Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olen huomannut, että lukuvalikoimani netissä alkaa olla melko suppea. Pitäisi löytää uusia, hyödyllisiä blogeja, uutta lukemista, erilaisia näkökulmia.

Haussa ovat erityisesti asialliset, ehkä pääsääntöisesti poliittiset blogit. Tällä erää voidaan suosiolla unohtaa kaikki halla-ahot, boingboing.netit, Hesarin blogit sekä muut sivustot, jotka kaikki jo tietävät. Mitään maahanmuuttokriitikkoja on myös turha linkittää, sillä ne on jo läpi koluttu. Samaten voidaan unohtaa kaikki pornoblogit, vitsisivustot, mitä kaikkea tein tänään -tyyliset lokit ynnä muut sellaiset ei-asialliset nettipäiväkirjat. Sitä vastoin erinäiset design-, filosofia- ja luontoaiheiset blogit ovat tervetulleita.

Linkittäkää, mitä luette. Omaakin saa mainostaa!

Kommentit (10)

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006
tucTuukkahan blogissaan mainostaa otsikolla "Fiksua luettavaa" mm.

http://raivoriina.blogs.fi/

josta esimerkkinä koskettava vuodatus:

"Aasinsillan kautta pääsen oraviin. Koin tänään kauhun hetkiä kävellessäni Pihlajiston keskukseen täältä Pihlajamäestä. Orava lähti ylittämään melko kapeaa tietä, kun autoja ei näkynyt. Kun orava oli puolimatkassa, sen eteen ilmestyi mutkassa auto, joka ajoi aikamoisen kovaa (tiellä taitaa olla 40km/h rajoitus). Orava ei enää ehtinyt kääntyä takaisin, joten raukka yritti paniikissa väistää renkaiden välistä. Minä huusin kauhuissani, samoin teki lähellä oleva pikkutyttö. Orava heitti kuperkeikkaa auton renkaan osuessa siihen. Hain oravan äkkiä tieltä, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Orava oli sentään kuollut heti, joten ei joutunut kärsimään pitkään. Autoilija ei edes huomannut tapahtunutta, tai sitten hän ei välittänyt. Jätin ruumiin, joka onneksi oli kokonainen (ja niin kaunis!), hieman sivummalle nurmipenkalle ja pillitin julkisella paikalla kuin mikäkin. Tapahtumaa seuranut pikkutyttö meni (minun kauemmas siirryttyäni) kavereineen katsomaan oravaa, ja hiljaista oli sekin porukka. En voi olla itkemättä edes tätä kirjoittaessani, vaikka tapahtuneesta on jo useita tunteja.

Ei todellakaan ole kivaa olla näin herkkä ihminen! Usein mietin, että voinko olla edes samaa lajia niiden ihmisten kanssa, jotka ihan pokkana tappavat eläimiä joko itse tai välillisesti aiheuttavat eläinten tappamista. Tai tappavat ja raiskaavat muita ihmisiä. Suhtautuvat välinpitämättömästi muiden hätään. Joiden mielestä ne, jotka jaksavat kantaa huolta yhteiskunnan eriarvoistumisesta, ovat vain kateellisia luusereita.

Miksei yhteiskunnassamme arvosteta hyvyyttä, kauneutta ja herkkyyttä?"

"Raivoriinan" surullisesta vuodatuksesta herkistyneenä ehdotankin seuraavaa:

Valtuustoihin valitut punaviherituhipit ottavat päätavoitteekseen perustaa työryhmiä selvittämään oravien käyttäytymisstragegioita ja niiden vaeltamista urbaaneilla alueilla, jotta voitaisiin autoilu kieltää aina siellä, missä on havaittu oravien tienylityksiä.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

jpv
Voi Tuukkaparkaa, ei kai vaan tule painajaisia. En viitsi mainita montako oravaa kissani tappoivat aikanaan.sitä ollaan niin ukkoa että...

minä kyllä tuun surulliseksi
ku nään elukan auton alle jääneenä...

Paleontologiaan ja eläintieteeseen liittyviä erinomaisen mielenkiintoisia blogeja:

http://eobasileus.blogspot.com/ The World We Don't live in, paleontologian opiskelija Beirutissa.
http://scienceblogs.com/tetrapodzoology/ eläintieteilijä Darren Naishin ylläpitämä Tetrapod Zoology
http://catalogue-of-organisms.blogspot.com/ Catalogue of Organisms, taksonomiaintoilijan blogi.
http://other95.blogspot.com/ The Other 95 %, joka keskittyy aivan liian vähän tunnettuun eliökunnan enemmistöön.
http://scienceblogs.com/pharyngula/ Minnesotan yliopiston biologian professorin blogi käsittelee vähän kaikkea mahdollista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat