Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Keskeytetty äänestys (lat. coitus interruptus) tarkoittaa äänestystä, joka keskeytetään ennen kuin ääni on rekisteröity. Keskeytetyn äänestyksen tarkoituksena on estää huonosti harkitun äänen pääsy serveriin ja siten estää huono hallinto.

Keskeytetyssä äänestyksessä mies pyrkii vetämään korttinsa ulos laitteen aukosta ennen kuin hän saa transaktion päätökseen. Tämän jälkeen korttia usein vielä stimuloidaan äänen pois saamiseksi, mikäli rollback ei tule välittömästi. Purkautuva kortti myös ohjataan pois laitteen aukon luota.

Edut ja haitat

Keskeytetty äänestys on ilmainen äänestysmenetelmä. Se sopii myös henkilöille, jotka uskonnollisten vakaumusten vuoksi eivät voi käyttää muita äänestysmenetelmiä. Keskeytetyllä äänestyksellä ei myöskään ole sivuvaikutuksia. Keskeytetty äänestys ei kuitenkaan suojaa sukupuolitaudeilta ja sen luotettavuus on heikko verrattuna muihin menetelmiin. Äänestyksen oikea-aikainen keskeyttäminen on vaikeaa, koska se pitäisi keskeyttää juuri kun poliittinen toiminta on voimakkaimmillaan. Toisaalta myös läpimenon ennustaminen voi olla joillekin vaikeaa.

Luotettavuus

Nykyään ollaan yleisesti sitä mieltä, että keskeytetty äänestys ei ole luotettava äänestysmenetelmä. Riskinä on, että lähestyessä mies saattaa vetää korttinsa liian myöhään pois. Myös jos seuraava äänestys tapahtuu pian edellisestä, voi äänestäjän päässä yhä olla ajatuksia edellisen vaalin jäljiltä, jolloin vahingon riski kasvaa. Keskeytetty äänestys vähentää ehdokkaasi riskiä tulla valituksi, ja on siltä kannalta turvallinen ehkäisymenetelmä Darwinilaisessa mielessä.

Kommentit (6)

En oo äänestysiässä kun vasta puolen vuoden sisällä, joten tyydyn siihen asti vain katselemaan sivusta kun muut äänestelevät.

Muuten oikein, mutta latinankielinen termi ei ole coitus interruptus, joka viittaa ihan toiseen asiaan vaan votum interruptus.

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Liittynyt1.11.2008

Juice on aina hyvä: Juice Leskinen:Daisarit

Oli kova jätkä, propsit sille. Tiesi mistä puhui mutta...

Mutta ton videon alku jaksaa aina naurattaa, ei väliä kuinka monta kertaa jaksaa kuunnella ja katsoa. Se on klassikko (enkä viittaa Hotakaiseen, vaikka ei sekään huono assosiaatio ole.)

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat