Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Turun Sanomat tänään
http://www.turunsanomat.fi/mielipiteet/ ... :0:0:0:0:0:
Artikkeli selittää syyn. "Ennen kuin ruoka on kuluttajan kulutettavissa, moni edunvalvoja on jo ehtinyt etunsa valvoa."
Työväen puolueet, joiden pitäisi valvoa juuri niiden henkilöiden etuja, joille ruuan hinta on tärkeä ja joilta äänensä saavat, ovat tässä pettäneet kannattajansa.
Pieni esimerkki
Olin etelä Saksassa ja ostin paikalliselta teurastajalta 1,5 kilon sian olkapaistin (lievästi palvattua) 6 eurolla. Suomessa tämä ei toimi. Tilateurastus ja myynti kaatuu byrokratiaan, jonka suurteurastamot ovat poliitikkojen avulla saaneet aikaan.

Kommentit (8)

Juu asiaa.
On perseestä että perushyödykkeet on hinnoissaan. Väärän luokan ihmisten toimeentulolla keinotellaan.

Nostakaa kissa pöydälle.

Täällä thaikkulassa ei ruoka maksa juuri mitään eurooppalaiselle, mutta paikallisen tavallisen tallaajan pussista sekin lohkasee silti ison viipaleen.

tiäremiäs
Suomessa ruuan pitää kalliina, se että ei ole kilpailua.

Miksi ei ole? Suuret keskusliikkeet ovat manipuolineet tai lahjoneet poliitikot luomaan sellaisen byrokraattisen järjestelmän, että vähäistä kilpailua syntyy vain suurien keskusliikkeiden välillä.

Paco
tiäremiäs
Suomessa ruuan pitää kalliina, se että ei ole kilpailua.

Miksi ei ole? Suuret keskusliikkeet ovat manipuolineet tai lahjoneet poliitikot luomaan sellaisen byrokraattisen järjestelmän, että vähäistä kilpailua syntyy vain suurien keskusliikkeiden välillä.Sekä että itse pitävät yllä maatiloja ja nostelevat tukiaisia.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005
Paco
tiäremiäs
Suomessa ruuan pitää kalliina, se että ei ole kilpailua.

Miksi ei ole? Suuret keskusliikkeet ovat manipuolineet tai lahjoneet poliitikot luomaan sellaisen byrokraattisen järjestelmän, että vähäistä kilpailua syntyy vain suurien keskusliikkeiden välillä.Näin juuri, isommat ketjut pyörittää bisnestä erinlaisten tuotemerkkien ja aputoiminimien kautta.

Näyttää siltä että kauppoja olisi vaikka kuinka paljon, mutta todellisuudessa ne omistaa 2-3 eri firmaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat