Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

author="<a href="http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id107359.html">Helsingin Sanomat</a>" kirjoitti:
Vainoharhaisuus on kuviteltua yleisempää, väittää asiaa tutkinut brittiläinen psykologi. King's Collegen psykiatrian laitoksella työskentelevä Daniel Freeman arvioi, että liki joka neljännellä lontoolaisella on vainoharhaisia ajatuksia.

(...)

Lievästä vainoharhaisuudesta voi olla myös hyötyä: Texasin yliopiston psykologian laitoksen apulaisprofessori Dennis Combs muistuttaa, että maailma on vaaroja täynnä, joten varuillaan olo on terveellistä.

Jotenkin tämä tarina alkoi hiukan allekirjoittanutta huvittaa. Onko lievä vainoharhaisuus harhaa lainenkaan kun kerran maailma on vaaroja täynnä? Vai onko Dennis Combs vainoharhainen?

No, vanha totuushan on, että vaikka tietäisitkin olevasi vainoharhainen, se ei tarkoita että NE eivät olisi siellä jossain, vaanimassa sinua...

Noh, mutta joka tapauksessa. Ei kai tämän pitäisi olla uutinen kenellekään. Vainoharhaisuus yhteiskunnassa on yksi helpoiten hyödynnettäviä keinoja poliittisen agendan ajamiselle. Sanotaan vain että Vihollinen on porteilla, ja että sinne tarvitaan kamera valvomaan porttia. Ja nettipoliisi katsomaan ettei vihollinen ole netissä. Ja pitkät pidätysoikeudet terrorismiepäiltyjen kohdalla, ja määrittämättömät jos satut olemaan laiton taistelija. Jos vastustat, puolustat vihollisia. Jos vastustat, et ajattele lasten parasta. Jos vastustat, OLET vihollinen, kommunisti, natsi, valontuojan kätyri maan päällä ja ties mitä vielä keksitäänkään... ja ihmiset vainoharhaisuuteensa lietsottuna hyväksyvät nämä totuudet niin kauan kuin se ei suoraan vaikuta heihin. Ja sitten kun vaikuttaa, onkin jo liian myöhäistä, isoveli on kaikkialla ja vastarinta on turhaa.

Vai olenko vain vainoharhainen?

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Kommentit (1)

Suuremman kaupungin katuja selkä jäykkänä kipittäjä, jotka väistävät tylyllä asenteellaan kaikkia, ovat paranoidisia. Mitään varsinaista syytä asenteeseen ei ole, koska se on osoitteetonta, kaikenvaralta toimintaa.

Puistikoita välttävät naiset ovat paranoija-klassikko, josta on tullut hyväksytty instituutio ja melkoinen osa lainvalvonnasta suunnataan puistoihin, joista suurin kiinnijäänyt rikostyyppi: Kuseskelu julkisella paikalla, on saanut asemansa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat