lamminta ruokaa?

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Toimistorottana ovat jaaneet nuo saannolliset lampimat ruoat syomatta. Onko ihmisen valttamatonta syoda lamminta ruokaa? Miten keho tai mieli toimii eri tavalla lamminta ruokaa syoneella vai toimiiko?

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija
maasika
Toimistorottana ovat jaaneet nuo saannolliset lampimat ruoat syomatta. Onko ihmisen valttamatonta syoda lamminta ruokaa? Miten keho tai mieli toimii eri tavalla lamminta ruokaa syoneella vai toimiiko?



Ei varmasti ole, mutta se millä korvaa ateriat on toinen asia. Kyllä muutkin eläimet selviävät hyvin ja sitä paitsi eikös kuumennus helposti tuhoa vitamiinit yms. ?

Vierailija

Faktaa poytaan... Mihin se perinteinen ihmisten "ainakin yksi lammin ruoka paivassa" lausahdus sitten perustuu? Onko pikku maasikaa huijjjattu? Vai putosiko peruna vahingossa nuotioon ja inventio lahti siita...? Ulkosuomalainen maasika lahtee etsimaan myslia kaapista...

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Joidenkin ruoka-ainesten rakenne muuttuu kypsennettäessä, ja onhan lämmin ruoka aina mukavaa suulle. (Lämmin, ei kuuma!) Joku raakaravinnon ystävä tietysti tässä kohtaa rupeaa selittämään kuinka kaikki tärkeät asiat tuhoutuvat kuumennettaessa, mutta muistaakseni jokin ihmiselle tärkeä pilkkoutuu helpommin sulavaksi kuumennuksessa.

Aika lailla kuitenkin makuasia, luulisin. Tosin liha ja kala säilyvät kypsennettyinä kauemmin kuin raakana.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija
maasika
Toimistorottana ovat jaaneet nuo saannolliset lampimat ruoat syomatta. Onko ihmisen valttamatonta syoda lamminta ruokaa? Miten keho tai mieli toimii eri tavalla lamminta ruokaa syoneella vai toimiiko?

Siitä on vain haittaa paitsi jos syöt ruokaa joka on myrkyllistä raakana.

Kuten peruna, tai epätuore liha.
Islantilaisen tutkimuksen mukaan Eskimot pysyvät terveenä syömällä raakaa lihaa. Kun he jättävät raa-an lihan pois ruokavaliosta, he alkavat saada monia sairauksia.

Eskimot siis syövät lihan samana päivänä kun eläin on tapettu, se on siis hyvin tuore. Alepan kyljys ei ehkä ole.

Vierailija
Pikku Gen
Joidenkin ruoka-ainesten rakenne muuttuu kypsennettäessä, ja onhan lämmin ruoka aina mukavaa suulle. (Lämmin, ei kuuma!) Joku raakaravinnon ystävä tietysti tässä kohtaa rupeaa selittämään kuinka kaikki tärkeät asiat tuhoutuvat kuumennettaessa, mutta muistaakseni jokin ihmiselle tärkeä pilkkoutuu helpommin sulavaksi kuumennuksessa.

Aika lailla kuitenkin makuasia, luulisin. Tosin liha ja kala säilyvät kypsennettyinä kauemmin kuin raakana.




Ja sama henkilö on sitä mieltä että useimpien ruokien maku paranee kuumennettaessa.

Itse yritän tehdä niin että jos 70% ruuasta on raakaa kasvisruokaa, ei sillä 30% ole niin väliä.

Firman ilmainen kokisjakelu tosin heittää mun ravinnonsaannin prosentit pieleen.

Vierailija
maasika
Faktaa poytaan... Mihin se perinteinen ihmisten "ainakin yksi lammin ruoka paivassa" lausahdus sitten perustuu? Onko pikku maasikaa huijjjattu? Vai putosiko peruna vahingossa nuotioon ja inventio lahti siita...? Ulkosuomalainen maasika lahtee etsimaan myslia kaapista...



Kokemukseni mukaan suurin osa virallisista suosituksista on korruptoitu ja tyhmälle massalle tarkoitettu.

Ajatuksena siinä oli että kunnon kotiruoka on aina parempi kuin pikaruuat, makeiset, sipsit, roskaruuat.

Ei siinä suosituksessa itseasiassa otettu kantaa onko kuumennettu ruoka terveellisempää kuin raaka, vaan siihen että syö kunnon ateria niin napostelut jää vähemmälle.

Vierailija
maasika
Vai putosiko peruna vahingossa nuotioon ja inventio lahti siita...?



Intiaanit eivät syöneet perunaa koska se oli pahaa, vasta eurooppalainen kokeili kypsentää sitä ja huomasi että se olikin hyvää.

Vierailija
Atori

Siitä on vain haittaa paitsi jos syöt ruokaa joka on myrkyllistä raakana.

Kuten peruna, tai epätuore liha.




Rivien välistä varmaankin on luettavissa, että kovin moni ei syö raakaa perunaa tai epätuoretta lihaa

Kaupoista saadut valmisruoat ovat usein lämmitetty tuotannossa. Valmisruuan lämmittäminen uudestaan ei juuri vaikuta.

Mitä muita ruokia henkilö syö lämmittämättä sekä ilman tuotannossa tapahtunutta lämmitystä? Ei juuri nyt tule mieleen.

- maitotuotteet ovat pastöroidut korkeassa lämpötilassa
- lihapullat myös lämmitetty
- peruna-aines (perunalaatikko esim.) lämmitetty
- kaikki muut valmisruoat
- leivät myös
- täysmehut??

jää siis kasvikset (ei keitetyt pakastekasvikset), öljyt ym, viljahiutaleet??, soijarouhe??

Hah. Soijarouheessa on paljon terveellisiä ainesosia, mutta ei lämmitettynä..

Atori

Ei siinä suosituksessa itseasiassa otettu kantaa onko kuumennettu ruoka terveellisempää kuin raaka, vaan siihen että syö kunnon ateria niin napostelut jää vähemmälle.



Hyvä lause Ärsyttää kansan aliarvioiminen antamalla epäpätevää tietoa, ja sitten joku vielä vetoaa siihen.....

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005
Atori
maasika
Vai putosiko peruna vahingossa nuotioon ja inventio lahti siita...?



Intiaanit eivät syöneet perunaa koska se oli pahaa, vasta eurooppalainen kokeili kypsentää sitä ja huomasi että se olikin hyvää.

Miksi sitten esim. Perussa viljellään satoja vanhoja perunalajikkeita? Huvikseenko?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Vierailija

Koko ruoansulatukselle tekee hyvää että sinne panee säännöllisesti jotain lämmintä, ja useamman desin verran. Huuhtelee matkalla hyvin suoleen tarttuneita jämiä.

Kunnon treenin jälkeen kun suolisto on imenyt taatusti kaiken hyödyllisen ravinnosta, on mun mielestä tärkeää huuhdella jämät pois. Keitot ja vastaavat on just hyvää kamaa.

Vierailija

Maasika rakastaa raaan potun jyrsimista eika syo eineita eli kyseessa on kylma ruoka (vihannekset, kuivatut rusinat, puusta pudonneet pahkinat, omenat, paarynat) ja hanasta juotu kylma vesi. Laittakaapa mietintamyssy paahan. Tarvitaan vastauksia.Ei netistakaan mitaan loydy minne katosi tiedemiehet. Eipa silla, ei kaikkea tarvitse selittaa.

Vierailija
maasika
Maasika rakastaa raaan potun jyrsimista eika syo eineita eli kyseessa on kylma ruoka (vihannekset, kuivatut rusinat, puusta pudonneet pahkinat, omenat, paarynat) ja hanasta juotu kylma vesi. Laittakaapa mietintamyssy paahan. Tarvitaan vastauksia.Ei netistakaan mitaan loydy minne katosi tiedemiehet. Eipa silla, ei kaikkea tarvitse selittaa.



Perunoiden kuorissa ja vihreissä osissa on solaniinia, kannattaa kuoria perunat ennen kun ryhtyy jyrsimään niitä.
Raaoissa pavuissa on lektiiniä, niitä ei kannata syödä raakana.
Lisäksi jotkut sienet pitää ryöpätä ennen ahmimista, mieluiten kaikki jos haluaa lisäksi poistaa tsernobylin voimalasta peräisin olevan cesiumin.
Kala, liha ja kana kannattaa tietysti syödä epäraakana.
Jos syö pääasiassa kuumennettua ruokaa, elimistöön tulee huomattavasti vähemmän bakteereja.
Jos bakteereita on elimistössä runsaasti, sairastuu helposti kun valkosolut eivät ehdi tuhoamaan niitä riittävästi.
Itse syön lähes pelkästään kuumennettua ruokaa, sairastelin viimeksi yli 20 vuotta sitten, lievä nuha on ollut pari kertaa sinä aikana.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat