Seuraa 
Viestejä45973

Näin Oulussa:

http://physics.oulu.fi/biofysiikka/gradut/ok.html

Gammakoherenssiteoria perustuu aivojen sähköisessä toiminnassa löydettyyn EEG-signaalien 40 Hz taajuisten ns. gamma-aaltojen taipumukseen tahdistua keskenään koko aivojen laajuudella. Kahden aivojen alueen edustamat piirteet sitoutuvat saman kokonaisuuden osiksi silloin kun vastaavat hermoimpulssit ovat keskenään synkronissa. Tämä selittäisi miten tietoisuus voi muodostaa eheän kokonaisuuden ilman "homunculusta," tietoisuuden polttopistettä, jota aivoista on turhaan etsitty. Yllättävämpi seuraus on, että hajautettu tietoisuus voi olla tuhansien kilometrien kokoinen (tulos saadaan kun hermoimpulssien kulkunopeus korvataan valon nopeudella). Globaali elektroninen tietoisuus olisi mahdollinen.

http://www.kiasma.fi/www/viewresource.p ... b8bJBTVJxS

Edessä on singulariteetti

Mooren lain tapainen eksponentiaalinen kasvu ei voi jatkua loputtomiin. Kvanttifysiikan Heisenbergin epätarkkuuslauseesta seuraa teoreettinen ns. Bekensteinin raja tietyn kokoisen systeemin sisältämälle informaatiolle. Ihmisen kokoiselle massalle tämä on n.10^45 bittiä. Tietotekniikan kehitys voi loppua motivaation puutteeseen, muuten se jatkuu kunnes jokin fysikaalinen raja saavutetaan.
Paljon ennen Bekensteinin rajaa saavutetaan atomitason laskenta. Sokeripala tallettaa 10^20 bittiä. Yllätys on siinä, että sokeripalan lisäksi ei tarvita mitään muuta. Petateknologiassa operoidaan 10^15 bitin muisteilla ja 10^15 Hz kellotaajuuksilla. Petahertsitaajuudet ovat samoja kuin näkyvän valon. Koherentti lasersäde järjestää aineen lämpöliikkeen satunnaiset värähtelyt itsensä ylläpitäviksi hallituiksi kentiksi. Aine muuttuu tietoiseksi...

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat