Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vaikuttaa siltä että teoria kehon happamoitumisesta ja emäksisyydestä vaikka on trendidieeteissä suosittu teesi, ei ole tieteellisesti hyväksytty teoria.

Onko kenelläkään tieteellistä arviota teoriasta?
(siis linkkiä)

Arvioissa on tietenkin se huono puoli että konservatiiviset tieteentekijät ampuvat monet uudet teoriat alas älyttöminä kunnes riittävän moni on asian todistanut, ja sitten hitaasti tunnustavat tappionsa. Ei riitä että joku todistaa asian kerran, konservatiivi ei sano että ehkä, vaan sanoo että 'älytöntä'.

Mutta linkkejä tänne.

Kommentit (5)

Wikipedia:

Robert Young is a proponent of the alkaline diet. He claims that health depends primarily on proper balance between an alkaline and acid environment in the human body; according to this theory, when the blood becomes too acidic, the body will take whatever action necessary to regulate the acid-alkaline balance of the blood. According to Young, in this environment the body will begin to break down and show signs of disease including cancer, obesity, osteoporosis, yeast overgrowth, flu, skin disorders, etc.[4] The claims underlying alkaline diets like Young's are believed to be medically implausible, and there is no scientific evidence that such diets are beneficial.[5] According to the National Council Against Health Fraud, a 2005 MEDLINE search indicated that Young had not published any research in recognized scientific journals, and that none of his graduate degrees was from an accredited educational institution.[6]

Young offers a course in which he trains people to perform live blood analysis.[1] According to the Health and Human Services Office and Quackwatch, live blood analysis is an unestablished test with no scientific validity.[7][8]
Enpä löytänyt yhtään puolesta ääntä, mutta vasta ääniä kyllä.
Se että asia korreloi totuuden kanssa ei tee siitä totta.

Siis suosittelen noudattamaan alkaline dieettiä, mutta en siksi että se parantaisi kehon emäksisyyttä, vaan siksi että 'emäksiset' ruuat vaan on terveellisempiä.

Vierailija

En ole mikään kemian mestari, ihan perusjutut vain ymmärrän. Tuli tällainen kysymys sitten mieleen, että pystyykö elimistö käsittelemään happamia ja emäksisiä aineita jotenkin niin, että niiden happamuus tai emäksisyys vain - häviää - ilman varsinaista neutraloitumisreaktiota.. siis kemiassa opetettiin että happaman neutraloimiseen tarvitaan emästä ja päinvastoin, mutta onko tämä siis jokin ehdoton asia, mitä ei voi mitenkään kiertää? Siis hajottamalla sitä ainetta alkuaineikseen, järjestämällä palikoita uusiksi jne.. toisin muotoiltuna, jos systeemin sisään syötetään happamia aineita keskimäärin enemmän kuin emäksisiä aineita, niin onko väistämätöntä, että tuon systeemin pH vähitellen pienenee? Ihmiskeho ei ole suljettu systeemi ja pystyy ilmeisesti kuitenkin erittämään virtsaan happoja ja tällä tavalla säätelemään pH-tasapainoaan? Myös hengittämällä ulos hiilidioksidia. Onko jotain rajoituksia sille kuinka paljon keho pystyy näillä keinoin poistamaan happamuutta? 

Vierailija

Minua kiinnostaa tämä hypoteesi kehon happamoitumisesta. Lähinnä siltä kantilta, voisiko se mitenkään pitää paikkaansa. Mistä koko ajatus on alunperin saanut alkunsa, miksi niin moni touhottaa siitä internetissä? Youtubekin on täynnä videoita joissa saarnataan aiheesta, jotkut niistä lääkäreitä. Siis miksi ne edes väittää sellaista, jos kerta on tieteellinen tosiasia ettei kehon pH voi muuttua merkittävästi suuntaan tai toiseen? Perustuuko tämä koko hassutus siihen että jotkut mittaa virtsansa pH:ta ja tekevät siitä vääriä johtopäätöksiä? Virtsan pH on ihan eri asia kuin kehon pH. 

Mutta, onko siis niin, että kehon kudoksienkin pH:n täytyy pysyä tarkalleen 7,4 tuntumassa, vai koskeeko tämä vain verta? Voivatko ne olla eri happamia? Youtubessa joku lääkärin tapainen vanhempi mies selitti kuinka joillakin potilailla elimistön pH oli luokkaa 6 tai 5 pahimmillaan, mutta siitä ei käynyt selväksi mitä hän tarkalleen tarkoitti kehon pH:lla, mitä osaa kehosta. Ainakaan tuollainen ei sovi ollenkaan siihen käsitykseen että kehon pH pitäisi pysyä siellä vähän yli seiskassa. Aihe on sekava ja vaikuttaa kaikinpuolin hihhulihörhöilyltä, mutta se olisi kauhean kiva hypoteesi selittämään syövät ja osteoporoosit sun muut. Tietysti sillä oletuksella että syöpä liittyisi jotenkin happamuuteen. Haluan nyt siis vain vakuuttua siitä, miksi kehon happamoitumishypoteesi olisi ehdottoman varmasti paskahöpöä. Onko se? 

ROS
Seuraa 
Viestejä101
Liittynyt22.1.2013

https://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/DSH/coral2.html

https://authoritynutrition.com/the-alkaline-diet-myth/

http://skepdic.com/alkalinediet.html

Siinä kolme linkkiä, joiden lukemisen jälkeen ei pitäisi kenellekään jäädä epäselvyyttä asiasta.

Ja iltalukemista koko humputuksen keksijästä Robert O. Youngista (kaveri istuu tällä hetkellä linnassa petoksista ja puoskaroinnista):

http://www.quackwatch.com/11Ind/young3.html

https://sciencebasedmedicine.org/ph-miracle-living-dr-robert-o-young-finally-arrested-but-will-it-stop-him/

Älkää kuitenkaan ymmärtkäkö väärin; alkalinen dieetti on terveellistä, koska se sisältää paljon kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Dieetin takana olevat uskomukset pH-balanssiin liittyen ovat vain Youngin keksimää hölynpölyä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat