Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Teen usein uunissa riisilaatikkoa/puuroa. Yksieläjänä joudun jakamaan sen pieniin eriin ja lämmitän sitä mikrouunissa aina tarpeen mukaan. Noin.
Unissa paistuessa riisit ei pauku ja ovat muutenkin asiallisia, mutta mikrossa ne alkavat paukkumaan ja hyppimään.
Mistä moinen riehunta johtuu?

Kommentit (3)

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005

Uunissa ne lämpiää ulkoreunoistaan alkaen sisäänpäin, mutta mikrossa niitten sisäpuoli kuumenee ja laajenee jolloin ne räjähtelee. Aivan kuten kananmunakin. Keitetyssä riisissä on kummiskin pinnassa sellainen nihkeä kuori.

CE-hyväksytty
mikrossa niitten sisäpuoli kuumenee ja laajenee jolloin ne räjähtelee.



Niin tai sitten jyvien sisällä oleva vesi alkaa kiehumaan..

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat