Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tällaisen aiheen sitten paukas koulussa... Biokemiaa en osaa oikeastaan ollenkaan ja nyt on pari tuntia selailtu nettiä ja miljoonaa kirjaa Osaako kukaan auttaa?

Kommentit (8)

Tällaisen aiheen sitten paukas koulussa... Biokemiaa en osaa oikeastaan ollenkaan ja nyt on pari tuntia selailtu nettiä ja miljoonaa kirjaa Osaako kukaan auttaa?

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005

Mikä kurssi, oppiaine ja taso?

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Biokemian perusteet, eläinlääketieteellinen ja yliopistotasoista tekstiä pitäis saada aikaiseksi...

Tarkoitus olis tehdä n. 5min. powerpoint esitys kyseisestä aiheesta. En vaan löydä oikeastaan minkäänlaisia yhtäläisyyksiä noiden väliltä.

- Molemmat ovat pitkäketjuisia molekyylejä, eli koostuvat kovalenttisin sidoksin kytketyistä pienemmistä molekyyleistä.
- Molemmat liittyvät olennaisesti useiden (ehkä jopa kaikkien) organismien aineenvaihduntaan.
- Molempia muodostetaan ja hajoitetaan entsyymien voimin.
- Sidokset ovat suhteellisen lujia.
- Molempia voi käyttää energianlähteenä, jos vain sattuu omaamaan oikeat entsyymit.

Näiden välillä on kyllä runsaasti erojakin, mutta ilmeisesti niin lajaa vertailua ei tässä haettu.

Viisaammat vastatkoon voivatko molemmat olla varattuja, poolisia tai monihaaraisia. Noilla kolmella saattaisi ehkä laajentaa tätä listaa vähän, kunhan saadaan varmistettua pari yksityiskohtaa.

Kiitos näistä! Näillä pääsen jo aika pitkälle Mut silti tuo koko kysymys on mulle iso mysteeri Mikä pointti on verrata noita kahta toisiinsa?

Heitä visio, että tulevaisuudessa polysakkariidieita voidaan ehkä käyttää hyväksi synteettisissä soluissa ja kudoksissa.

Kyborgi on tulevaisuutta. Vaurioituneet elimet saatetaan ehkä pystyä korvaamaan ilman elinsiirtoja, etc.

Käytä mielikuvitusta, mahdollisuuksia, jotka eivät vielä tänään ole mahdollisia, mutta ehkä vuosikymmenen säteellä. Menestystä esitykseen.

Kun kerran ideana on vain viiden minsan esitelmä, niin oletettavasti aivan perusteista lähdetään. Kuulijakunnallakaa ei ilmeisesti ole mitään ideaa kummastakaan, joten luulisin tämän tarkoituksena olevan vain selkeyttää vähän mistä on kyse. Kun biokemman ekalla kurssilla käydään johdannon omaisesti kaikenmaailman molekyylit nopeasti läpi, niin siinä saattaa aluksi asiat tuntua vähän sekavilta. Oletin että kuulijat ymmärtävät orgaanisesta kemmasta sentään jotain. Rakenteiden samankaltaisuuden käsittely on aika mahdotonta ilman tuota olettamusta. Näin karkeassa vertailussa voisi yhtä hyvin olla nukeliinihapot kolmantena. Kaikista varmaan löytyisi samat yhtäläisyydet ja yhtä paljon eroja. Oikeassa olet sen suhteen, että eroja näiden välillä on vaikka miten paljon. Siksi yhtäläisyyksien etsimien voi äkkisiltään tuntua hassulta tavoitteelta. Kyllä niitä samankaltaisuuksiakin löytyy, jos vain aiheeseen perehtyy. Ihmisellä ja perunallakin niitä on, vaikkei uskoisi.

# Pari lisäystä listaan:
- Molemmat koostuvat paljolti hiilestä ja vedystä. Ovat siis orgaanisen kemian juttuja.
- Molemmissa voi olla OH ryhmiä
- Syklisiä rakenteita
- Ketjun pituus voi vaihdella muutamasta yksköstä mielivaltaisen pitkään.

# Tutkimisen arvoisia asioita:
-Muistaako kukaan että sokereissa olisi myös aromaattisia? Teoriassa pitäisi olla ainakin jossain. Proteiineissa ainakin on.
- Aminohapoissa on kyllä rikki ja typpi substituentteja, mutta tuleeko kenelläkään mieleen noita aineita sisältäviä sokereita?
- Oliko sokereissa nitroryhmiä?Mulle tulee vaan mieleen sellaisia polysakkarideja, joissa on vain hiiltä, vetyä ja OH ryhmiä. Kait niitä on muitakin oltava. Jos ei, niin yhtäläisyyksien etsimien tyssää lyhyeen.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat