Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomi ei liittynyt rypäleaseiden kieltoon. Missä seurassa olemme? Seuraan liittyy mm. sotaa käviä maita kuten USA, Israel....

Tämäkö on taas kansan tahto? Tuskin, eihän tuosta ollut oikeasti edes kovin vapaata keskustelua. Kansanäänestyksellä olisi saatu homma kohdalleen.

Rypäleaseet ovat pieni eliittisotureiden käyttämä erikoistappoväline joka olisi helposti ollut kiellettävissä ja jäänyt siten periaatteelliseksi päätökseksi. Kolmannessa maailmassa rypäleaseiden räjähtämättömiin ammuksiin kuolee suhteellisesti enemmän ihmisiä kuin maamiinoihin sillä yksittäinen rypäleammus kylvää valtavan määrän myöhemmin räjähtäviä "miinoja" luontoon. Saadaankohan joskus humaanimpi hallitus jolla olisi näkemystä lähtä aidosti kieltämään nämä aseet.

Sivut

Kommentit (85)

Lisäksi rypäleammuksia kylvetään etäältä eli niitä ei voida edes merkitä, pahimmillaan jopa ampumaharjoituksissa luodaan alueita joille ei sovi kenenkään kulkea.

Kielletään rypälepommit, mitäs sit? pistetään sut ihmistykkiin ja voit kokeilla vähä hidastaa vaikka ryssiä jos käyvät sotaan tms. ?

Kuka meille maksaa uudet pommit jos rypäleaseet joudutaan tuhoamaan, muut maat? pah...
Ei me nyt NIIN rikas maa olla.

Mandix
Kuka meille maksaa uudet pommit jos rypäleaseet joudutaan tuhoamaan, muut maat? pah...
Ei me nyt NIIN rikas maa olla.Maamiinat haluttiin korvata helikoptereilla ja\tai rypäleaseilla. Mitenkäs jos ei korvattaisi millään?

Suvaitsevainen
Mandix
Kuka meille maksaa uudet pommit jos rypäleaseet joudutaan tuhoamaan, muut maat? pah...
Ei me nyt NIIN rikas maa olla.Maamiinat haluttiin korvata helikoptereilla ja\tai rypäleaseilla. Mitenkäs jos ei korvattaisi millään?Haha... kaunis ajatus mutta kaikissa maissa ei vihreitten nuoriso päätä asioista.
Olen innolla mukana ajatuksessasi heti kun kaikki muut ihmiset ovat kuolleet, koska niinkauan kun on ihmisiä ja erinlaisia ideologeja, on erimielisyyksiä.

EDIT: Ja mie ainakin tahdon taistella omista ideologeistani.

Tarkalleen ottaen miinat ja rypäleaseet ovat nimenomaan niitä aseita joista kärsivät VIATTOMAT, eli siis SIVIILIT. Eli nämä jäävät luontoon ja jopa vuosien päästä täysin sivulliset saavat vakavia vammoja näistä. Rypäleaseiden kiellon allekirjoitti toistasataa valtiota - mutta ei Suomi! Uskomatonta.

Suvaitsevainen
Tarkalleen ottaen miinat ja rypäleaseet ovat nimenomaan niitä aseita joista kärsivät VIATTOMAT, eli siis SIVIILIT. Eli nämä jäävät luontoon ja jopa vuosien päästä täysin sivulliset saavat vakavia vammoja näistä. Rypäleaseiden kiellon allekirjoitti toistasataa valtiota - mutta ei Suomi! Uskomatonta.Tuli mieleen tuossa että eikös valtio just esim. sodalla puolusta kansaa? samanlaisten ihmisten ajatuksia? Siis siksihän on valtiot, samanlaiset ja samankieliset ihmiset ovat kokoontuneet ja ottaneet omat "reviirit"...
Onks kansalaiset sittenkään niin *viattomia* ? Vaikka tuskin kukaan nyt sotaa tahtoo mut jos toinen maa alkaa käymään iha väkivaltaiseksi niin puolustaminenha se ainoa ratkaisu on.

EDIT:Tietysti kuten on historiassa huomattu, monet sodat ovat enemmänkin vain yhdenmiehen "hulluutta" eikä kansan pakkomielteistä sotimista...

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

Ainoa asia, mikä tämän maan puolustuspolitiikassa on tehty oikein, on jättäytyminen rypäleaseiden kieltävän sopimuksen ulkopuolelle..

Suomi on geopoliittisesti tulenaralla paikalla. Se, että 70 vuotta on ollut hiljaista, ei takaa mitään. Meillä on esimerkiksi yli 1000 kilometriä rajaa itärajalla puolustettavana eikä siinä riitä miehet rivissä, jos päättävät tulla läpi. Miinat jo kiellettiin (typeryyttä), joten jokin uskottava armeijan pysäytin täytyy olla olemassa. Nato -lausunnot ovat sen sijaan älyttömiä. Nato ei auttaisi Suomea sen enempää kuin se auttoi Georgiaa..

Rypäleaseet, samoin kuin miinat, vahingoittavat siviilejä vain, jos ne on suunnattu siviilejä kohti. Jos Suomen rajan läpi tulee panssarivaunuja, ne eivät mitä todennäköisimmin ole siviilejä. Suomi ei ole harjoittanut afrikkalaistyyppistä sodankäyntiä, jossa tarkoituksena on hävittää heimo, kansa tai useampia. Suomen armeija on puolustusarmeija ja puolustaminen tarkoittaa sitä, että pysäyttää hyökkääjän, oli se sitten venäläinen, ruotsalainen, virolainen tai marsilainen.

Se on helppo sellaisena edesvastuuttomana loiseläjänä näytellä pyhimystä.. Jos olisit oikeasti suvaitsevainen, hyväksyisit vasemmisto-afrikkalais-islamilaisuuden rinnalle myös sen vaihtoehdot. Mutta me tiedämme, mihin trollailullasi pyrit, kaikkeen suomalaiselle tärkeän asian halventamiseen.

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Suvaitsevainen
Mitenkäs jos ei korvattaisi millään?

Joo, asennetaan vielä raja-asemille punaiset matot ja liukuportaat että ei tarvitse rajaa ylittäessä vaivata jalkojaan.

Jokuko luulee että rypälepommit ovat vastaus uskottavaan maanpuolustukseen? En nyt oikein itse olisi tätä mieltä. Mitähän mekin rypälepommeilla tehdään.

Rypäleammusten sijaan pitää hankkia poliittisesti korrekteja lentolehtsiä. Tekstien tulee olla lisäksi ei-rasistisia.

Luonnollisesti tekstit ovat painettu kierrätyspaperille. Kuorma-ammus on pantillinen (50e) ja täyttää WAR2-päästönormit CO2 ja raskasmetallipäästöjen osalta. Ammuksen tekemiseen on käytetty tuulisähköä ja ammuslaatikot ovat FSC-sertifioidusta puusta.

Eiköhän näillä eväillä saada puolustukset kuntoon.

En kyllä toisaalta tiedä mitä käytännön merkitystä sillä on allekirjoittaako suomi sopimuksen vai ei. Tuskin me rypälepommeja säännöllisesti tiputamme toisin kuin eräät muut valtiot.

Joka tapauksessa en jaksa ymmärtää tuota typerää perustelua siitä että rypälepommit jotenkin oleellisesti tekisivät maanpuolustuksestamme uskottavampaa. Siitähän ei nimittäin uskottavaa saa.

babun
Jokuko luulee että rypälepommit ovat vastaus uskottavaan maanpuolustukseen? En nyt oikein itse olisi tätä mieltä. Mitähän mekin rypälepommeilla tehdään.Niillä tiettävästi olisi tarkoitus korvata halpoja JV-miinoja, joittenka kieltoon mentiin...

Canccu

Niillä tiettävästi olisi tarkoitus korvata halpoja JV-miinoja, joittenka kieltoon mentiin...Niin mutta ihan käytännössä eikä paperilla.

Hyvässä seurassa ollaan.

Sano ei idiotismille!

Jos haluamme pitää maamme turvattuna, täytyy sotavoimien olla niin vahvat, ettei kenenkään kannata tänne hyökätä. Emme voi rakentaa voittamatonta armeijaa, mutta voimme rakentaa sellaisen armeijan, jonka voimin maamme valtauksesta tulee niin kallista, ettei siihen ryhdytä.

Jos vielä otetaan jalkaväkimiinat takaisin, niin hyvä tulee.

Si vis pacem, para bellum.

Ilmuri
Suvaitsevainen
Mitenkäs jos ei korvattaisi millään?

Joo, asennetaan vielä raja-asemille punaiset matot ja liukuportaat että ei tarvitse rajaa ylittäessä vaivata jalkojaan.Vihollisille voisi tarjota myös perheenyhdistysohjelmaa ja automaattista Suomen kansalaisuutta viiden vuoden asumisen (suomalaisten kustannuksella ilman työvelvoitetta) jälkeen??

Panssarivaunujen kuskeista saadaan bussinkuljettajia, joista on huonojen työehtojen takia ns. huutava pula. Toki työehtoja sitten parannetaan kun viimeinenkin suomalainen on poissa alalta....

-

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat