Seuraa 
Viestejä9307
Liittynyt18.8.2008

On taitettu peistä armeijan maastopuvuista. Sitä seuratessani huomasin äkkiä, että helkutti. Maastopukuja on, mutta entäs sitten kaupunkipuvut.

Suuri osa isänmaamme armeijasta näkyy kuitenkin liikkuvan usein kaupungissa. Varsinkin rauhanturvatehtävissä.

Ensin tulisi tehdä linjaratkaisu. Kumpi otetaan: lökäpöksy pipomalli mäyräkoiran (mahtuu monta kranua) kera vai linjakas limunaatipuku kravatteineen ja ulstereineen (pirusti taskuja).

Kommentit (13)

ID10T
Seuraa 
Viestejä2744
Liittynyt3.10.2007

Kannatan ensinmainittua lökäpöksy pipomallia paramman liikkuvuuden takia (breikkaajatkin käyttävät jotain samantapaista asua). Mäyräkoiraan toisaalta varsikranaatit olisivat enemmän omiaan... Miksi muuten sakemannit käyttivät II maailmansodan aikana niitä, eivätkä munanmallisia kuten muut?

Ainakin upseereilla on koreat juhlapuvut. Merivoimien jepet näyttää niissä joulukuusilta, on kultapunokset ja kaikki.

Varusmiesten parempi asu on uusmallinen maastopuku ja baretti. Katu-uskottavamman näköinen kuin ne aiemmat harmaat pussittavat jakut ja hassut lippalakit.

1970-luvulla 1. Erillisessä Viestikomppaniassa ei riittänyt riittävästi säädyllisen näköisiä lomavaatteita kaikille ikäluokille. Tuolloinen lomamanttelini hipoi nilkkoja ja saappaat olivat aivan liian suuret että käytössä kuluneet.

Lähtiessäni lomalle 1. kertaa kommpanian vääpeli katsoi vaatetustani ja totesi, että onko teillä kotona ketään joka osaisi ommella lomamanttelin lyhyemmäksi. Vastasin että äitimuori tekee ihmeitä kotivaatteillekkin. Näin pääsin lomalle vaikka vaatetus oli kuin entisillä venäläisillä sotavangeilla. Onneksi ajat ovat muuttuneet ja valtiolta on riittänyt määrärahoja varusmiesten vaatetukseenkin.

Tässä olis sekä miehille että naisille sopivan herkulliset asusteet kaupunkiin.

Tältä voisin ottaa tiettyjä käskyjä vastaan mieluusti.

Lopulta olen sitä mieltä etteivät naiset hirveasti tarvitse armeijassa vaatteita.

vaikka en todellakaan pidä nasuista enkä mistään natsi-saksaan liittyvästä ideologiasta, niin myönnettäköön sentään se, että komeimmat uniformut ja kuteet oli kyllä heidän joukoillaan, varsinkin upseereilla yms. korkea-arvoisemmilla henkilöillä.
Mustaa nahkaa, täydellinen värikoodisto (puna-musta-valko), koppalakit ja kotkat, rautaristit yms. Myös arkkitehtuuri oli aivan omaa luokkaansa ja hyvin vaikuttavaa.
Siihen ne nasujen hienot puolet sitten jäikin.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9307
Liittynyt18.8.2008

Himpsutti

Olette nyt kyllä suurin osa tajunnut homman väärin. Kiusaa teette.

En tarkoittanut hameväkeä (tai niitä toisia) miellyttävää houkutustaisteluasua, vaan kaupunkitaisteluasua. Siinä sulautuisi sotilasryhmä alennusmyyntitavarataloon huomaamattomasti, kuten maastoasuinen taistelija maastoon.

Vai vielä nyt niin kopsakka uniformu, että siinä taistelun tuoksinassa olisi vielä kiljuva pimulauma (tai sitten niitä toisia omissa formuissaan) perässä nimmaria kerjäämässä.?!

syytinki
vaan kaupunkitaisteluasua.No minusta esimerkiksi tuolla naisella, jonka kuvan laitoin on sellainen taisteluasu, että tekee heti mieli tehdä rauha.

Oikeastaan voisin ihan antautuakkin, mikäli antautumisehdot ovat tyydyttävät.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Liittynyt18.10.2007
Olli V
SA:lla on kaupunkiasu, gestapo. Se harmaa pitkä sadetakki.

Tuossa mallia, muttei yhtä komea: http://www.armynavydeals.com/asp/produc ... nCtLt&ST=2
Just passeli asu itsensäpaljastajalle...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat