Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Yleensä ns "vapaa kauppa" toimii suljetuissa imperiumeissa. Tästä kaksi käytännön esimerkkiä ovat antiikin Rooma ja myöhemmin Brittiläinen imperiumi. Rooman laivaston totaalinen kontrolli välimerellä ja Brittilaivaston vastaava kontrolli Atlantilla loi pohjan vapaalle kaupalle siirtomaiden välillä.

Vastaavasti;kun suurvallat käyvät kauppaa, se on aina politisoitua. Tästä ovat esimerkkinä Englannin ja Saksan varsin kitkerät kauppasuhteet, ja myöhemmin USA:n ja USSR:n Neukut aluksi romahduttivat oman maataloustuotantonsa, ja sitten menivät nyyhkyttäen hattu kourassa kerjäämään USA:la ja Nato:lta viljaa hengissä säilyäkseen. Seurauksena oli luonnollisesti lopulta polistisoitunut ja kiristynyt kauppa, jossa USA sai eräinäisiä kepulikonsteja käyttäen Neuvostoliiton lopulta polvilleen. Eli kyseessä käytännössä oli eräänlainen talous-saarto, johon mm kuului öljyn massiivinen pumppaaminen maailmanmarkkinoille jolla pidettiin Venäläisöljy rikollisen halpana, ja mm Neuvostoliiton varsin heiveröisen teknologiateollisuuden tietoinen ja menestyksekäs sabotointi. Loppu onkin sitten taas historiaa

Julkisuudessa idioottitoimittajat hokevat, että uusi "Bretton Woods" on tekeillä kun G(ay)7 tai G(ay)20 ovat taas koolla. Alkuperäiset G(ay)7 maat taisivat olla läheisiä Nato liittolaisia keskenään, ja vastineeksi G(ay)20 maat taas eivät.
Ottakaamme taas käytännön esimerkki;Japanin ja USA:n välinen suhde viimeisen 2-sukupolven ajalta, ja verrataan sitä vastaavasti Kiinaan.

Japani ei tosiasiassa ole itsenäinen, eikä ole ollut jo vuosiin! Lukuunottmatta lukuisia hienoja teknisia innovaatioita aina kodin elektroniikasta pelikonsoleihin, autoihin ja jopa biotieteeseen heillä ei ole varsinaista kansallista itsemääräämisoikeutta, koska he ovat miehitetty maa, ja vaikka en asiasta hirveästi olekkaan perillä niin veikkaan, että kyllä sodanjälkeinen "Aasian voimanpesä" oli tosiasiassa jo tuolloin aika riippuvainen viennistä ja USA:n taloudesta. Tuolloinhan Japanilla oli kunnia olla maailman toiseksi suurin talous mutta huom! TOISEKSI SUURIN!!!

Japsit ovat kasanneet käytännössä jätevuorien verran paperidollareita varastoon, joiden vastineeksi he ovat vieneet USA:aan kaikkea kuviteltavissa olevaa kaupattavaa krääsää aina autoista piirretyihin. Heidän saamansa paperidollarit ovat tosiasiassa vain paperidollareita, koska dollarin kultasidonnaisuus purattiin jo Nixonin ollessa Presidentti. Ja voidakseen ylläpitää vientivetoista talouttaan he ovat laskeneet valuuttaansa Jenin hintaa noin sadasosaan Eurosta, eli käytännössä siitä on tullut globaali vitsi !

Kiina on yrittänyt hyvin pitkälle omia saman mallin. Se on kuitenkin jo kauan ennen nykyistä "credit crunchia" ajautunut syviin ongelmiin USA:n kanssa. Kiina ja USA ovat viimeisen 10-vuoden ajan ahkerasti kiistelleet pienen, Taiwan nimisen saaren de facto omistusoikeudesta Kiinan rannikolla. Kumpikin osapuoli on myös rakentanut mahtavan laivaston ja käydännössä satoja ydinaseita, joilla nämä "kauppakumppanit" uhkaavat toistensa suurkaupunkeja. Kiina on yrittänyt tehdä Amerikkalaisyritysten ostoksia, mutta ne kaikki ovat yleensä kaatuneet nurin "kansallisen turvallisuuden" nimissä, ja se rahoitusyhtiö jossa Kiinalaiset taisivat saada merkittävää jalansijaa meni juuri konkkaan, eikä sitä "bailoutatettu"

Vastineeksi Kiinalaiset ovat sitten vuorostaan kiristäneet ulkomaalaisten yritysten säädöksiä omassa maassaan estääkseen näitä saamasta monopoleja. Kiina on käytännössä USA:n toimesta myös useaan otteeseen haastettu maailman kauppajärjestö WTO:hon

Eli mitä tästä opimme;kaksi jokseenkin tasaveroista kilpailijaa ei voi käydä mitään "vapaata kauppaa" keskenään, koska se on AINA politisoitua! En tiedä, mitä virkaa tämä hiton G(ay)20 kokous oikein ajaa? Venäjää ja Kiinaa yritetään kumpaakin ympäröidä Amerikkalaisten sotilastukikohtien kerjulla, ja nyt nämä maat aikovat sitten palkita USA:n liittolaisineen jollakin hiton triljoonan dollarin "apupaketilla" ettei vain globaali talous ja IMF kaatuisi?

No, jenkeillä ja Briteillä on ainakin MUNAA kun tuollaista ehdottoavat, vaan veikkaan ettei tuo mene läpi. Intiakin kantoi oman kortensa kekoon kaatamalla uusimman Doha kierroksen.

Lyhyesti sanoen;ylpeys voittaa aina inhimillisen ahneuden! Vapaata kauppaa voivat käydä vain liittolaismaat keskenään, koska "vapaa" kauppa perustuu viimekädessä luottamukseen. Eli lyhyesti;minkä luottamuksen eleen USA aikoo tehdä Kiinalle kauppasuhteiden elvyttämiseksi? Saako Kiina vastineeksi 500 miljardin dollarin apupakerista lisää valtaa IMF:ssä? Kaksi supervaltaa ovat valmiita suursotaan stragedisen saaren hallinnasta, ja parasta mitä USA ja Brittipellet ovat tähän mennessä väläyttäneet on joku hiton hiljattainen äänimäärän kasvattaminen IMF:ssä? Tämän täytyy olla VITSI !!!

Kommentit (2)

Ehkä sinun kannattaisi selvittää itsellesi mitä vapaakauppa tarkoittaa ennen kuin alat kritisoimaan sitä. Kirjoituksessasi käsittelemäsi maat eivät harrasta vapaakauppaa keskenään.

No niin tai näin, kyseinen G(ay)20 on silkkaa ajan ja rahan haaskausta. Eli USA ja pikku Britannia pyytävät Kiinalta miljardeja dollareita "bailouttamaan" liittolaisensa, kuten esim Islannin, Unkarin ja Ukrainan. No, ompa pojillaa ainakin pokkaa, sitä en kiellä ! Vaan eiköhän Kiina ja Intia selviä tästä kriisistä kun on Miljardin ihmisen työvoima ja kotimarkkinat Iranilla puolestaan taas on öljy, eikä sen hinta voi laskea merkittävästi nykyisten öljysotien aikakaudella, kun ei olle ainakaan toistaiseksi valmistettu mitään vety tai happo autoja EuroPELLEJEN viimeinen epätoivoinen uhkaus;jos ette "bailouttaa" meitä koko maailmantalous ROMAHTAA! No, kun on MILJARDIN ihmisen työvoima ja kotirmakkinat, sitä kestää vaikka tulisi finanssikriisi, "ympäristöarmageddon" ja ydinsota kaikki SAMAAN AIKAAN, eli antaa tulla vaan pellet! Ette te enää kehitykselle yhtään sen enempää voi kuin Neukut joutuessaan vararikkoon. Teillä ei enää ole palloa! Olette MENETTÄNEET pelin !

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat