Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mikä on turvallisin istumapaikka 5 paikkaisessa henkilöautossa täysikasvuiselle? Villi veikkaus: kartanlukijan takana..?

Sivut

Kommentit (18)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Sen kai voisi tutkia tilastoista. Itse menisin myös kartanlukijan taakse jos turvallisin paikka pitäisi valita.. tietty siinäkin on sitten tulilinjalla jos auto heittää vasemmalle sivuluisuun ja puuta tai tolppaa päin. Jotenkin se tuntuisi todennäköisemmältä tulla oikea kylki edellä paaliin kuin vasen kylki edellä. Mutta vasemmalla puolella taas todennäköisempää varmaan tulla vastaantuleva auto siihen kylkeen.. en tiedä, pelkkää mutua.

くそっ!

Takana keskellä. Ei kummankaan kyljen ruttaantuminen haittaa, saati nokkakolari. Tuet on tietty siinä kohtaa vähissä, ja niitä saisikin olla autoissa enempi.

Ainakin 1960-luvun autoissa turvallisin paikka autoissa oli vänkärin puoleisen istuimen jalkatila. Onnettomuuksien sattuessa sinne ei työntynyt moottorista mitään. Kuljetta sen sijaan sai syliinsa kojelaudan. Takanaolijat olivat todella vaarassa, kun tuolloin ei turvavöitä takana ollut.

Eikä sinne vänkärin puoleiseen jalkatilaan päässyt jos oli turvavyö oikein kiinnitettynä. Mutta esimerkiksi pieniä lapsia etuistuimella ilman turvavöitä kehtoitettiin ihan yleisesti menemään vänkärin jalkatilaan josko vaara uhkaa.

Missäpäs on linjuriautossa turvallisinta istua, takana, keskellä vai edessä?

Itse istun edessä aina vain, jos tilaa on. Ihan etumaisia penkkejä kuitenkin vältän, koska kolarin sattuessa ei ole mitään mistä pitää kunnolla kiinni.

Turvavyötä en käytä linja-autolla matkustaessani.

Sahrah
Missäpäs on linjuriautossa turvallisinta istua, takana, keskellä vai edessä?Olin hiljattain linja-autossa Tapiola-Helsinki Meilahden kautta. Oliko vuoron numero 94 tai jotain, en muista.

Kuski oli joku arabi ja ihan päissään. Ajoi n. 50-80% ylinopeutta ja jokainen kyydissä pelkäsi. Kuski lauleskeli itsekseen.

Tämä on tosi, eikä minulla ole muita vastaavia kokemuksia.

Sahrah
Missäpäs on linjuriautossa turvallisinta istua, takana, keskellä vai edessä?

Takana, mikäli sääennusteessa on luvattu pari tonnia paperirullia.
Turvavyötä en käytä linja-autolla matkustaessani.

Syystä että...? Kiva saada sinunlaisesi sitten niskaan siellä bussissa mahdollisessa onnettomuustilanteessa.

Todennäköisyys kuolla linja-automatkalla liikenneonnettomuudessa on Suomessa todella pieni.

Pelottavia kaahaajia on alkanut kuitenkin ilmaantumaan ratin taakse. Ruuhkattomilla seuduilla, lähiliikenteessä olisi hyvä olla vähintään kolmipisteturvavyöt.

Mutta ongeksi liukkaat kelit kohta alkavat, ja linjurit eivät kovin tiukkoihin jarrutuksiin pysty kitkarenkaillaan.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Ajajanpaikka. Useinmiten ajaja selviää hengissä vahingoittumattomana kun on useita matkustajia kanssa. Ajajalla on aina parhaat suojavarusteet autossa. Ilmatyyny, sivutyynyt jne..kun taas muilla on harvemmin mitään tyynyjä suojaamassa niitä. Rattikin antaa periksi nykyään.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Tilastollisesti turvallisin paikka on kuljettajan takana.
Onnettomuuden sattuessa kuljettaja vaistonvaraisesti järjestää niin että mälli ei iske omalle puolelle. Väistöliikkeet on refleksinomaiset. Siinä ei paljoa paina vaikka oliskin muija ja mukulat kyydissä.

Pelkääjän paikka lienee turvattomin.

Rasputin
Väistöliikkeet on refleksinomaiset. Siinä ei paljoa paina vaikka oliskin muija ja mukulat kyydissä.

Repesin "Väistöliikkeet", krhm

Kuski oli joku arabi ja ihan päissään. Ajoi n. 50-80% ylinopeutta ja jokainen kyydissä pelkäsi. Kuski lauleskeli itsekseen.On tullut vierailtua monessa maassa ja monissa uskonnoissa. Kerran Turkin vuoristossa sattui kova linja-auton kuski kohdalle. Kuski reippaasti koukkaili vuorella vastaan tulevan kaistalla - sieltä rotkon puolelta.

Päästiin perille ja kysyin kuskilta, että eikö sinua pelottanut kun koukkailit vastaantulevien kaistalla.

No, heppu vaan totesi, että ei hän loppujen lopuksi ohjaa bussia, vaan Allah ohjaa busseja meidän kuskienkin puolesta.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

Herran haltuun kuten tällä umpiuskovaisella foorumilla on tapana sanoa.

muistaakseni joskus tilastokeskus sivisti ihmisiä tiedolla että kuskinpenkillä kuljettaja kuolee useiten kuten myös vänkäri vänkärinpenkillä. Siinä ei ollut puhetta mitään miten takapenkillä menee joten uskoisin takapenkin olevan turvallisin kun ei edes näinkin sivistävässä tilastossa ei ollut mainintaa.

toisen polven pilkkuvirhe

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat