Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko puhdasta Hollywoodia että kaapin voi leväyttää poraamalla päälle reiän, laskemalla koko hoito täyteen vettä ja laukaisemalla sitten sisällä voimakkaan detonaattorin?

Sivut

Kommentit (36)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30440
Liittynyt16.3.2005

Tietysti minkä tahansa ihmisen tekemän rakenteen saa rikki räjäyttämällä. Yleensä kassakaapit ovat kyllä sen verran vahvoja ja vartioituja, että poraamiseen ja räjäyttämiseen tarvittavan kaluston raahaaminen paikalle ja käyttö kaapin avaamiseen on hidasta ja huomita herättävää. Ja vaikka vesi vaimentaakin räjähdyksen vaikutusta, kaapin sisältö on vaarassa tuhoutua.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Paperirahalle (seteleille, osakkeille yms) taitaisi olla tuhoisampaa se vesikäsittely kuin se räjäytys?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Pikku Gen
Paperirahalle (seteleille, osakkeille yms) taitaisi olla tuhoisampaa se vesikäsittely kuin se räjäytys?

Käytetään sitten pirtua tai formaldehydiä

No-one
Seuraa 
Viestejä535
Liittynyt18.8.2008
mensaani
Käytetään sitten pirtua...

Kassakaapin avaamisen vielä hyväksyn, mutta järjetöntä alkoholin väärinkäytöstä en

"... En ikinä uskonut, että muut voisivat ottaa teoriani niin paljon vakavemmin, kuin minä itse..." Albert Einstein

"Porakalustoksi" sopii kallioporan sijaan tavallisella puolen tuuman karbiditerällä varustettu moderni akkuporakone. Vettä taas saa yleensä paikan päältä letkulla suostuteltuna. "Räjäytystyökalustoksi" taas sopii esim. pieni rulla räjähtävää tulilankaa, jota saa tungettua reiästä sisään yli tarpeen. Jättää päätä vähän näkyviin reikään, laittaa detonaattorin perään, sytyttää langan ja ei kun karkuun tulvalta

Itse olisin uskaltanut puoltaa kassakaapin räjäyttämistä vedellä täytettynä. Pitää jostakin repiä tuo Mythbusterssien jakso. Shokkiaalto on vedessä niin voimakas ja suljetussa tilassa äkillinen laajeneminen luo niin korkean paineen, että ovi ottaa hatkat vastapäiseen seinään tai ainakin lattialle. Tietenkään tällainen ei sovi ollenkaan ellei kohdekaapissa ole esim. koruja/jalokiviä, kultaa/arvometalleja, aseita tai muuta kovaa kamaa. Paperi voisi käyttäytyä aika hassusti muutaman kilobaarin räjähtäväss paineessa veden alla. Ei tosin sillä etteikö setelinippu itsessään kestäisi vettä. Nehän voi käydä pankissa vaihtamassa jos niistä ylipäätään voidaan tunnistaa että ne ovat aitoja "sattui pieni vesivahinko"

"sattui pieni vesivahinko"

Saattaavat pankissa kysyä että missä vesivahinko sattui. Ainakin jos tuo pari miljoonaa "pestyä rahaa".

Notta mökillähän tuo. Varastossa hajosi vaikka joku säiliö ja koko kassillinen hynää ehti lillua hyvän tovin keinojordaanissa. Eivät yksityiset mitään tunnuslukuja ottele ylös. Minä en ainakaan ellei pankki sitä itse tarjoaisi, ilmaiseksi.

tiäremiäs
Mitenkä ne kassaholvien avaamiseen erikoistuneet firmat näitä kaappeja avaa?

Kolmella T:llä
Tiedolla, taidolla ja työkaluilla.

Aivan varmasti. On suorastaan arkkityperyyttä olettaa ettei kassakaapin/miljoonien omistaja tekisi ilmoitusta ryöstetyistä myffeistään ja poliisi&media.co valaisisi tekotapaa(täytetty vedellä sillä lattiat tulvivat, märkää rahaa tyrkyllä - varokaa). Vaikka pankkiin veisi vain pari "pestyä" seteliä, gestapo on jäljillä.

Siksi pitäisi luottaa siihen, ettei viisi minuuttia upoksissa riitä tuhoamaan rahoja joka on hyvin mahdollista. Setelit eivät kuitenkaan liukene paperimassaksi jos niitä vähän kastelee. Todennäköisesti, ellei räjähde putoaisi setelien sekaan, rahat olisivat kuivatusta vailla käyttövalmiina eikä niitä tarttis edes vaihtaa pankissa.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

eikös rahat yleensä ole pussissa kaapeissa mm. kondensio kosteuden vuoksi? ymmärtääkseni tämä olisi kuitenkin suositus?

itselläni ei koskaan ole ollut niin paljoa rahaa että olisin tarvinnut/olisi ollut varaa hankkia kassakaappi. pankkien lokeroissa voi olla eri asia sillä niissä on jopa jäähdytykset eli sitä kautta saadaan ylimääräinen kosteus poistettua ongelmitta.

toisen polven pilkkuvirhe

Saako kassakaapin auki jos porataan "kattoon" reikä, täytetään kaappi piripintaan vedellä, tehdään reikään kierre ja liitetään rasvanippa. Sitten vain rasvaprässillä puristellaan vaseliinia. Aikaa ja rasvaa voi mennä paljon, mutta kyllä kai jossain vaiheessa alkaa kaapin seinät natista liitoksistaan. Kassakaapin tilavuus ja tavanomaisen rasvaprässin työsylinterin tilavuus ovat niin erikokoisia, että sinne voidaan saada hirmuinen paine. Nyt täytyy toki olettaa, että kaapin ovi on erittäin tiivis.

Tai sitten ei. Varmaankin käytännössä tulee johonkin kohtaan hiushalkeama ja vedet vain valuvat pois.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat