Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mot ohjelmassa käsiteltiin Kouri-kauppoja joista verotettiin ainoastaan Fryckmania.

Tapaus on yksinkertaistettuna seuraava:
Kop käyttää Fryckmania bulvaanina ostaessaan skopin osakkeita, palkkioksi Fryckmanille luvattiin puolet voitoista.

Kun pankkitarkastusvirasto sai asiasta vihiä niin silloinen johtaja Aranko puuttui peliin ja siihen loppui nurkanvaltaus.
Kop oli kuitenkin saanut voittoja 200mmk, mutta Fryckman sai "ainostaan" 53mmk joista verottaja määräsi n 75mmk verot. Pitkän oikeustaistelun jälkeen veroksi määrättiin 32,5mmk. Koska Fryckman mitä ilmeisemmin piti veroa vieläkin kohtuuttomana niin hän ei maksanut ja siitä alkoi hänen alamäki joka kulminoitui 3,5v vankilatuomioon.

Nyt on eräät alanasiantuntijat kääntäneet kelkkansa ja epäilevät että Fryckmania on kohdeltu väärin.mm:
Verooikeuden professori Edvard Anderson,
Eläkkeellä oleva Verotarkastaja harmaan talouden tutkija
Tenho Tikkanen, Yksityisoikeuden professori
Zacharias Sundström.

Kun Fryckman nosti 75mmk vahingonkanteen verovirastoa vastaan niin verovirasto katsoi että vahingonkorvaus kanteen 75mmk on verotettavaa tuloa ja määräsi tästä muhkeat verot Fryckmanille. Tätä verooikeuden professori Edvard Anderson ei pidä enää taitamattomuutena vaan hänen mukaansa kyseessä on jotain muusta.

Jännä nähdä mitä seuraavaksi...
Ohjeman voi katsoa tästä:
http://areena.yle.fi/toista?id=1614989

Kommentit (5)

Muutaman vuoden päästä on ulosotossa lähes satatuhatta asuntovelallista ja pääsevät iki-ihanaan 15 - 20 vuoden velkahelvettiin. Eli joutuvat elämään tämän ajan köyhyysrajan alapuolella.
Näistä ei sitten kuulu julkisuudessa about nothing. Eikä köyhyysloukkoon ajautuneilla velallisilla ole varaa tuomareihin pankkeja ja valtiota vastaan. Itsemurhat lisääntyvät, niistä ei pidetä meteliä.
Huono sää pitää osaa äänestäjiä vanhaan maalliin kotona äänestyspäivinä, pankinjohtaja-poliitikot tietävät kertoa.
Uusiakin asuntoja rakennetaan uusille nuorille ensiasunnoiksi ja heille myönnetään 10-25 vuoden lainoja. Takaukset pitää tietty olla, (jotta pankeilla on mahdollisuus saada omat takaisin).
Poliitikot ovat huolissaan syntyvyyden huomattavasta alenemisesta Suomessa. Missä syy?
Joku kekseliäs maajussi löytää elämänkumppanin kolmannesta maailmasta ja hoksaa, että kannattaa aina petata selusta ennen kuin menee Suomessa ottamaan lainan vaikkapa asuntoon.
Kirkko tekee "kaiken voitavansa" auttaessaan vähäosaisia ja presidentti käy katsahtamassa ja voivottelemassa ruokajonoja.
Jne. jne.
Tapaus Fryckman esitetään kansalle talouslaman kynnyksellä.

MOT-ohjelman lopussahan todettiin, että Fryckmannilla ei ole puhtaat jauhot pussissa. Mutta kuitenkin on väärin, että Frycmannin n. 5 miljoonan euron saatavista on vain saatu 1 miljoona, että tämän perusteella tulisi koko Fryckmannin liiketoiminta kaataa.

Lisäksi asian tekee mystiseksi se, että Zacharias Sundsrömkin lausui MOT-ohjelmassa sen, että nyt olisi parempi, että Verohallituksen pääjohtajakin alkaisi ottamaan kantaa asiaan.

Muuten, Zacharias Sundström on ehkä itsenäisyytemme vaikutusvaltaisin kansaiväliseen lakiin perehtynyt lakimies.

Sundström on ollut niin monessa mukana, että hänellä on myös niin monia kortteja takataskussaan, että ei tätä monetkaan aikoinaan Kalevi Sorsaa äänestäneet edes tajua.

Sundqvistikin pärjäsi päänsä vain sen takia, että Sundström jeesasi. Edellä sanomani on oma arvioini.

Cicero

Kop oli kuitenkin saanut voittoja 200mmk, mutta Fryckman sai "ainostaan" 53mmk joista verottaja määräsi n 75mmk verot.Eikös tässä ole sellainen sivujuoni että kauppojen jälkeen säädettiin laki jonka mukaan pankin ei tarvitse maksaa veroja osakekaupoista. Ainostaan Kouri jäi maksumieheksi verottajalle.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat