemus jossa on järjestäytyneenä kaikki ajatteluun liittyvä.. Yksi substanssi joka on jokaisella järjestäytynyt eri tavoin. Fyysisen puolen toimintahan lähtee kuitenkin olemuspuolesta.. Mutta olemuspuolikin voi olla imenyt vaikuttimensa ulkoisista tekijöistä kuten vahvoista johtajista tai massamedian hypnoosista/ajastuskaavastosta.

Luontaistuotteiden käyttö, perushygienia joka ei ole vietynä liian pitkälle(saippuaa), puhdas vesi ja eläväinen elämä, se ettei ole mihkään jumissa pitää olemuksen terveenä niin fyysiseltä kuin henkiseltäkin tasolta..

MD

Mielestäni tiede-palstalle ei sovi EI-virallisen lääketieteen, non evidence based hoitojen ylistys ja mainonta.

Tuossa evidenceä. Vastakkaisiakin mielipiteitä toki löytyy...

Opiskeltavaa SIJD:stä:

DC Doctor
"Symptoms include lower back pain with the pain occasionally extending down the back of the leg. Additionally, hip pain, knee pain as well as foot and ankle pain may be present due to increased stress in those joints as a result of an alteration of pelvic biomechanics."

Caring Medical
"A common source of low back pain, a sacroiliac injury is also linked to sciatica, hip arthritis and back pain in general. The pubic symphysis may also be involved. "

Sports medicine
"Leg-length discrepancy due to an anatomically short limb or a locked sacroiliac joint can lead to significant myofascial back pain. "

BioMed Central
"The sacroiliac (SI) joint is a common source of low back pain in the general population."

Chiro Web
"A dysfunctional SI joint is often ignored or dismissed as an insignificant feature of musculoskeletal health. However, SI subluxation is a legitimate syndrome, separate from the type of low back pain associated with disc conditions, lumbago, or sciatica. In fact, SI joint dysfunction has been implicated as a common cause of back pain in more than 30 percent of children."

Prolotherapy
"Sacroiliac joint dysfunction can be healed without surgery."

Spine Magazine
"The sacroiliac joint is often considered a potential site of low back pain. "

St. Petersburg Times
"Scientific research shows that SI joint dysfunction is the primary cause of pregnancy-related back pain."

Applied Biomechanics
"Research shows the SI joints to be implicated in over 90% of low back pain."

Hughston Health
"the sacroiliac (SI) joint (Fig. above and below) is a common but frequently overlooked source of low back pain. "

Spinal Universe
"Degenerative arthritis (e.g. osteoarthritis, rheumatoid arthritis) and injury are two common causes of SI joint dysfunction and pain."

Clear Passage
"The sacroiliac joints appear to contribute significantly to the stability of the low back"

SJD&LBP
"Sacroiliac (SI) joint dysfunction is understood by clinicians as one of many causes of the general category of lower back pain."

Misalignments in the bony structures of the spine. Subluxations can create pressure or irritation on the various nerves in your spine, and can cause a wide variety of symptoms throughout your body, such as localized pain, soreness, irregularity, and weakness. When pressure is applied on a nerve in your spine, the nerve energy is interrupted, and sometimes this can profoundly affect the function of other systems or organs in your body.
http://www.pinellaslife.com/ChiropracticDirectory/Gloss ary/Index.htm

" Mielestäni tiede-palstalle ei sovi EI-virallisen lääketieteen, non evidence based hoitojen ylistys ja mainonta"

Mainonta on kaiketi täällä täysin kiellettyä, mutta vaihtoehdoista on ain mukava saada tietoa. Koululääketiede kun eip (vielä) pysty yksin vastaamaan ihmisten tai eläintenkään tarpeisiin ...

qaz
" Mielestäni tiede-palstalle ei sovi EI-virallisen lääketieteen, non evidence based hoitojen ylistys ja mainonta"

Mainonta on kaiketi täällä täysin kiellettyä, mutta vaihtoehdoista on ain mukava saada tietoa. Koululääketiede kun eip (vielä) pysty yksin vastaamaan ihmisten tai eläintenkään tarpeisiin ...

Parantunut eli Ilkka Luoma avaa täällä loputtomasti uusia ketjuja, joissa hän haukkuu lääketiedettä ja kehuu omaa ammattiaan sille erinomaisena vaihtoehtona. Hän jäi viimeksi eilen kiinni valehtelusta lääketieteen kamaluudesta ja esitti sovittelevia kommentteja. Nyt hän taas julistaa missiotaan lääkäreitä ja lääketiedettä vastaan ja mainostaa omia kotisivujaan, eli siis elinkeinoaan.

Ihan oikeasti. Tuo on moraalitonta ja vastenmielistä touhua.

Qazin kanssa samoilla linjoilla.

Tämä on tiede-foorumi, ja lääketiede osuu tämän määritelmän sisälle.
Jos jahkaamme ainoastaan todistettuja totuuksia, jää käsityksemme tieteestä vähintäänkin heikoksi. Uuden tutkiminen ja kehittäminenhän on tieteen idea.
Toivoisin kuitenkin, että nimimerkin Parantunut aloittamat threadit eivät olisi kuin suoraan Hymy-lehden mainoksesta, vaan aidosti uteliaalla ja avoimella mielellä "Voitteko kuvitella, mihinkähän tämä perustuu jne".

Nykyinen "parantaja A vie huolenne pois, parantaa tulehtuneet parisuhteet ja nuorentaa vasenta polvea 13 vuotta naksauttamalla sormen toista niveltä" on hieman liian... sanoisinko sensaatiohakuista ja mainostavaa aiheuttaakseen muuta kuin pahaa verta muiden lukijoiden keskuudessa.

Aihe on toki mielenkiintoinen, ja varmasti paljon polemiikkia aiheuttava, aiheen esiintuontia vain voisi hieman muotoilla.

En tiedä, olenko ajatuksineni yksin tässä tapauksessa, mutta tulipa nyt sanottua.

MD
Omien web-sivujen mainostaminen, joka on täynnä luontaisterapeutin mainontaa, ei kuulu tänne. Mielestäni tiede-palstalle ei sovi EI-virallisen lääketieteen, non evidence based hoitojen ja tietyn YHDEN henkilön ylistys ja mainonta.

Tämä on sentään tiede-palsta. Erilaisista hoitomuodoista voidaan keskustella ja vaihtaa mielipiteitä, muta yksipuolinen JULISTUS YHDEN HENKILÖN- nimeen ei ole tieteellisten kriteerien eikä etiikan täyttävää tiedonjakoa.


No nyt "siellä" on kahdeksan henkilöä... ja lisää saattaa tulla, kunhan löytyy.

Mutta enemmän tosiaan haluaisin puhua tästä kipujen syystä: si-nivelen dislokaatiosta. Se on asia, jota suomalaiset lääkärit eivät edes tunnusta saatiikka sitten osaa diagnosoida. No onneksi on harvoja poikkeuksia... Kahteen lääkäriin olen jo törmännyt. Mutta harvassa ovat ne, jotka ymmärtävät kuinka dislokaatio korjataan, jopa maailmalla.

Viikonloppuna laitan "sinne" kymmeniä linkkejä ympäri maailman tuosta SIJD-asiasta... joten eiköhän se jo sitten ala olemaan evidence based asia? Vaikka onhan niitä jo nyt "siellä" parikymmentä...

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Minäkin olen Hakun kanssa samaa mieltä.

Parantuneelle neuvoksi: jos aikoo lähteä lääketiedettä arvostelemaan näillä lakeuksilla, pitää lähdeviitteet ja siteeraustekniikka olla ensin kunnossa. Painavimmat perustelut pitää esittää jo ensimmäisessä viestissä tai leimautuu huuhaatyypiksi.

Samantyyppisestä aiheesta ei myöskään kannata avata kolmea ketjua lyhyen ajan sisällä, ja mitään mainonta- tai hurmahenkistä ei kannata esittää.

Olisin yhä kiinnostunut tietämään Bomtin mielipiteen siihen prof. Starfieldin kirjoittamaan JAMA:ssa julkaistuun artikkeliin, johon viittasin eilisessä lääketiedeketjussa.

Ding Ding
Parantuneelle neuvoksi: jos aikoo lähteä lääketiedettä arvostelemaan näillä lakeuksilla, pitää lähdeviitteet ja siteeraustekniikka olla ensin kunnossa. Painavimmat perustelut pitää esittää jo ensimmäisessä viestissä tai leimautuu huuhaatyypiksi.

Valitettavan totta. Olen vasta niin alkutaipaleella tutkimuksissani... ja olen kuitenki aika amatööri tässä ja tiedemaailmassakin, vaikka tuo lipasto onkin käytynä. Myönnän toki, että näiden asioiden esittämistavassa olisi (todella) paljonkin parannettavaa... koko ajan opin. Innostunkin aina niin helposti

Mutta kiitos sulle ja muille kritiikistä ja palautteesta. Ne ovat ajaneet mut etsimään ja tonkimaan niitä viitteitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat