Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Tasavallan presidentti Tarja Halonen järjestää Suomen historiaa käsittelevän keskustelutilaisuuden Presidentinlinnassa keskiviikkona 19. marraskuuta 2008. Kahdeksannen presidenttifoorumin teemana on Suomen historian vaietut vuodet, ja sen aikana on tarkoitus käsitellä vuoden 1918 sisällissodan sekä jatkosodan aikaisia tapahtumia. Foorumiin on kutsuttu osallistujia yhteiskunnan eri alueilta, mm. historian tutkijoita sekä yhteiskunnallisia ja kulttuurielämän vaikuttajia.

Presidentti Halosen lisäksi alustuspuheenvuoron käyttävät professori Heikki Ylikangas , dosentti Ulla-Maija Peltonen, professori Henrik Meinander, dosentti Sari Näre sekä tutkija Oula Silvennoinen. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii toimittaja Tarmo Ropponen.
Jo aihevalinta osoittaa selvästi, että tilaisuus on silkkaa propagandaa. Osallistujat valittu sillä periaatteella että he lujittavat näkemystä että "Lenin lahjoitti Suomelle itsenäisyyden ja Stalin rauhan". Miksi SUOMETTUMISESTA EI HALUTTU KESKUSTELUA?

Voi vain kysyä miksei alustuspuheenvuorojen pitäjiksi valittu mm. seuraavia henkilöitä:

-Sampo Ahto (sisällissota, Lenin osa yllytyksessä)
-Timo Vihavainen (suomettuminen)
-Hannu Rautkallio (suomettuminen ja Kekkosen rooli)
-Tapio Tiihonen ("yllätys Kannaksella 1944")

Tilaisuus on täyttä roskaa.

Sivut

Kommentit (72)

Jälleen on syytä muistuttaa mitä J.K.Paasikivi kirjoitti päiväkirjassaan 25.10.1946:

" Minua painaa tavattoman raskaasti se valheellisuuden ja moraalittomuuden ilmapiiri, jossa meidän pitää elää. Minä olen aina ottanut asiat kovin vakavalta ja raskaalta kannalta ja sen tähden on elämä nykyään minulle niin painavaa. Pelkään että me, jotka olemme nyt mukana, tuhoamme kansamme sielun, ja se merkitsee kansalle kuolemaa. Meidän pitää sietää valhetta ja petollisuutta, ilman, että voimme itse totuuden sanoa...Tahdotaan, että meidän kansamme heittäytyisi mahalleen maahan ja likaisi itsensä korkealla äänellä julistaen, että olemme yksin syypäät, ja me olemme rikollisia, mutta kaikki muut ovat syyttömiä ja valkoisia kuin kyyhkyset, Tähän emme voi alentua, sillä juuri sen kautta me tuhoaisimme kansamme sielun".Lähetän tässä Tarja Haloselle kommentit v.1918 ja 1944.

-1918: kapina oli häikäilemätön rikos demokraattista yhteiskuntajärjestelmää vastaan. Piste. Leninin osuus yllyttäjänä on kiistaton.

-1944: Neuvostoliiton tavoitteena oli valloittaa Suomi ja tehdä siitä kansandemokratia hyökkäämällä rajulla, nopealla ja keskitetyllä hyökkäyksellä, niin ettei suomalais-saksalaiset reservit ehtisi tehdä mitään. Hyökkäyksen 5.päivään mennessä olisi suomalaisten taistelutahdon pitänyt luhistua totaalisesti. Osa suomalaisista rivimiehistä kuvitteli voivansa luikkia kotiin ja jättää "herrat sotimaan". Se oli paha erehdys. Vilkaisu sotilaspassiin riittää perusteeksi. Lopputuloksena oli että Suomi ainoana maan pysäytti puna-armeijan vyöryn vuonna 1944.

Toope
Seuraa 
Viestejä24740
Liittynyt23.7.2006
ralf64
Miksi SUOMETTUMISESTA EI HALUTTU KESKUSTELUA?

Aika lienee kypsä siihen vasta n. 50 vuoden kuluttua.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp


J.K.Paasikivi 25.10.1946:

Tahdotaan, että meidän kansamme heittäytyisi mahalleen maahan ja likaisi itsensä korkealla äänellä julistaen, että olemme yksin syypäät, ja me olemme rikollisia, mutta kaikki muut ovat syyttömiä ja valkoisia kuin kyyhkyset
Karusti tokastu Paasikiveltä.
Sopii jotenkin pelottavan hyvin yksiin suomalaisen "itsensä-häpeilemis/vaatimattomuus/nöyryys" -mentaliteetin kanssa..

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
Liittynyt20.10.2005

Eipä tuon ikävä kyllä yllättävää pitäisi olla Halosta vähääkään tunteville.

Se mikä Halosen -ja muunkin valtiojohdon- nykytouhuissa ihmetyttää on yhä jatkuva Venäjän kohtuuton nöyristely ja ns. hyssyttely, mikä tuoreimmillaan ilmeni mm. Georgian sodan aikaisessa kommentoimattomuudessa.

Neuvostoliiton aikaan oli sentään ymmärrettävää että Suomen vasemmisto piti kiinni aatteensa jaloudesta -vaikka todellisuus melko kovin pistikin vastaan- ja näinollen koetti parhaansa mukaan sulkea silmät, korvat ja muutkin aistinelimet itänaapurin kurjuudelta ja sorrolta.
Nyky-Venäjä kuitenkin on yksi maailman oikeistolaisimpia valtioita, joten luulisi vanhojen taistolaisten nyt lyttäävän sitä samalla innolla kuin Usa:a aikoinaan.

Kenties Haloselle ja kumppaneille on vain jäänyt vanha skeema päälle siitä että idästä tulee valo.
Ja tämänhän tiesivät jo antiikin kreikkalaiset.

Noo. Se nyt on vaan tosiasia että suomessa tapahtui noina vuosina aivopieru ja ihmiset päätti rueta tappamaan toisiaan punaisina ja valkoisina.

Ihan perinteisestä vitutuksestahan tossakin sodassa oli kysymys.

Siitä ne apinatkin tappelee kenellä on enemmän banaaneja.

Jotkut vie kaikki ja joillakin ei ole. Tappeluhan siitä vittu tulee.

Mitä muuta siitä voi odottaa?

Huvittaa vaan nykyään nämä ihmiset jotka vaahtoo tätä, valitse puolesi paskaa.

Ihan kun ne haluais uudestaan sisällissotaa?

Hullujahan ne o, ihan niinkuin ei olis ongelmia tarpeeksi niin nää haluaa loistaa jollakin punasten ja valkosten rintamalla johtajina.

Kunnioittakaa mua, mää oon vittu sankari.

Nekin ihmiset olis kuitenkin omiensa tappamia heti alkutilanteessa, kun ei niitä kukaan kattelis.

tli
Seuraa 
Viestejä1122
Liittynyt11.11.2005
Juoni

Kenties Haloselle ja kumppaneille on vain jäänyt vanha skeema päälle siitä että idästä tulee valo.
Ja tämänhän tiesivät jo antiikin kreikkalaiset.Ei kait sieltä sen kummemmin valoa tule, mutta sattuu vain olemaan naapurivaltio, joten on aivan rationaalista, että ei olla nyrkit pystyssä käymässä sen kimppuun, vaan pyritään järkevään asennoitumiseen ko. valtion toimenpiteisiin.

Olen kyllä viime aikoina törmännyt sen kaltaisiin ryssävihan ilmentymiin, että en uskonut sellaisen olevan mahdollista enään nykyaikana. Siis asioita on tulkittu siten, että se ryssän piru nyt vain on sellainen pahalainen, että sen jokainen toimi on jotain pahantahtoista ja häijyä.

tli

Ei kait sieltä sen kummemmin valoa tule, mutta sattuu vain olemaan naapurivaltio, joten on aivan rationaalista, että ei olla nyrkit pystyssä käymässä sen kimppuun, vaan pyritään järkevään asennoitumiseen ko. valtion toimenpiteisiin.

Olen kyllä viime aikoina törmännyt sen kaltaisiin ryssävihan ilmentymiin, että en uskonut sellaisen olevan mahdollista enään nykyaikana. Siis asioita on tulkittu siten, että se ryssän piru nyt vain on sellainen pahalainen, että sen jokainen toimi on jotain pahantahtoista ja häijyä.
No se nyt vaan sattuu olemaan siinä rajan takana ja se on jeesuksen vitun iso.

Tarviiko sitä nyt hirveesti spekuloida että miksi joitakin pelottaa. Me eletään kumminkin maailmassa missä sotia käydään päivittäin.

Mie sanon että meillä ole mitään pelättävää. Jokainen ihminen kuolee kiväärin panokseen ja kukaan ei sitä omalle kohdalle halua.

Ei edes venäläinen

Kyllä nekin pelkää sotaa, ne mitään jeesuksia ole.

Me ollaan.

Pohjanmaalainen on nimittäin erittäin luotettava ystävä, mutta erittäin vittumainen vihollinen.

Ja mie tarkotan tätä VITTUMAISUUTTA ihan käytännössä.

Kukaan järkevä ihminen ei halua niitä viholliseksi....

Nämä nimittäin saattaa tappaa sinut ihan vaan luonnollisen poistuman nimissä...

ralf64

Presidentti Halosen lisäksi alustuspuheenvuoron käyttävät professori Heikki Ylikangas , dosentti Ulla-Maija Peltonen, professori Henrik Meinander, dosentti Sari Näre sekä tutkija Oula Silvennoinen. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii toimittaja Tarmo Ropponen.Voi vain kysyä miksei alustuspuheenvuorojen pitäjiksi valittu mm. seuraavia henkilöitä:

-Sampo Ahto (sisällissota, Lenin osa yllytyksessä)
-Timo Vihavainen (suomettuminen)
-Hannu Rautkallio (suomettuminen ja Kekkosen rooli)
-Tapio Tiihonen ("yllätys Kannaksella 1944")

Tilaisuus on täyttä roskaa.
Vastaus on yksinkertainen - kysymyksessä oli historiallinen tarkastelu. Kumpia oli kutsuttava keskustelun alustajiksi - historian tutkijoita vai patriootteja?
Silvennoisen alustus oli erinomainen ja toi esille uusia asioita. Suomalaisilla ja natseilla oli sittenkin samoja tavoitteita.
Presidentti Ryti kyseli eräässä hallituksen kokouksessa, milloin voimme esittää saksalaisille, että voitaisiinko Suomen raja johtaa Kilpisjärveltä Lyngen vuonoon. (Liittää pohjois Norjaa Suomeen,Ragnar Nordström muist.) Esimerkki osoittaa sekin Suomen asettamia suuria tavoitteita jatkosodassa. Vallanpitäjien haaveita paljastavat tutkimukset ärsyttävät patriootteja ja eikä patrioottien historian kirjoitus malta aina perustua dokumentteihin. Patriotismiinhan kuuluu vallanpitäjien kunnioittaminen ja isänmaa asetetaan etusijalle muihin nähden.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat