Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

On olemassa Veda-kirjallisuutta (Veda=tieto)

Se sisältää: Rigveda, maailman vanhimpiin kuuluva esim. myyttejä maailmansynnystä, ylistyslauluja, rukouksia.

Brahmana-tekstit, rituaalitekstejä pappiskastille.

Aranyaka-kokoelmaan kuuluvat Upanisadit "istunnot", pohtivat ihmisen yhteyttä maailmankaikkeuteen.

Mahabharata runoelma ja siihen sisältyvä Bhagavadgita, joka on hindujen tärkein pyhä kirja.

Jotta saadaan keskustelu alkuun niin avitetaan hieman:
Rigvedasta voimme lukea seuraavan luomishymnin.

1. Silloin alussa ei ollut mitään, ei ollut ilmakehää eikä taivasta sen yllä. Mitä sitten oli? Missä? Kenen huostassa? Oliko mittaamaton, syvä vesi?

2. Silloin ei ollut kuolemaa eikä kuolemattomuutta, ei päivän tai yön merkkejä. Vain Tämä yksi hengitti, omasta voimastaan, ilman tuulta. Mitään muuta kuin Se ei vielä ollut.

3. Pimeys oli alussa pimeyden kätkössä, kaikki tämä oli erottumatonta vettä. Se mikä tyhjyyden peittämänä tuli olemaan, Se yksi syntyi oman halunsa kuumuudesta.

4. Halu tuli alussa tämän kuumuuden ylle. se oli mielen(manas) ensimmäinen siemen. Viisaat, jotka harkiten tutkivat sydämessään, löytävät olevaisen siteen olemattomasta.

5. Suoraan poikki oli heidän siteensä jännitetty, mutta oliko olemassa "alhaalla" tai "ylhäällä"? Siitoskyvyt ja voima olivat, alhaalla oli energia ja ylhäällä oli tahto.

6. Kuka tietää varmasti? Kuka täällä voi kertoa, mistä ne syntyivät, mistä tämä luominen tuli? Jumalatkin (syntyivät) vasta tämän luomisen jälkeen. Kuka sitten tietää, mistä se on kehittynyt?

7. Hän, josta tämä luominen on kehittynyt, tekipä hän sen tai ei - joka on kaiken tämän tarkkailija korkeimmassa taivaassa, hän yksin tietää sen, tai ehkäpä hänkään ei tiedä.

(Rigveda X 129, Luomishymni)

Toivotaan kriittistä keskustelua ja pohdintoja kuka on luoja?
Ja huomatkaa kuinka vanhoja ovat kirjat.
Hermes Trismegistoksen 16 sarjan opetukset ovat 30000 vuoden takaa.
Mitä yhteistä Veda-kirjoilla on Hermes Trismegistoksen kirjoihin? Mitä niiden sisällöstä voidaan sanoa? Toivotaan avointa keskustelua.

Kommentit (3)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177
Liittynyt2.4.2005

Jaa eipä kannanottoja ole kuulunu !
No mitäpä tuohon vois sanoa, viisaus etsi asuntoaan,eikä
sitä löytänyt.
Eikä taijja löytää tänäkään päivänä.

Veda kirjat ovat maailmanhistorian helmiä,
Tosin ne on kirjoittanut "ihminen" joka eli ennen meitä, ja
on kirjoittanut ne käyttäen omia ajatuskulkujaan , ja omaa kieltään joka poikeaa käyttämästämme ajatuskuluista ja kielestä hyvinkin paljon.
Siksi niitten sisältämää tietoa on nykyihmisen vaikeaa ymmärtää.

R.K.
Seuraa 
Viestejä143
Liittynyt5.3.2016

Pieni tarkennus tähän kymmen vuotta vanhaan aloitukseen. Alussa on pieni virhe. Kuuluisi olla näin: "Silloin alussa ei ollut ei-mitään, eikä mitään." On olennaista korostaa, että ei ollut olemisen positiota, tai negaatiota. Näin siis myös Rigvedan tekstin mukaan.

Poista väärinkäsityksestä kumpuava perustaton kritiikki perehtymällä "vastustajasi" väitteeseen kunnolla.

Titanic
Seuraa 
Viestejä1105
Liittynyt10.5.2014

6. Kuka tietää varmasti? Kuka täällä voi kertoa, mistä ne syntyivät, mistä tämä luominen tuli? Jumalatkin (syntyivät) vasta tämän luomisen jälkeen. Kuka sitten tietää, mistä se on kehittynyt?

7. Hän, josta tämä luominen on kehittynyt, tekipä hän sen tai ei - joka on kaiken tämän tarkkailija korkeimmassa taivaassa, hän yksin tietää sen, tai ehkäpä hänkään ei tiedä.

Jostakin luin, että aine oli olemassa ennen henkeä. Se kaiketi merkitsee, että kaikki hengen työt: Sivistys, kulttuuri, tiede, taide, uskonto jne. voivat olla valhetta, sepitettyjä tai eräänlaisen toisijaisen herruuden mielikuvituksen tai jopa houreiden aikaansannosta.

Veedat ovat esteettisesti hienoja kirjoja, jotka hakevat tuntumaa myös etiikaan, mutta eivät ehkä milloinkaan löydä sitä täysin.  Mun mielestä veedat tai kaldealaiset tms. viisaat pohjautuvat tulevaisuudesta alaspäin menneisyyteen välitettyyn tietoon. Vaikka väitetään näiden kirjojen tehdyn tuhansia vuosia sitten menneisyydessä niin itse asiassa ne tehtiin 2000 vuotta sitten tulevaisuudessa eli vuosissa 3000-7000 jKr.

Veedan Kala-taivas ei ole sillä tavoin sidottu aikaan kuin miten pitkään on käsitetty ajan kulkevan vain menneisyydestä tulevaisuuteen päin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat