Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /11/743577
Päivän uutista.
Kiina miettii rajua lisäystä ydinvoiman rakentamiseen 2020 luvulle tähdäten tämä päivän 9000 megawatista tuonne 40 000 - 70 000 megawattiin:iin.
Varsin raju veto.

Elikä tämä meinaa varsin suurta energiaomavaraisuutta Kiinaan.
Voi voi mitä sanoo Venäjän poika...

Kommentit (7)

Jos tuo 9000 megawattia on päälle 2% Kiinan sähköstä niin ei tuo 70 000 vielä kovin kummoisia tee. Varsinkaan vuonna 2020.

Eipähän tule uraanin hinta ainakaan laskemaan.

Sitäkin voi miettiä, että paljonko se maksaa rakentaa tuo lisäys tuossa ajassa. Ei Kiina taida mikään tyhjätasku olla ja jos ulkolaisella lainarahalla rakennetaan täytyy olla jotakin vakuuksia näyttää. Varsin suuria lainoja on Kiinasta myös virrannut Bushin hölmöilyjen paikkaamiseen.
Rahaa näyttää olevan tulleen ja kait laskevat, että on myös tulossa...
ja kuka sanoo, että jää 70 000 megaan.

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
Peksu
Eipähän tule uraanin hinta ainakaan laskemaan.Uraanin hinta ainakin tällä hetkellä laskee. Se on kesän 2007 hintapiikin jälkeen pudonnut noin kahden vuoden takaiselle tasolle:

Kahden vuoden käppyrä:
http://www.uxc.com/review/uxc_g_2yr-price.html

Viidentoista vuoden käppyrä:
http://www.uxc.com/review/uxc_g_price.html

Pitkän ajan kuluessa hinta varmaankin nousee siinä missä muunkin energian tuotantoon kelvollisen raaka-aineen hinnat.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Valtaosa Kiinan sähköstä tuotetaan hiilivoimalla, mikä yli miljardin asukkaan maassa tietää sitä, että homma ei voi enää kauaa jatkua ilman, että kaikki hukkuvat paskaan.

Näin ollen ainoa varteenotettava ja nopeita tuloksia antava vaihtoehto on ydinvoima. Mutta kun kyseessä on Kiina... "Made in China" -tuotoksethan eivät yleensä ole niitä kaikkein laadukkaimpia, varsinkaan yhdistettynä kommunistidiktatuureille tyypilliseen hällä väliä -asenteeseen ja ikävään tapaan salailla onnettomuuksia viimeiseen saakka.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat