Seuraa 
Viestejä45973

Mitäs mieltä olette seuraavasta?

"Emu-lintu ei ole vain herkkupaisti vaan myös rohtotehdas. Emuista saadaan öljyä, joka tehoaa ainakin sen käyttäjien mukaan lähes vaivaan kuin vaivaan. Suomessa emuöljyjä ei vielä laajalti tunneta, mutta muualla maailmassa sitä käytetään jo yleisesti rohtona joko sellaisenaan tai esimerkiksi kapseleina."

"Asiakkaat ovat kertoneet siitä, miten emuöljy muun muassa parantaa haavat, auttaa nivelreumaan, jalkapohjan kovettumiin, tulehduksiin, palovammoihin, peräpukamiin ja erityisesti psoriasikseen."

"Emun selkänahan alta löytyy läpi selän ulottuva paksu rasvakudos, josta öljy saadaan. Lintu täytyy ennen öljyn talteenottoa teurastaa."
http://www.turunsanomat.fi/verkkolehti/ ... ,1:0:0:0:0:

Lisää ylistystä tuolla:
http://www.sdi.aland.fi/strutsolje/fi/artikkeli.htm

Miltäs kuulostaa? Uusi ihmeaine vai klassinen esimerkki plasebo-vaikutuksesta?

"Esimerkiksi plasebo-pilleri on tehottomampi kuin plasebo-voide, jota potilas itse hieroo kehoonsa. Samoin sairauden laadulla on vaikutusta plasebon onnistumiseen. Plaseboa tutkineiden Edzard Ernstin ja Neil Abbotin mukaan se vaikuttaa parhaiten esimerkiksi kipuun, ahdistukseen, unettomuuteen ja masennukseen. Sillä voidaan vaikuttaa kuitenkin myös objektiivisesti mitattaviin ilmiöihin kuten kolesterolitasoon, kehon lämpotilaan, haavojen parantumiseen, leikkauksen jälkeiseen turvotukseen ja jopa hiustenlähtöön.

Lääkäri Veijo Saanon mukaan ”on hyvin todennäköistä, että lähes kaikki vaihtoehtolääkinnän hoitomenetelmät ovat… plasebohoitoja”. Toisin sanoen paranemiset perustuvat johonkin muuhun tekijään kuin varsinaiseen uskomuslääkinnälliseen hoitoon tai ”lääkkeeseen”."
http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/plasebo.html

Kuka muistaa Nilsiän öljysheikin? Missä hän on ihmeöljyineen nyt?

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (7)

jees,
kyllähän tästä löytyy kuukkelilla vaikka mitä. esimerkiksi tähän tyyliin:
"...target health complaints including Arthritis, Eczema, Dermatitis, Psoriasis, Haemorrhoids and general aches & pains.
Emu Oil contains sterols, with HDL-Cholesterol (good cholesterol), alpha tocopherol (Vitamin E), Vitamin A, and collagen are present in significant quantities. Varying amounts of natural antioxidants besides the naturally occurring Vitamin E (e.g. carotinoids, flavones) are also present in the raw oil. " (http://www.emufire.com.au)

Ja kauppa käy. Australiassa tuota tavaraa on myynnissä joka apteekissa, kempparissa ja tavaratalon apteekkitavarahyllyssä. Itse en kyllä ota kantaa tuon tavaran terveydellisiin hyötyihin. Mutta ei siitä suurta haittaakaan ole kun sen myynti on sallittua.

patse
Mutta ei siitä suurta haittaakaan ole kun sen myynti on sallittua.

Juuri tämä ajattelutapamme mahdollistaa kaikenlaisen humpuukipuoskaroinnin. Kritiikkini kohdistuu tässä asiassa siihen, että jos kyseessä on lähinnä plasebo-vaikutus, niin onhan se nyt hullua antaa sellaiselle ilmiölle täysin vapaat kädet perustaa suorastaan teollisuuslaitos ja markkinointikoneisto myymään ihmisille olematonta nuoruuden lähdettä. Näissä ihmeaineissa on pahimmillaan kyse ihmisten tietoisesta pettämisestä, jotta heidän rahansa saadaan ryöstettyä. Siitäkö ei ole suurtakaan haittaa?

Voisikohan tämänkin ihmeöljyn ylistetyssä tehossa olla kyse - plasebo-vaikutuksen ohella - ihan vain siitä, että totta kai jalkapohjien kovettumiin ja palovammoihin ja luultavasti suurimpaan osaan ihosairauksista (poislukien varmaan ainakin akne?) auttaa, kunhan jotakin öljyä tai voidetta vetelee vaivoihinsa. (Kunhan ei mitään Rally Formulaa sentään.) Tarvitseeko sen siis olla nimenomaan juuri tätä tiettyä kallista ihmeainetta?

Ja en voinut olla näkemättä tässä yhtäläisyyksiä tuohon Nilsiän Sheikkiin. Hänhän kaupitteli takavuosina omaa ihmeöljyään, joka myös auttoi "vaivaan kuin vaivaan". Sitäkin riennettiin päät märkinä hakemaan vaikka miten kaukaa ja muistaakseni sitä yritettiin viedä ulkomaillekin. Vaan missä on hän ihmeöljyineen nyt?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1474

Voisihan se Emuöljy auttaa johonkin vaivaan kuten ihottumaan, se varmaankin norjistaa kuivaa nahkaa.
Eräs tuttavani kertoi aikoinaan että armeijan aserasva on parasta voidetta hänen ihottumaansa vai oliko se psoriasis, kuulemma auttoi.
Jos jostakin tuntuu että on tarvis saada jotakin hoitoa kun muutkaan ei enää auta niin siitä vaan kokeilemaan. Itsekin voisin kokeilla jos vain tietäisin mistä sitä saa ja onko se kohtuuhintaista.
Luulisin emuöljyn sopivan ainakin kenkävoiteeksi tai öljytuikkuun.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Ainakin 95 % näistä "ihmeaineista" on tehottomia, joskin yleensä vaarattomia. Useissa niistä, kuten tässäkin öljyssä, on ravintoaineita (vitamiineja, kivennäisaineita, rasvoja), eli niiden nauttiminen on kuin ruokaa söisi.

Joillakin on jotain lievää terveysvaikutusta.

Muutama harva on oikeita ihmeaineita, kuten kalanrasvat ja ehkä valkosipulikin, jotka ehkäisevät monia sairauksia ja ovat terveydelle erittäin hyödyllisiä.

Kaikki mainonta on yleensä liioiteltua. Lukekaa puolueettomia tutkimusraportteja ennenkuin panette rahanne mihinkään outoon.

Mites, oonkohan näny unta vai harhoja, kun muistan lukeneeni, jotta Hailuodossa on emutarha. Olivat sitten loikanneet porukalla kesänviettoon ulos tarhasta.

Emutarhuri oli vaan rauhassa ootellu, että jos routa tuo porsaan kotiin, niin samalla kyydillä pääsee emukin. Olivat sitten yksi kerrallaan hipsineet takaisin tarhaan.

jos tarina on totta, niin miksi ihmeessä siitä ei ole tehty juttua kuvineen kansainväliseen uutislevitykseen. Huimia merimaisemia, silokallioita ja huikentelevaisia emusia? Tämä on just sitä aitosuomalaista hulluutta, joka on paras vientivalttimme

Osaako joku kertoa tarkemmin, vai oliko kaikki vain unta

Mummo
uneton Lähiössä

Tuo palovammakohta huolettaa luulis olevan pikkusen hyvä pöpönkasvualusta (kuten voi on, SITÄ EI SAA LAITTAA PALOHAAVAAN!!!!)
Peräpukamat on laskimopullistumia joita aiheuttaa istumatyö, synnynnäiset heikkoudet, nostelu ja syvät haavaumat hanurissa (ei tue kudokset niin hyvin ulkoa pääsee pukama sen kohdalla laajeneen) ja ennen kaikkea helvetinmoisella voimalla änkääminen johtuen ummetuksesta, ripulista tai ärtyneestä paksusuolesta. Voivat olla monta senttiä peräaukon suusta sisäänpäin (jolloin kys henkilöllä on ihmettelemistä jos verta tulee vaan mitään vikaa ei näy, ja haavaisessa
paksusuolentulehduksessa tulisi enemmän). Peräpukaman pinta ärtyy ja alkaa mahd vuotamaan verta ulkopuolisen mekaanisen ärsytyksen takia mikäli se on ulkoinen. Mikäli peräpukama kasvaa nopeaan sen kudos venyy ja pitäisin ilmeisenä että solujen väliin syntyy repeämiä ja myös että solut liittävä väliaine harvenee ja tällöin sinne ohenneen/paikoin puuttuvan limakalvon läpi pääsevät proteiinit (ja mahd jotkin muut aineet) ärsyttävät solujen reseptoreja ja mahd vaurioittavat soluja osmoottisella imuvoimallaan. limakalvon ohentumista peräpukamassa pitäisin seurauksena solujen heikentyneestä limakalvon proteiinisynteesistä koska aminohapot kuluvat pukaman itsekorjausyritykseen. Se strutsinrasva ei äskeisen (melko tyhjentävän johon viisammat lisätkööt/korjatkoot) selityksen perusteella tuskin ole mikään ihmeaine vaan ainoastaan suojaa pukamaa mekaaniselta hankaukselta ja luo pinnan jonka läpi ei pääse sen sisään mitävaan.

Kuponkiuutisissa oli taannoin rintoja nostava/rinnanympärystä kasvattava roll-on töhkä. Aivan varmasti täyttä tuubaa. Saa kuulemma ihon keratiinin
vetäytyyn jolloin roikkuvat rinnat nousevat ja samalla tietenkin niiden ympärys kasvaa. Mutta periaate oli mielenkiintoinen, raskausarvenhan voisi periaatteessa saada hajoamaan ja tämän jälkeen jotain arpikohdan täyttävää ja tämän jälkeen kutistuvaa tilalle. Voisi nousta moni riippuva paikka.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat