Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

...mietin tuossa keinoja saada paljon rakennus yms. materiaaleja aavikoiden keskiosien alueelle, ja aloin miettiä että onko kehitelty joitain aavikoille/saharaan/? sopivia suuria "laivoja"?
Vai onko tuo aivan mahdotonta?

Kommentit (12)

Riippuu aavikosta. Hiekkaa-aavikkokin on dyynien muod. kumpumaisemaa, jossa on hankala liikkua.
Se olisi kyllä helpohkosti automatisoidun rautatientekokoneen temmellyskenttä.

Dredex
Matalalla lentäviä heliumlaivoja? (Kelaa sivun loppuun)
KuvatItsekin mietin ilmalaivoja, ehkä ne tuollaiset matalalla lentävät voisivat vielä vetää perässään jonkinlaisia tavarakelkkoja?

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt16.3.2005
Lektu-Elli
Joku ilmatyynyalus, esim se Suomen merivoimien "Tuuli".Juu sehän on Upinniemessä "halvalla" myynnissä kun se ei osoittautunut oikein silleen merikelpoiseksi. Vois vaikka toimiakkin jossain Saharassa, missä vettä on tuskin edes polveen asti

Gravity sucks.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231
Liittynyt16.3.2005
John Carter
CargoLifterin taru loppui rahoitus ongelmiin, muuten "aavikkolaiva" olisi jo käytössä./CargoLifterillä oli muistaakseni olemassa ihan pätevä business case, mutta yksi prototyypeistä tuhoutui myrskyssä ja siitä taisi alkaa projektin alamäki, joka loppui konkurssiin.

Komeita olisivat olleet.

Vaan eipä hätää; uusi CargoLifter yhtiö on jo perustettu - tosin taitavat vasta raapia kasaan uutta rahoitusta - samalla kun isommat pojat Boeing + Skyhook ovat omineet pieleen menneen konseptin itselleen.

Gravity sucks.

Ataraksia

Itsekin mietin ilmalaivoja, ehkä ne tuollaiset matalalla lentävät voisivat vielä vetää perässään jonkinlaisia tavarakelkkoja?Vetovarjo riittää. Kelkka ja purje.

Lektu-Elli
Ataraksia

Itsekin mietin ilmalaivoja, ehkä ne tuollaiset matalalla lentävät voisivat vielä vetää perässään jonkinlaisia tavarakelkkoja?Vetovarjo riittää. Kelkka ja purje.Vautsi, saisko oikeasti tollee suuria tavara määriä helposti "perille".
Ompas simppeliä, kelkka ja purje, kävihän se mielessä, mutta sivuutin asiasta mitään tietämättömönä ajatuksella: et eihän se voi skulaa sillee iisisti.
Kuulostaa ainakin suhteellisen halvalta, ilmeisesti pitää olla suunnilleen suostuisat tuulet kuitenkin?
Mutta toisaalta jos projekti olis tarpeeks suuri ja pätevä, niin ehkei olis vaikea saada ilmalaivain rahoitustakaan, jos siis esim. olis tätä "mainosnäkyvys-aspektia".

Aavikolla on alueita, missä autolla voi ajaa lujaa, mutta jos auto pysähtyy se uppoaa sen verran, että ei lähde liikkeelle enää.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat