Seuraa 
Viestejä2485
Liittynyt14.9.2006

Miten astepäiväluku ottaa huomioon sen, että sillä VUOTUISTA energiantarvetta laskettaessa käytetään huipputehoa -26 asteen pakkasella. Lasken öljynkulutusta ja olisi mukava saada oikeita lukuja. Tuntuu tulevan liikaa ilman, että ottaa hyötysuhteita huomioon. Tunnen tehot, joten onko muuta menetelmää (Exceliin). Esim. s= 4999 ja 5999, kun lasken koko vuoden energiat D5 kaavoilla, niin mitä arvoa kannattaa käyttää Helsingin leveysasteilla. Yksinkertaisempia menetelmiä ei taida olla.

Onko valmista kaavaa miten lasketaan LÄMMITYKSEN VARAAJAN vaikutus lämmönsiirtäjän tai kattilan tehoon eli miten paljon tietyn suuruinen varaaja pienentää lämmönsiirtimeltä vaadittavaa huipputehoa. Lämpötilaero 50 K ja varaajakytkentä on epäsuora varaaja http://www.rte.vtt.fi/webdia/sahkolampo ... iite1=SF67 tai pelkkä lämmityksen varaaja (lämpimän käyttöveden varaajan laskenta on tiedossa).

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Kommentit (2)

Voit pyöritellä lukuja vaikka lopun ikääsi, mutta et saa selville talosi energian kulutusta, jos et omista kuuman veden energiamittaria. Esim matalaenergiataloissa kuumaan käyttöveteen menee puolet. Se on 10x merkittävämpi asia kuin astepäiväluku.

Diam
Seuraa 
Viestejä2485
Liittynyt14.9.2006

Löytyykö vanhaa kunnon Etanaa tai Winetanaa vaikka demona. Sitten on Motiwattia ym.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat