Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sattui vastaan vekotuksen sivuilla tällainen juttu:
http://vekotus.org/wp/2008/10/29/project-pluto-siivekas-tshernobyl/

Mielenkiintoinen tarina ja youtubevideot. Sitä vain ajattelin kysäistä kun täällä tuntuu olevan aika paljon asiantuntijoita, että oliko neuvostoliittolaisilla jokin atomilentokone? Lensivätkö ne peräti sillä? Tällaista joku joskus väitti mutta en sitten löytänyt mitään tietoa silloin.

Kommentit (9)

Vastaus on että kyllä vain, neuvostoliittolaisilla todellakin oli atomikäyttöinen koelentokone/koneita joilla tehtiin kymmenittäin koelentoja, joskin suurin osa varsinainen ydinmoottori (mikä onkaan se virallinen termi?) sammuksissa. Koneessa oli myöskin normaalit moottorit.
Oli laskettu että koneella olisi mahdollista saavuttaa 48 tunnin lentoaika, tai niin pitkä kuin lentäjät selviäisivät hengissä säteilyltä. Tämä oli ainakin tupolevin versiossa (Tupolev Tu-119) jossa oli säteilysuojat minimoitu. Urbaanilegenda kertoo että kun kahdestakymmenestä koelentäjästä 18 oli kuollut säteilyyn, projekti pistettiin jäihin. Tämä on vain urbaanilegendaa, mutta ainakin yhden koelentäjän on todistettu kuolleen juuri säteilyyn. (lähdettä en valitettavasti löydä tähän hätään)
Myöskin Myasishchev (toivottavasti kirjoitin oikein) kehitteli ydinkäyttöistä pommikonetta, mallimerkinnältään M-60. Tästä minä en juurikaan tiedä että mitä sille on tapahtunut tai mikä pysäytti kehittelyn.

Huhujen mukaan Jenkit ovat jo pidemmän aikaa rakennelleet RQ-4 koneesta ydinkäyttöistä.

http://technology.newscientist.com/article/dn3406

Varsinaista fissioreaktoria koneeseen ei tulisi, pelkästään rontgensäteillä aikaansaatu gammasäteilylähde.

Wikipedia-artikkeli kyseiseen reaktoriin: http://en.wikipedia.org/wiki/Induced_gamma_emission

Ilmailun kannalta tuossa olisi kaikki mahdollisuudet tulevaisuuden polttoaineeksi. Koska reaktio on äärettömän helposti kontrolloitavissa eikä gammasäteilyn lisäksi muuta säteilyä tule, on myös ympäristön suojaus säteilyltä helpohkoa. Tietysti tuollaisen systeemin yleistymisen esteenä on Greenpeacen ituhippien kaltaiset kaverit, mutta ainahan joku vastustaa kaikkea.

Tuo "gammasäde"moottori on tulevaisuutta, kunhan nämä ns. vihreitä arvoja edustavat tahot saadaan ymmärtämään sen olevan täysin turvallinen, kunhan säteilysuojaus moottoreiden ympärillä saadaan kuntoon. Samaten se tavara mitä tulee suihkuputkesta pitää olla liiallisesta säteilystä vapaa, en jenkkien teknologiasta sillä saralla tiedä, mutta uskoisin että tähän ovat kehittäneet tai kehittämässä ratkaisua. Jokatapauksessa, mikäli lentoliikennettä ei haluta suitsia eikä sen kasvua rajoittaa, jollain aikataululla ihmiskunta tulee siihen tilanteeseen että ydinkäyttöiset lentokonemoottorit ovat ainoa edes etäisesti järkevä voimanlähde.
Ainakin jenkeillä on jo käytössä (ei vain suunnittelussa. huom! lasken niiden olevan käytössä koska niitä on käytetty sotatoimialueella.) ydinpolttoaineella toimivat miehittämättömät tiedustelukoneet, jotka voivat olla ilmassa kuukausia koska polttoainetta riittää, joskaan minä en tarkemmin tiedä näistä tiedustelukoneista tai tästä teknologiasta, sen mitä tuosta artikkelista nyt tulee esille, paremmin tietävät selvittäkööt.

Suihkuputkesta ei tuossa ydinvehkeessä tule muuta kuin kuumaa ilmaa, joten siinä mielessä se on jopa vihreämpi kuin nykyiset nokipannut lentokoneessa. Samaten lento-onnettomuudet muuttuvat turvallisemmiksi, koska ei tarvitse istua kymmenien tonnien päällä tulenarkaa tavaraa. Kun säteily loppuu sillä sekunnilla kun energiantulo säteilylähteeseen, ei siitäkään tule ongelmia. Polttoaineen siirrosta koneen sisällä ei tarvitse huolehtia, joten koneista tulee myös luotettavampia.

Ympäristöystävällisempää, turvallisempaa ja luotettavampaa. En tiedä yhtään lentokoneiden kanssa puuhastelevaa, jolle nuo ominaisuudet eivät kelpaisi.

Olisi mielenkiintoista kuulla noista sinun tiedustelulennokeista enemmän. En ole kuullut yhdelläkään olevan "kuukausien" toiminta-aikaa, mutta esimerkiksi Global Hawk lentää prytkyttelee maksimissaan päiviä tiedustelualueella. Henkilökohtaisesti en usko ydinkäyttöisiä koneita vielä missään pörräävän muualla, kuin jollakin salaisella testialueella jos sielläkään.

Jos asia olisi minun päätäntävallasssa, millään muulla ei saisi lentää kuin ydinkäyttöisellä moottorilla, mikäli kone on turbiinikone (hivenen kärjistetty, mutta eiköhän tuossa mielipide tule selväksi.)

"With a nuclear drive a Global Hawk could fly for months without landing."

Tuossapa olisi suora lainaus tuolta artikkelista. Tuo drone, mikä on jo ihan artikkelin nimessäkin on nimenomaan se miehittämätön tiedustelukone. Sitä on käytetty Irakissa, tiedon lähteenä korkea-arvoinen ilmavoimien palkkalistoilla oleva henkilö, joka oli muunmuassa päättämässä HN:n hankkimisesta ilmavoimillemme. (Nyt odotan innolla kuka keksii ensimmäisenä alkaa huutelemaan siitä että käytän tuttavien auktoriteettiä keskustelussa, en vain näe mitään syytä miksi tuttuni olisi valehdellut minulle.)

Global Hawkit todellakin pörrää Irakissa, mutta mitä todennäköisimmin vielä käyttävät ihan normaalia kerosiinijohdannaista pannuissaan. Tuo ydinmoottori Global Hawkiin on vaihtoehtoinen moottori joskus tulevaisuudessa, ei se ainut.

Toisaalta, mikäs siinä, huhuthan tuosta teknologiasta ovat liikkuneet jo vuosia, joten miksikäs ei se voisi jo ydinvoimalla siellä pörrätä. Todennäköisempänä itse ainakin vielä pidän sitä normaalia tapaa tuottaa voimia.

Global Hawkit koneina ovat jo viimevuosituhannen teknologiaa, joten ei niissä tai niiden käytössä mitään ihmeellistä ole.

Kerosiinilla tai vastaavallahan nuo lentelee, saattaa olla ihan Jet A-1:stä tankissa ja tiedän kyllä että global hawk ei ole tehty pelkästään ydinkäyttöiseksi, mutta jokseenkin varmana pidän että sellainenkin versio on tuolla lähi-idän yläpuolella lentänyt, mutta eihän sitä ikinä voi varma olla

oletkos seurannut tätä "lentoon" sarjaa TV:stä? tulee muistaakseni Jimiltä tai Discoveryltä joka aamu. Siinä puhuvat juurikin näistä vähän erikoisemmista lentokoneista kautta aikain. Erittäin mielenkiintoinen sarja, suosittelen!

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007

Amerikkalaisilla oli oma ydinkäyttöisen pommikoneen projekti NB-36. Se ei tosin koskaan lentänyt ydinvoimalla. Järki voitti.

NB-36:

http://www.cowtown.net/proweb/nb36h_jde.htm

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat