Natriumsitraatti??

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

oletetaan että semmoinen on olemassa kuin happo-emästasapaino.
kotomainen tuote valmarin mainostaa tuotettaan, jotta se emäksisöi kehoa.

käytännössähän tuote on melkein kokonaan tuon natriumsitraatin varassa.

niin minkästakia se ei ole vaikka natriumcloridia, hydroksidia, -bikarbonaattia tms. vaan juuri sitraattia??

Sivut

Kommentit (162)

Vierailija
winstrol
Oletetaan että semmoinen on olemassa kuin happo-emästasapaino.



On se olemassa.

Asidoosi (elimistön nesteiden liiallinen happamuus)

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... &p_selaus=

Alkaloosi (elimistön nesteiden liiallinen emäksisyys)

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... elaus=7740

Virtsan seulontatutkimus (U-KemSeul)
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=snk03151

Virtsa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Virtsa

Neutroni
Seuraa 
Viestejä26890
Liittynyt16.3.2005
winstrol
oletetaan että semmoinen on olemassa kuin happo-emästasapaino.
kotomainen tuote valmarin mainostaa tuotettaan, jotta se emäksisöi kehoa.

käytännössähän tuote on melkein kokonaan tuon natriumsitraatin varassa.

niin minkästakia se ei ole vaikka natriumcloridia, hydroksidia, -bikarbonaattia tms. vaan juuri sitraattia??




Sitraatti lienee halpaa ja haitatonta. NaCl ei ole emäksistä, bikarbonaattia saa ruokasoodana, minkä asiakkaat keksisivät nopeasti ja lakkaisivat ostamasta arvatenkin tolkuttomasti ylihinnoiteltua terveystuotetta ja natriumhydroksidi on vaarallinen voimakkaasti syövyttävä aine.

Vierailija

Natriumsitraatti/Valmarin
Ilmeisestikin tuo natriumsitraatti liittyy jotenkin 2-tyypin diabetekseen, joka on allekirjoittaneella lievänä (7 paikkeilla). Meinasin tulla taas hulluksi jatkuvan vessahädän kanssa, sillä yöllä tuli pakottava vessassakäynti joka 2.tunti. Olin joskus vuosi sitten kokeillut Valmarinia ja taas hain pullon apteekista. Nyt olen saanut nukkua taas yöni rauhassa. En tiedä tehoaako tuo aine vai mikä, vai uskon asiako on, mutta neste auttaa. Lääkärissäkin kävin, mutta lääkäri sanoi, että vessajuoksu kuuluu 2-diab.luonteeseen. Kokeilin jotain lääkärin määräämää kallista pilleriä, mutta ei tehonnut.
Liekö kyseessä diabetekseen ja sen lääkitykseen liittyvä happo-emäs-tasapainon järkkyminen, mutta tuo käsikauppalääke pelasti kyllä elämäni.

Vierailija
Jokkanen
Natriumsitraatti/Valmarin
Ilmeisestikin tuo natriumsitraatti liittyy jotenkin 2-tyypin diabetekseen, joka on allekirjoittaneella lievänä (7 paikkeilla). Meinasin tulla taas hulluksi jatkuvan vessahädän kanssa, sillä yöllä tuli pakottava vessassakäynti joka 2.tunti. Olin joskus vuosi sitten kokeillut Valmarinia ja taas hain pullon apteekista. Nyt olen saanut nukkua taas yöni rauhassa. En tiedä tehoaako tuo aine vai mikä, vai uskon asiako on, mutta neste auttaa. Lääkärissäkin kävin, mutta lääkäri sanoi, että vessajuoksu kuuluu 2-diab.luonteeseen. Kokeilin jotain lääkärin määräämää kallista pilleriä, mutta ei tehonnut.
Liekö kyseessä diabetekseen ja sen lääkitykseen liittyvä happo-emäs-tasapainon järkkyminen, mutta tuo käsikauppalääke pelasti kyllä elämäni.



Allergiat sain kuriin Valmariinilla,tai pikemminkin omalla vastaavanlaisella ja erittäin halvalla sekoituksella.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Eikö asidoosi korjaudu itsestään ihan helposti vaan hengittämällä ulos hiilidioksidia? Tai jos tarvii äärimmäisempiä keinoja, niin oksentamalla ihan simonahomona, jotta kehosta poistuvat vatsahapot vievät negatiiviset peehoot mukanaan? No niinhän tuolla MsHortonin linkkaamassa alkaloosi-jutussa todetaankin.

Ehkä pääpointtini onkin tämä: kannattaako oikeasti kenenkään muun kuin diabeetikoiden tai munuaisvaivaisten olla huolissaan kehonsa happo-emästasapainosta? Eikö kroppa osaa itse säädellä sitä melkoisen tehokkaasti?

Vierailija
PeterH
Eikö asidoosi korjaudu itsestään ihan helposti vaan hengittämällä ulos hiilidioksidia? Tai jos tarvii äärimmäisempiä keinoja, niin oksentamalla ihan simonahomona, jotta kehosta poistuvat vatsahapot vievät negatiiviset peehoot mukanaan? No niinhän tuolla MsHortonin linkkaamassa alkaloosi-jutussa todetaankin.

Ehkä pääpointtini onkin tämä: kannattaako oikeasti kenenkään muun kuin diabeetikoiden tai munuaisvaivaisten olla huolissaan kehonsa happo-emästasapainosta? Eikö kroppa osaa itse säädellä sitä melkoisen tehokkaasti?




Ravinnolla on tässä keskeinen osa.

Turbokameli
Seuraa 
Viestejä890
Liittynyt26.10.2009
PeterH

Ehkä pääpointtini onkin tämä: kannattaako oikeasti kenenkään muun kuin diabeetikoiden tai munuaisvaivaisten olla huolissaan kehonsa happo-emästasapainosta? Eikö kroppa osaa itse säädellä sitä melkoisen tehokkaasti?



Ikääntymiseen liittyy aina munuaisten toiminnan vähittäistä heikkenemistä, mikä heikentää elimistön kykyä säädellä tarkasti happo-emäs-tasapainoa. Lievä metabolinen asidoosi lisää varsinkin luun resorptiota (hajoamista) ja siten kiihdyttää luuntiheyden heikkenemistä. Useimmille ihmisille paras ja terveellisin tapa pitää huolta happo-emäs-tasapainosta on riittävä hedelmien ja vihannesten syönti, tässä järjestyksessä.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005
Turbokameli
Useimmille ihmisille paras ja terveellisin tapa pitää huolta happo-emäs-tasapainosta on riittävä hedelmien ja vihannesten syönti, tässä järjestyksessä.

Mutta eikö hedelmissä ole usein hedelmähappoja?

Vierailija
Turbokameli
PeterH

Ehkä pääpointtini onkin tämä: kannattaako oikeasti kenenkään muun kuin diabeetikoiden tai munuaisvaivaisten olla huolissaan kehonsa happo-emästasapainosta? Eikö kroppa osaa itse säädellä sitä melkoisen tehokkaasti?



Ikääntymiseen liittyy aina munuaisten toiminnan vähittäistä heikkenemistä, mikä heikentää elimistön kykyä säädellä tarkasti happo-emäs-tasapainoa. Lievä metabolinen asidoosi lisää varsinkin luun resorptiota (hajoamista) ja siten kiihdyttää luuntiheyden heikkenemistä. Useimmille ihmisille paras ja terveellisin tapa pitää huolta happo-emäs-tasapainosta on riittävä hedelmien ja vihannesten syönti, tässä järjestyksessä.

Esim.Omena happamoittaa kehoa aika tehokkaasti.

Vierailija
Marjis
Turbokameli
PeterH

Ehkä pääpointtini onkin tämä: kannattaako oikeasti kenenkään muun kuin diabeetikoiden tai munuaisvaivaisten olla huolissaan kehonsa happo-emästasapainosta? Eikö kroppa osaa itse säädellä sitä melkoisen tehokkaasti?



Ikääntymiseen liittyy aina munuaisten toiminnan vähittäistä heikkenemistä, mikä heikentää elimistön kykyä säädellä tarkasti happo-emäs-tasapainoa. Lievä metabolinen asidoosi lisää varsinkin luun resorptiota (hajoamista) ja siten kiihdyttää luuntiheyden heikkenemistä. Useimmille ihmisille paras ja terveellisin tapa pitää huolta happo-emäs-tasapainosta on riittävä hedelmien ja vihannesten syönti, tässä järjestyksessä.

Esim.Omena happamoittaa kehoa aika tehokkaasti.



-1,9. -Eli siis miedosti alkalisoiva.

Vierailija
PeterH
Ehkä pääpointtini onkin tämä: kannattaako oikeasti kenenkään muun kuin diabeetikoiden tai munuaisvaivaisten olla huolissaan kehonsa happo-emästasapainosta?



Ei kannata, ainakaan ravitsemuksellisesta näkökulmasta ( toki sen sijaan esim jos satut vetämään kourakaupalla antasideja voit saada itsellesi metab alkaloosin, tai esim metanolia juomalla metab asidoosin).

Tosin tämä siis tämänhetkisen koululääketieteen käsitys asiasta. Muilla tahoilla voi olla eriäviä näkemyksiä (yllättäen).

Turbokameli
Ikääntymiseen liittyy aina munuaisten toiminnan vähittäistä heikkenemistä, mikä heikentää elimistön kykyä säädellä tarkasti happo-emäs-tasapainoa. Lievä metabolinen asidoosi lisää varsinkin luun resorptiota (hajoamista) ja siten kiihdyttää luuntiheyden heikkenemistä. Useimmille ihmisille paras ja terveellisin tapa pitää huolta happo-emäs-tasapainosta on riittävä hedelmien ja vihannesten syönti, tässä järjestyksessä.



Kyllä pH:t ovat kohdillaan myös vanhuksilla mikäli ovat munuaisiltaan ja keuhkoiltaan kutakuinkin terveitä (believe me, I've seen it nimim. "roppakaupalla a-astruppeja mummoilta ja ukeilta määrittänyt").

Vasta kohtalaisessa-vaikea-asteisessa munuaisten vajaatoiminnassa alkaa tulla ongelmia HE-tasapainon kanssa, tälläista ei pelkkä ikääntyminen yksin aikaansaa.

Lisäksi mikäli ihmisellä pH ei ole optimialueella (7,35-7,42) sen kyllä näkee melkeinpä naamasta: joko päällä on jonkinasteinen hengitysvaje (=kaveri on kirjaimellisesti heikossa hapessa --> respiratorinen asidoosi) tai metabolisen asidoosin tapauksessa kys. henkilö läähättää (yrittäen kompensoida tilannetta --> mahd paljon hiilihappoa/CO2 ulos kropasta) kuin viimeistä päivää ja on muutenkin perin huonovointinen.

Toisekseen, tuon ravinnon happamuuskuormituksen ei ole todettu vaikuttavan luutiheyteen. Tästä ihan tuoretta infoa joka tuossa gluteeniketjussa kertaalleen olikin

Acid diet (high-meat protein) effects on calcium metabolism and bone health.
Cao JJ. Nielsen FH.
Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care. 13(6):698-702, 2010 Nov.
[Journal Article. Research Support, U.S. Gov't, Non-P.H.S.]
UI: 20717017
Authors Full Name
Cao, Jay J. Nielsen, Forrest H.

AB PURPOSE OF REVIEW: Update recent advancements regarding the effect of high-animal protein intakes on calcium utilization and bone health. RECENT FINDINGS: Increased potential renal acid load resulting from a high protein (intake above the current Recommended Dietary Allowance of 0.8 g protein/kg body weight) intake has been closely associated with increased urinary calcium excretion. However, recent findings do not support the assumption that bone is lost to provide the extra calcium found in urine. Neither whole body calcium balance is, nor are bone status indicators, negatively affected by the increased acid load. Contrary to the supposed detrimental effect of protein, the majority of epidemiological studies have shown that long-term high-protein intake increases bone mineral density and reduces bone fracture incidence. The beneficial effects of protein such as increasing intestinal calcium absorption and circulating IGF-I whereas lowering serum parathyroid hormone sufficiently offset any negative effects of the acid load of protein on bone health. SUMMARY: On the basis of recent findings, consuming protein (including that from meat) higher than current Recommended Dietary Allowance for protein is beneficial to calcium utilization and bone health, especially in the elderly. A high-protein diet with adequate calcium and fruits and vegetables is important for bone health and osteoporosis prevention.




pH homeostaasi on elimistölle sen verran elintärkeä juttu että sen kunnossapitämiseen on aika paljon erinäisiä kompensaatiomekanismeja (munuaiset, keuhkot, hemoglobiini, tietyt solunsisäiset proteiinit) resursoitu että vaatii aika paljon että se lähtee järkkymään.

Riittävä hedelmien ja vihannesten syönti on erittäin hyödyllistä monesta muusta syystä

Vierailija
DrOiVo
[
pH homeostaasi on elimistölle sen verran elintärkeä juttu että sen kunnossapitämiseen on aika paljon erinäisiä kompensaatiomekanismeja (munuaiset, keuhkot, hemoglobiini, tietyt solunsisäiset proteiinit) resursoitu että vaatii aika paljon että se lähtee järkkymään.

Riittävä hedelmien ja vihannesten syönti on erittäin hyödyllistä monesta muusta syystä




Valmariini parantaa niin allergiat kuin mahavaivat

Turbokameli
Seuraa 
Viestejä890
Liittynyt26.10.2009
DrOiVo
PeterH
Ehkä pääpointtini onkin tämä: kannattaako oikeasti kenenkään muun kuin diabeetikoiden tai munuaisvaivaisten olla huolissaan kehonsa happo-emästasapainosta?



Ei kannata, ainakaan ravitsemuksellisesta näkökulmasta ( toki sen sijaan esim jos satut vetämään kourakaupalla antasideja voit saada itsellesi metab alkaloosin, tai esim metanolia juomalla metab asidoosin).

Tosin tämä siis tämänhetkisen koululääketieteen käsitys asiasta. Muilla tahoilla voi olla eriäviä näkemyksiä (yllättäen).




Koululääketieteen olisi joskus hyvä seurata, mitä ravitsemustieteessä tapahtuu.

DrOiVo
Turbokameli
Ikääntymiseen liittyy aina munuaisten toiminnan vähittäistä heikkenemistä, mikä heikentää elimistön kykyä säädellä tarkasti happo-emäs-tasapainoa. Lievä metabolinen asidoosi lisää varsinkin luun resorptiota (hajoamista) ja siten kiihdyttää luuntiheyden heikkenemistä. Useimmille ihmisille paras ja terveellisin tapa pitää huolta happo-emäs-tasapainosta on riittävä hedelmien ja vihannesten syönti, tässä järjestyksessä.



Kyllä pH:t ovat kohdillaan myös vanhuksilla mikäli ovat munuaisiltaan ja keuhkoiltaan kutakuinkin terveitä (believe me, I've seen it nimim. "roppakaupalla a-astruppeja mummoilta ja ukeilta määrittänyt").

Vasta kohtalaisessa-vaikea-asteisessa munuaisten vajaatoiminnassa alkaa tulla ongelmia HE-tasapainon kanssa, tälläista ei pelkkä ikääntyminen yksin aikaansaa.




Puhun subkliinisesta metabolisesta asidoosista. Jo hyvin lievällä happamuuden lisäyksellä on osoitettu olevan luun resorptiota lisäävää vaikutusta.

DrOiVo
Toisekseen, tuon ravinnon happamuuskuormituksen ei ole todettu vaikuttavan luutiheyteen. Tästä ihan tuoretta infoa joka tuossa gluteeniketjussa kertaalleen olikin

[abstraktin lainaus poistettu]




Aika valikoivasti ja/tai sattumanvaraisesti valikoit tieteellisiä artikkeleita.

Turbokameli
Seuraa 
Viestejä890
Liittynyt26.10.2009

DrOiVolle luettavaa:

Proc Nutr Soc. 2010 Feb;69(1):166-73. Epub 2009 Dec 3.
Postgraduate Symposium: Positive influence of nutritional alkalinity on bone health.

Wynn E, Krieg MA, Lanham-New SA, Burckhardt P.

University Hospital (CHUV), 1011 Lausanne, Switzerland. emma.wynn@rdls.nestle.com
Abstract

There is growing evidence that consumption of a Western diet is a risk factor for osteoporosis through excess acid supply, while fruits and vegetables balance the excess acidity, mostly by providing K-rich bicarbonate-rich foods. Western diets consumed by adults generate approximately 50-100 mEq acid/d; therefore, healthy adults consuming such a diet are at risk of chronic low-grade metabolic acidosis, which worsens with age as a result of declining kidney function. Bone buffers the excess acid by delivering cations and it is considered that with time an overstimulation of this process will lead to the dissolution of the bone mineral content and hence to reduced bone mass. Intakes of K, Mg and fruit and vegetables have been associated with a higher alkaline status and a subsequent beneficial effect on bone health. In healthy male volunteers an acid-forming diet increases urinary Ca excretion by 74% and urinary C-terminal telopeptide of type I collagen (C-telopeptide) excretion by 19% when compared with an alkali (base-forming) diet. Cross-sectional studies have shown that there is a correlation between the nutritional acid load and bone health measured by bone ultrasound or dual-energy X-ray absorptiometry. Few studies have been undertaken in very elderly women (>75 years), whose osteoporosis risk is very pertinent. The EVAluation of Nutrients Intakes and Bone Ultra Sound Study has developed and validated (n 51) an FFQ for use in a very elderly Swiss population (mean age 80.4 (sd 2.99) years), which has shown intakes of key nutrients (energy, fat, carbohydrate, Ca, Mg, vitamin C, D and E) to be low in 401 subjects. A subsequent study to assess net endogenous acid production (NEAP) and bone ultrasound results in 256 women aged > or = 75 years has shown that lower NEAP (P=0.023) and higher K intake (P=0.033) are correlated with higher bone ultrasound results. High acid load may be an important additional risk factor that may be particularly relevant in very elderly patients with an already-high fracture risk. The latter study adds to knowledge by confirming a positive link between dietary alkalinity and bone health indices in the very elderly. In a further study to complement these findings it has also been shown in a group of thirty young women that in Ca sufficiency an acid Ca-rich water has no effect on bone resorption, while an alkaline bicarbonate-rich water leads to a decrease in both serum parathyroid hormone and serum C-telopeptide. Further investigations need to be undertaken to study whether these positive effects on bone loss are maintained over long-term treatment. Mineral-water consumption could be an easy and inexpensive way of helping to prevent osteoporosis and could be of major interest for long-term prevention of bone loss. PMID: 19954569

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19954569

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat