Seuraa 
Viestejä594
Liittynyt29.8.2005

Kertokaas nyt viisaammat missä vika.

Lähtötilanne:
1. HP pavilion ze5600, D-Link AirPlusG DWL-G630 wlan kortti, Win2K

2. Pöytäkone WinXP:llä

Koneet yhdistetty D-Link DI-524 Wlan-routeriin, molemmilla kiinteä sisäverkon IP. Koska "hienomman" verkon pystytys oli melko hepreaa, käytän tiedostonsiirtoon pöytäkoneelta läppärille FTP-palvelinohjelmaa. Nyt kuitenkin data liikkuu wlan yhteyden kautta vain noin 300kt/s, mutta kaapelilla päästään 800-900 kt/s lukemiin. Etäisyys on muutaman metrin luokkaa ja signaalin voimakkuus 100%. Ja yhteyden nopeudeksi kerrotaan molemmissa päissä 54 Mbps. Ja pöytäkoneen verkkokortti on 100Mbps. Mistähän vikaa voisi lähteä etsimään? Kun pääsisi edes tuohon 10Mbps nopeuteen WLanin kautta.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Kommentit (13)

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
Liittynyt29.8.2005

Ohjelmana on WinFTP Server, mutta ongelma tuskin siinä. Kaapelia pitkin kun kerran kulkee tuon lähes 900kt/s mutta wlanilla vain 300kt/s.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Jyde
kaapelilla päästään 800-900 kt/s lukemiin.
Siis kun kytket läppärin ja pöytäkoneen reitittimeen kaapelilla?

Kyllä 100Mbps verkon läpi pitäisi dadan siirtyä vajaa 10MBps. Epäilisin että FTP-ohjelmassasi on jotain vialla.

Kokeile siirtää ihan normaalin Windowsin tiedostojaon kautta, kun kerran molemmat käyttikset ovat siihen pystyviä.

Onko WXP-koneessa Home-, vai Pro-versio?

Jos reitittimesi logittaa WLAN-yhteyden paskaksi menneet paketit, niin kurkkaapa se lukema ettei ole hulppean suuri. Saattaa olla, että kanavasi on sopivasti jonkin toisen verkon kanssa samalla taajuudella tai jokin muu häiritsee ko. taajuutta ja se aiheuttaa pakettihäviöitä.

Arvelisin että vika on d-linkissä - jommassa kummassa. Ne laitteet eivät varsinaisesti laadustaan ole tunnettuja vaan hinnastaan No ei, siltikin kyseessä lienee viallinen laite, ei kai sen suorituskyvyn oikeasti pitäisi halvassakaan laitteessa noin huono olla. Voisit tietysti myös kokeilla hetken ilman salausta ja katsoa mitä tapahtuu (piilota vaikka verkko jos siltä tuntuu). Vaikea kuvitella että häiriöistä olisi kyse jos signaali on koko ajan 100%, vaikka eipä sekään mahdotonta kai ole.

Ensinnäkin megabitti on eria asia kuin megatavu. Kuten myös kilobitti ja kilotavu. Aivan normaali sekaannus tiedonsiirrossa.

Sitten mitä langattomaan verkkoon tulee, niin mikäli ymmärsin oikein, niin bitit lentävätä koneesta 1 ensin siihen tukiasemaan, josta se sitten uudelleenlähetetään koneeseen 2.

Teoreettisesti se 54 Mbit tukiasemalla se olisi puolet tästä. Tämän lisäksi tulee pakettien törmäyksiä ja uudelleenlähetystä, jotka osaltaan pudottavat nopeutta. Varsinaista tiedonsiirtonopeutta pudottaa myös TCP/IP:n headerit suhteessa varsinaiseen hyötykuormaan.

Riippuen asuinpaikasta, voi naapurin WLAN myös häiritä, jos se on samalla tai muutaman kanavan päässä.

Toki näihin on erityyppisiä optimointeja, kuten juboframeja ja muita vastaavia. Tietenkin suoralla Ad-hoc -verkolla saattaisi saada paremman siirtonopeuden.

Eli kyllä se langallinen on edelleen se paras vaihtoehto suurien tiedostojen siirtoon.

Tuolta löytyy noita http://www.nettimittari.com/ Pitää tietenkin huomioida, että tuleva sekä lähtevät ovat eri nopeuksisia. Siellä om myös mobiililaitteelle mittari. Täällä myös eri operaattoreille https://nettimittari.ficora.fi/nettimit ... ients.aspx

Käyttöjärjestelmäkin vaikuttaa asiaan. Olen noita testaillut, niin esim. Win98SE nopeudet ovat luokkaa 5 megaa, kun taasen XP samassa 24 megan linjassa huitelee luokkaan 17 Mbit/s. No ulkomaille nopeudet vaihtelevat joskus suurestikin.

Lisäys: Äh. Kyseessä olikin lähiverkkokoneet.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594
Liittynyt29.8.2005

Jep, eli kaapelilla tarkoitin todella että molemmat ovat kytkettyjä reitittimeen kuparilla. Ja olen kokeillut wlan purkista eri kanavia, salausta ei ole päällä ollenkaan ja modekin on vaihdettu "Mixed"istä pelkkään 802.11G:hen. Sama lopputulos. Ja tavut ja bititkin on sen verran selvillä että tuo 800-900kt/s vastaisi aika liki 10Mbps verkon nopeutta, kun huomioidaan kaikki muu verkossa kulkeva data varsinaisen "hyötykuorman" lisäksi. Olisi kiva päästä edes siihen nopeuteen WLanin kautta, jos sekin "virallisesti" kerran 54Mbps nopeuteen pystyy. Vai onko tuo ATK-alan ammattilaisliikkeen (Gigantti) minulle kauppaamat huippukalliit routerit ja kortit (D-Link, yht alle 50€) vain noin surkeita?

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

Noita cancun mainitsemia statistiikkoja kannattanee tarkastella verkkokortista tai d-linkistä. Errorit pitäisi ainakin helposti näkyä. Lisäksi voisi tarkastella esim MTU-asetuksia ja ping-testeillä katsoa miten paketit fragmentoituvat (tarkista esim koneen langattoman verkkokortin MTU ja kokeile lähettää sen kokoinen paketti reitittimelle ja tarkista fragmentoituuko pingipaketti). Sitten tuli vielä mieleen että routterissa voi olla noita hienouksia päällä, esim QoS - jos on niin voisi kokeilla disabloida. Pääseeköhän d-linkistä muuten näkemään laitteen rasitustason (esim prossu)? Sekin voisi olla ihan kova juttu.

Helppoa ratkaisua tuohon ei taida olla, joutuu tekemään töitä oikein olan takaa

SamBody
Seuraa 
Viestejä6166
Liittynyt3.5.2008
Canccu
Tietenkin suoralla Ad-hoc -verkolla saattaisi saada paremman siirtonopeuden.Tuota suosittelen, ei ne halpis-wlan-reitittimet ole suunniteltukaan sellaiseen käyttöön mihin yrität sitä käyttää. Geneerinen ohje: cut the shit out!

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

SamBody
Tuota suosittelen, ei ne halpis-wlan-reitittimet ole suunniteltukaan sellaiseen käyttöön mihin yrität sitä käyttää. Geneerinen ohje: cut the shit out!

Samaa mieltä ja juuri tästä syystä panostin itse pariin 60€/kpl (LinkSys WRT54GL) maksaneeseen langattomaan reitittimeen ja ajoin DD-WRT:n firmwaren sisään ja kas kummaa kun sa säätää mitä haluaa eikä kertaakaan ole vielä yskinyt vastaan kuuden koneen lähiverkossa

Mielestäni ei ole kovin järkevä alkaa puljaamaan WLANin asetuksia, kun lankaverkkokin toimii vajaan 10-osan nopeudella.

Oletko jo kokeillut siirtää tietoa langallisesti koneiden välillä jollain muulla tavalla, kuin FTP:llä?

Onko koneissa jotain softapalomuureja / virustorjuntoja, jotka voisivat skannata kaiken verkkoliikenteen, ja mahdollisesti aiheuttaa hidastumista.

Mitä Windows ilmoittaa lankayhteyden nopeudeksi molemmissa koneissa?

TCP-headerit eivät paljoa vaikuta tiedostonsiirrossa, kun suuri osa paketeista on kuitenkin MTU:n kokoisia. Naapureiden WLANit tuskin haittaavat menoa, jos tukiaseman ja koneen välillä on vain tuo mainittu muutama metri. Ad-hoc-verkkoa on turha mainostaa, kun pöytäkoneessa ei kuvauksen perusteella ole WLAN-ominaisuutta.

Minulla on kokemusta D-Linkin, A-Linkin ja ZyXelin halpislaitteista, ja toimineet aivan yhtä hyvin, kuin HP:n ja Ciscon kalliit laitteet. Eroa alkaa näkymään vasta sitten, kun vaaditaan eksoottisempia ominaisuuksia ja kapasiteettia. Kotikäyttöön nuo 50e:n laitteet ovat aivan riittäviä.

Jooh, se on kyllä ihan hyvä huomio että langallinenkin yhteys sinänsä on aika hidas. Kyllähän astetta paskemmallakin raudalla pitäisi 100Mbps maksimiin yltää. Ehkäpä kannattaisi siitä lähteä liikkeelle.

Eihän ftp-yhteydessä ole mitään ssl:ää tms salausta?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat