Seuraa 
Viestejä6874
Liittynyt8.11.2007

Olen aina ihmetellyt tuota USAn presidentin turvamiesten aurinkolasien käyttöä. He käyttävät niitä aina. Myös sisätiloissa. Miksi ? Tuossakin kuvassa Obaman molemmin puolin olevat turvamiehet on helppo tunnistaa aurinkolaseistaan:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Sal ... 5241084804

Toinen, mistä turvamiehen voi tunnistaa, on tuo perinteinen tiukan vakava ilme.

Sivut

Kommentit (26)

Ertsu
Olen aina ihmetellyt tuota USAn presidentin turvamiesten aurinkolasien käyttöä. He käyttävät niitä aina. Myös sisätiloissa. Miksi ? Tuossakin kuvassa Obaman molemmin puolin olevat turvamiehet on helppo tunnistaa aurinkolaseistaan:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Sal ... 5241084804

Toinen, mistä turvamiehen voi tunnistaa, on tuo perinteinen tiukan vakava ilme.
Minulla on kunnia tuntea yksi alan ammattilainen, tehnyt ulkomailla hommaa kokopäivätoimisesti kymmeniä vuosia. Ei koskaan puhu noista ja antanut ymmärtää ettei tarvitse kyselläkään, mutta olettaisin että kyse on siitä että ympäristöä on tarkkailtava koko ajan, mutta ympäristön – esim väkijoukossa olevan oletetun pahiksen – ei ole syytä nähdä, että juuri häntä tarkkaillaan.

okivi
Seuraa 
Viestejä1639
Liittynyt24.7.2008

Tulee kaksi asiaa mieleen: vaikeuttaa tunnistamista ja suojelee silmiä lentäviltä hylsyiltä, jos tulee äkkinäinen tilanne.

http://parapsykologia.blogspot.com

There is a principle which is a bar against all information, which is proof against all arguments and which cannot fail to keep a man in everlasting ignorance -- that principle is contempt prior to investigation.
-- Herbert Spencer

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Siinä on kyse stereotypia-ilmiöstä. Aivan kuten pienen maaseutukyläkoulun opettajattarella kuuluu olla tiukka nuttura. Ja kettutytöllä karkeasti kudottu villapaita liian pitkillä hihoilla.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Menkilöllisyys on ainakin vaikeampaa saada selville kun on aurinkolasit, kuten esim. passikuvassa ei saa käyttää aurinkolaseja. Eipä se tietysti olisi kiva katsella vartioiden pyöriviä silmiäkään. Aurinkolasit myös saattavat parantaa näköä tietyissä paikoissa.

1.) Aurinkolasit estävät sokeuttavat laserhyökkäykset.

2.) Aurinkolasit on siistejä, kuten jokainen Matrixit nähnyt voi todeta.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Miten niin presidentin turvamiehet käyttävät aurinkolaseja aina myös sisätiloissa? On helppo löytää netistä kuvia joissa he ovat ilman laseja, esim.

Luulisi että sisätiloissa on järkevintä olla ilman laseja.

Telkussa yksi länsivakooja kertoi DDR-vakoojien kulkeneen aina mustat lasit päässä, satoi tai paistoi ja saaneen lempinimen "Keskiyön auringon miehet".

Silmät peittämällä voi myös tiettyyn rajaan saakka peittää levottoman tai pelokkaan ilmeensä ja katsoja voi kuvitella kasvoille uhkaavan ilmeen.

Oletko katsonut kiehuvan veden varjoa ?

Jos höyryvirta on niin pieni, ettei sitä silmällä juuri näe, niin sen varjo on kuitenkin melkein musta.

Aurinkolaseissa on hiottu ympyräpolarisaatio ja tiettyjä värejä suodattava pinnoite, mikä näyttää pienet kaasutuprahdukset selvemmin. Jos väkijoukosta tulee pienikin ruutipilvi, niin siihen suuntaan lähtee 30 ls/sek konepistoolista ennen kuin ampuja ehtii ampua toista tai kolmatta kertaa. Ensin yhdestä piipusta, parin sekunnin päästä todennäköisesti toisestakin.

Ei muuten kannata sytyttää tupakkaa kun Obama Barack ajaa ohitse. Sytkärin väläys, ruutipilvi, hiljainen napsahdus...

Jos samaan aikaan katsot rannekelloasi, ja oikaiset ripeästi kätesi jotta hiha lähtee edestä...

asdf
Yksi syy voi olla myös se, mihin aurinkolaseja yleensä käytetään; ne estävät häikäisyä.
Ameriikassa on aika hottista välillä. Enemmän tarvetta aurinkolaseille kuin täällä. Milloin viimeksi olen nähnyt auringon? Taitaa olla jo pari kuukautta siitä.

olli-san
Seuraa 
Viestejä419
Liittynyt28.1.2007
Paul M
Ja kettutytöllä karkeasti kudottu villapaita liian pitkillä hihoilla.Kettutytöt tuskin käyttävät villaisia vaatteita, nehän ovat hirveää eläinten riistoa.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Ne on oikeesti aurinkolasien näköiset suojalasit.

Jos joku hihhuli lyö kasvoihin niin se suojaa silmiä, tai sitten hylsyjä ja muita roiskeita mitkä lentää pistoolista jos sillä ampuu.

Eli suojalasit on kysymyksessä. Nykyään saa kaikenlaisia suojalaseja ja vaikka vahvuuksilla jos ei nää ilman silmälaseja.

Onhan nillä aina suojaliivitkin päällä ja muut tarvittavat varusteet taskussa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat