Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Lainauksia ketjusta: viewtopic.php?f=6&t=34812

Lisää tuollaista pohdintaa!

anomalia:
"Vaikeampi ja mielenkiintoisempi kysymys olisi selittää, miksi Maa ja Kuu ovat 1:1-resonanssissa? Tarkoittaa sitä ilmiötä, että Kuun kiertoaika Maan ympäri on täsmälleen sama kuin Kuun oma pyörähdys akselinsa ympäri. Siksi Kuusta näkyy meillä aina vain se sama puoli."

DerMack:
"eiköös se niistä vuorevesivoimista johdu sekin, kuu on 'pienenä' kappaleena vain lukkiutunut jo kokonaan, maa sen sijaan vielä jarruttelee

edit tahtoo sanoa sitä että ku tarpeeksi ootellaan on maan päiväkin saman pituinen, tai jotain"

TPa:
"Sitä minäkin olen ihmetellyt, eli miksi kuu pitää aina kasvonsa maata kohden. joskus etsin vastaustakin, mutten jaksanut loppuun asti etsiä - oli työ ja lapset.

Senverran muistan, että kuun painopiste ei ole keskellä, eli sen materiaali on sisällä jakautunut siten että se on epäkesko.

Sitä en tarkastanut, että jos kuu olisi keskeinen massaympyrä, niin pyörisikö se vielä saman oman pyörähdysakselinsa ympäri kuin muodostomisajankohdansa jälkeen.

Enkä sitäkään ole selvittänyt, että tuo kuun lukkiutuminen "kasvot maata kohti", aiheuttaa sen, että maan vuorovesivoimat ja sen aiheuttama maan pyörimisliikkeen hidastuminen vaikuttavat sanalla voimalla myös kuuhun. Ilmenee muistaakseni kuunjäristyksinä.

Näiden voimien vaikutuksesta kuun kiertoliike värähtelee, ja se etääntyy mapallosta."

Kommentit (7)

Niinhän se muistaakseni on, että kuun meille näkyvä puoli on raskaampi, kuin toinen. "Kuun kasvojen" eli tummien laavatasankojen kaltaisia alueita ei juurikaan ole toisella puolella kuuta.

tietäjä:
"Niinhän se muistaakseni on, että kuun meille näkyvä puoli on raskaampi, kuin toinen. "Kuun kasvojen" eli tummien laavatasankojen kaltaisia alueita ei juurikaan ole toisella puolella kuuta."

Eikö siis voi olettaa, että maan vetovoima on kiskonut tuota laavan aiheuttajaa puoleensa?
Kuumat pisteet, niiden aiheuttajat, ovat lähellä stabiilia lähteneet maata kohden olevaa kuunpuolta kohden maan vetovoiman kiskomana.
Jessus, minä en vielä äsken tiennytkään tätä tietoa.

Ennen vanhaan tiedettiin, että täydenkuun aikana talvella ilma pakastuu.
Olen tykönäni aprikoinut näin. Täydenkuun aikana kuu enemmän päämme yläpuolella kuin muulloin. Tällöin kuun vetovoima muuttaa maan pinnalla vallitsevaa matalapainetta korkeapaineeksi ja ilma kylmenee.
Onko kuulla ja säätilalla minkäänlaista vuorovaikutusta?

Kuu etääntyy maapallosta pikkuhiljaa, ja jossain vaiheessa (en nyt muista miten pitkä aika siihen menee mutta kaaaaaauan kumminkin) se sinkoutuu avaruuteen. Maa alkaa heilua, kunnes lopulta asettuu kyljelleen. (akseli 90 asteen kulmassa) Tämän seurauksena kekitalvella koko pohjoinen pallonpuolisko on pimeä, etelässä taas paistaa aurinko. Ja kesällä päin vastoin. Päiväntasaajalla on ikijää. Kuvitelkaa tilanne mielessänne, se on helppoa.

jeps, eli kyseessä ol siis mineraali jota kuukiveksikin kutsutaan, ei autenttinen sellainen. My bad. Sekasin tässä menee termit ja muistot ko niin nuorna sain sen.
Taitaa olla korukivenä suht yleistä tuollainen

Myöhäistuttu Lapista toi minulle noin kilon kokoisen kivenmurikan.
Olisikohan se gneissiä.Tuhkan harmaata, suhteellisen tasalaatuista kiviainesta.
Sen kiven läpi kulkee olisiko noin 1-2mm. vahvuinen kultavana. Siksi tuttavani sitä väitti.
Suhtaudun häneen väitteeseen epäilevästi. Oletan sen varmuuden vuoksi olevan katinkultaa.

Hänen kertoman mukaan se on jostain Sodankylän puolen kaivauksilta nyyssitty.

Dr Lazer
jeps, eli kyseessä ol siis mineraali jota kuukiveksikin kutsutaan, ei autenttinen sellainen. My bad. Sekasin tässä menee termit ja muistot ko niin nuorna sain sen.
Taitaa olla korukivenä suht yleistä tuollainen

Vaikka kuvailemasi kuukivi onkin Maassa muodostunut mineraali, oikeita Kuusta peräisin olevia kappaleita on mahdollista löytää maapalloltakin. Kyllin suuren kappaleen (meteoroidin) törmäys Kuuhun saattaa heittää Kuun pinnan kiviä ulos avaruuteen ja osa niistä on lopulta päätynyt meteoriiteiksi Maahan. Nämä kuumeteoriitit ovat harvinaisia löytöjä, joten ne ovat hyvin arvokkaita sekä rahallisesti, että tieteellisesti.

Pikkuruisia kappaleita kuumeteoriiteista voi ostaa meteoriittien keräilijöiltä tai esim: http://www.meteorites-for-sale.com/cata ... boxes.html

Tässä lista löydetyistä kuumeteoriiteista: http://meteorites.wustl.edu/lunar/moon_ ... lumina.htm (en tiedä onko siinä kaikki tunnetut)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat