Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olisi tämmöinen pulma, kun pitäisi mitata kahdeksan Fetiä, kun epäilen että joku niistä on viallinen.Muistelin että nämä voi mitata siten, että ekaksi mitataan gate ja source, josta mittaustulos pitää olla ääretön.Sitten kytketään gate ja source yhteen piuhalla, ja mitataan sourcen ja drainin väli.Olenko oikeassa? Näin tein, ja sain seuraavat mittaus tulokset: gate ja source väli oli kaikissa ääretön, eli OK, mutta tämä toinen mittaus osoittaa seuraavat lukemat:
460,400,390,380,460,452,439,467 ohmia.Voisko näistä arvoista päätellä, rikkinäiset Fetit?

Kommentit (9)

Äkkisältään tuntuisi että kaikki ovat ehjiä ?
Joskin vastusarvo jää kaikissa johtotilassa melko korkeaksi; pitäis olla muutaman ohmin luokkaa...
Tolleen oon itekin niitä tarkistellu.
Ota fetin datalehti netistä niin näet onko siellä vielä jokin suojadiodi S-D välillä mittauksia häiritsemässä ja mikä on kyseisen fetin RDSon vastusarvo

-JJ

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Lainaus:
"Olenko oikeassa?"

Mistäpä tuon tietäisi. Riippuu aivan siitä, minkälaisia komponentteja olet mitannut.
FETtejä on n. ziljoona erilaista. On n-kanavaisia, on p-kanavaisia, on liitos-semmoisia, on eristetyllä hilalla varustettuja, on sellaisia, jotka johtavat kun on ohjausjännitettä riittävästi, on semmoisia jotka johtavat hiukan pienemmälläkin ohjausjännitteellä jne.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Löytyi tuommoinen ohje:
http://www.4qdtec.com/mostest.html
Eli tämä simple test. Mittari diodin testaus tilaan, maajohto sourceen, plussalla kosketaan gainiin.miinuksen ollessa sourcessa, plussa laitetaan drainiin, ja mittariin tulee joku lukema, minun tapauksessa nyt 435 ohmia.piuhoja pidetään paikallaan, ja välikäden sormella kosketetaan gainiin, resistanssi alkaa kasvamaan, lopulta äärettömäksi.Eikös se näin mene?. Tällä testillä löytyi kolme Fetiä, joissa resistanssi oli niin pieni, että piippi alkoi kuulumaan, jo ennenkuin sormella gainia hivelin.Vissiin siis löytyi kolme palanutta Fetiä.Kyseessä on N-kanavainen IXFH32N50

Stoppari
Löytyi tuommoinen ohje:
http://www.4qdtec.com/mostest.html
Eli tämä simple test. Mittari diodin testaus tilaan, maajohto sourceen, plussalla kosketaan gainiin.miinuksen ollessa sourcessa, plussa laitetaan drainiin, ja mittariin tulee joku lukema, minun tapauksessa nyt 435 ohmia.piuhoja pidetään paikallaan, ja välikäden sormella kosketetaan gainiin, resistanssi alkaa kasvamaan, lopulta äärettömäksi.Eikös se näin mene?. Tällä testillä löytyi kolme Fetiä, joissa resistanssi oli niin pieni, että piippi alkoi kuulumaan, jo ennenkuin sormella gainia hivelin.Vissiin siis löytyi kolme palanutta Fetiä.Kyseessä on N-kanavainen IXFH32N50Juu kyllä se juuri noin menee. Ohjeella saat liipaistua fetin johtavaan tilaan. Sormea pitkin hilalta purkautuu varaus ja fetti menee hiljalleen estotilaan.
Jos mittari piippaa diodi asennossa se tarkoittanee vain sitä että fetin yli jää mittaushetkellä alle 0,7V jännite ja että komponetti johtaa.
Mittari ei näytä ohmeja diodiasennossa vaan jännitettä.
Mittarin antama mittausjännite diodiasennossa ei ehkä ole riittävän suuri jotta saat liipaistua fetin kunnolla auki.
Koita vaikka 9V nepparipatterista jännitettä g-s välille jolloin D-S välin pitäisi mennä alle 1 ohmiin..

Kyseinen fetti piippaa sisäisen suojadiodin vuoksi aina jos mittaat diodi asennossa niin että + on S:llä ja - D:llä.

Palaneissa feteissä usein mittari piipittää yhtäjaksoisesti oikosulun merkkinä, etkä saa sitä suuriohmiseen tilaan vaikka kosketat + mittapällä gatea.

-JJ

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat