Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miksipä tästä aiheesta ei ole threadia? Kauheasti negatiivista materiaalia psyykkisesti poikkeavista hörhöistä, miehen syyllistämisestä/naisen syyllistämisestä ja siitä miksi mikään ei toimi.

Mitkä ovat taas ne ratkaisumallit, yleispätevinä sääntöinä, jotka saavat tarpeeksi henkistä tuskaa kokeneen miehen tai naisen (sukupuolesta riippumatta yksilötasolla) muuttamaan elämäänsä?

Se voi olla asennemuutos, se voi olla konkreettinen maisemanvaihdos joka muuttaa koko elämän- uuden rohkeuden löytäminen itsestään, mikä tahansa kulminaatiopiste. Mutta aiheenahan se on melko tylsä?
Haluaisin toki nyt kuulla Neon teoriapohjaisen alustuksen aiheeseen- jos on tehty tutkimusta yksilöiden itsensä -ja itsekseen- suorittamista selviytymisstrategioista.

Alustus on lyhyt, koska en halua lisätä henkilökohtaista kokemusmateriaalia tähän lirpakkeeseen. Tokihan joku voi jos haluaa, enemmän aiheen teoria kiinnostaa.

Kommentit (1)

Eräs syy ainakin on seuraava "kyllä mä näytän niille, että musta ei tullutkaan sitä pummia/juoppoa jne. mitä opettajat, naapurit ja muut odottivat".

Ja miksi odottivat? "No onhan se koko suku vähän semmoista, kyllä sen tietää mitä noista lapsista tulee".

Eli taistelu tätä ennalta oletettua mallia vastaan.

Ulkopuolisten mielestä se näyttää ehkä selviytymiseltä, vaikka sisäisesti yksilö edelleen olisikin aika tyhjä ja onneton. Ja menneisyys on "salaisuus", jota nykyään kohdattavat ihmiset eivät tiedä.

En tiedä, miten muut ihmiset, jotka eivät tunne tällaisen ihmisen taustaa, kokevat tuon ihmisen läheisyydessä? Kyllä varmaan jotain aistivat, että tässä ei olla ihan samalla "aaltopituudella" vaikka eivät tiedä mistä on kyse.

Aloituksessa kysyttiin teoriaa, mutta oikeasti, miten teoreetikot voisivat ymmärtää tai tajuta tällaisen ihmisen tilannetta, jos niistä vain kirjoista lukevat?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat