Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

Venäläinen raha on vähintäänkin harmaata ellei jopa suoraan rikollista. Rikollisten hankkima omaisuus Suomessa lisää tosiasiassa vain rikollisuutta ja Venäjän etujen vaatimuksia maassamme.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /11/751988


Kremliin kytkeytynyt liikemies haalii maata Suomesta..

...Selvityksen mukaan Suomeen sijoittavalla Fokinilla on yritysjärjestelyjen kautta yhteys Venäjän politiikan korkeimmalle huipulle. Fokin kytkeytyy mutkikkaan kuvion kautta Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin neuvonantajaan, Leonid Reimaniin.

Fokinin ja hänen kumppaneidensa rakentama kuvio paljastaa myös yleisperiaatteen, jolla venäläinen raha kaikkialla maailmassa levittäytyy investointeina Venäjän rajojen ulkopuolelle.

Yhteys Kremliin Luxemburgin ja Bermudan kautta

Sijoittaja Fokinilla on kiinteistökehitykseen liittyviä liiketoimia Suomen lisäksi muun muassa Sri Lankassa, Montenegrossa, Espanjassa ja Bulgariassa. Eri valtioissa Fokin toimii yleensä palkkaamiensa paikallisten edustajien välityksellä. Myös Fokinia itseään voidaan toisaalta pitää harmaana eminenssinä, joka pyrkii toimimaan huomaamattomasti omien toimeksiantajiensa eduksi.

Fokin on osa mutkikasta yritysverkostoa. Hän on Suomessa maakauppoja tekevän Silta Solutions -osakeyhtiön omistaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Silta Solutionsin emoyhteisö on Luxemburgiin rekisteröity telealan sijoitusyhtiö Complus Holding SA.

Complus Holdingin taas omistaa Bermudalle rekisteröity IPOC-rahasto.

IPOC-rahastoa on epäilty rahanpesusta eri puolilla maailmaa. Tuomioita ei ole langetettu.
Zürichin kansainvälisen kauppakamarin välimiesoikeuden toissavuotisen päätöksen mukaan IPOC-rahaston omistaja on Leonid Reiman, nykyinen Venäjän presidentin neuvonantaja.

Reiman on itse kiistänyt yhteytensä IPOC-rahastoon. Tällainen yhteyden kiistäminen tosin on vastaavissa tapauksissa venäläispoliitikoille tavanomaista käyttäytymistä.
Mitä tekevät maamme politikot ulkomaalaisten tekemille kiinteistökaupoille ? Kohta ei enää suomalaisilla ole varaa ostaa maata omasta isänmaastaan...

Kuka ne luksusasunnot Saarijärveltäkin ostaa ? Ei ainakaan suomalaiset..

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Sivut

Kommentit (16)

Ei se oikein ole, mutta nuo osaa halutessaan käyttää varmaan välikäsiä saadakseen haluamansa alueet.

Tarttis tehdä jotain mun mielestäni. En kyllä tiedä mitä.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

On se. Jos kerran ulkomaalainen maksaa enemmän tontista, kuin suomalainen, niin tottakai kannattaa niille myydä. Sehän on rasismia jos ei myy silloin.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006
TERÄS NALLEPUH
On se. Jos kerran ulkomaalainen maksaa enemmän tontista, kuin suomalainen, niin tottakai kannattaa niille myydä. Sehän on rasismia jos ei myy silloin.niin.. Tämä on sellainen mielipiteitä jakava asia. Ei kaikki maahanmuuttovastaisuus ole pelkkää rasismia. Ei varsinkaan silloin, kun asialle on muu peruste kuin asiaa hoitava henkilö itse. Kyseessä on minusta paljon suuremmat asiat kuin itse omistaja eli poliittiset taustavoimat. Selvää on tässä tapauksessa että maan ostoa ohjataan Kremlistä käsin Kremlin poliittisia tarkoituksia varten. Kenties ne suurten maa-alueiden tulevat luksusasunnot on rakennettu jonkin sotilastukikohdan päälle.

Minun mielestäni vain tyhmälle raha on rahaa... ja minusta vain ääliölle rikollinen raha on hyvää rahaa..

Maata ei tehdä lisää. Jos maa myydään ulkomaalaiselle omistukselle, maan omistajan kansalaisuus vaihtuu ja samalla myös poliittiset intressit vaihtuvat. Mitenköhän käy Suomi-paran, kun kaikki maa on myyty. Ei taida Suomen kansalaisilla olla paikkaa mihin päänsä kallistaa. Meistä tulee siten ikäänkuin lainsuojattomia omassa maassamme.

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

HÄH?
Tämähän on sitä kaipaamaanne vapaata markkinataloutta?
Hittoakos siinä kitisette, että "ryssät" ostaa kaikki maat.

Eniten maksavalle ne myydään.

Kiitos teidän oikeiston, kymmenen vuoden sisään, KAIKKI arvokas rantamaa on ulkomaisten omistuksessa.

Ansaitsette kummittelevat isoisänne.
Turhaan ne siellä sodissa kaatuilivat, kun jälkipolvi myy kaiken rahalla.
Venäläiset ovat PIENI ongelma.
Parhaat menee ihan länsieurooppalaisille. Ainakin täällä länsirannikolla.

Sitä niitätte mitä kylvätte.

HULLUT!!!!

Tottakai myydään ja kovalla hinnalla! Sitten jos tulee ongelmia niin ei ole mitään hankaluuksia pakkolunastaa ne kunnalle tai valtiolle takaisin - sopivaan hintaan.

Ministerit on aika veitikoita.

Milloin tahansa, esim kriisin alla tai muuten vaan, voidaan tehdä laki, että ulkomaalaisten omaisuus otetaan pois.

Jos ne ei anna, niin tehdään laki että nuoret miehet pannaan ottamaan ne väkisin. Kutsutaan heitä sotilaiksi. Ei anneta heille palkkaa, vaan provikka jos sitäkään. Jos kieltäytyy niin linnaan.

Tätä se Halosen johtama väkivaltakoneisto on käytännössä. Mielivaltaa. Valtaa vallan vuoksi. Saatanan palvontaa siinä muodossa kuin Saatana itse sen haluaa.

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

Kaikki maatamme koskevat päätökset tehdään ulkopuolisten intressien hyväksi.

Onkin syytä kysyä, onko maassamme sekä nukkepresidentti että nukkehallitus ? Jos näin olisi, ehkä he luottaisivat siihen, että maanpetturuussyyte ei napsahtaisi omalle kohdalle.

Jaa.. miksi heitän ilmaan tällaisen kysymyksen. Siksi, että Venäjän Kreml ostaa maata Suomesta, Lipponen toimii venäläisen kaasuyhtiön laskuun, Stubb naureskelee yhdessä venäläisen virkaveljensä kanssa.. jne.

Missä on tämän kehityksen vastavoima ? Missä on se suomalainen rehtiys, sisukkuus ja kansallinen itsetunto, joka nosti meidät maailmalla yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.. Missä on yhteishenki ?

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

John Carter
Seuraa 
Viestejä9808
Liittynyt17.2.2006

Kannattaisin itse Tanskan mallia, jonka mukaan on asuttava viisi vuotta maassa, että voi ostaa maata.Vaikka ulkomailta saapuva raha kelpaakin Suomeen, niin olisi hyvä hieman silti rajoittaa suuria maakauppoja ja tutkia ostajien taustat kunnolla.

Toisen maailmansodan tuoksinnassa Suomi oli harvoja valtioita, joita ei vallattu sotilaallisesti, niin toivottavasti tulevaisuudessa Suomea ei vallattaisi myöskään taloudellisesti, jonka myötä joku ulkovalta kuten Venäjä saattaisi suojella omien kansalaistensa ja heidän omistuksiensa etuja myös sotilaallisesti oman valtionsa rajojen ulkopuolella, kuten kävi Pohjois-Abhasiassa ja Etelä-Ossetiassa.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /11/751974

Aniharva tapaus etenee syyttäjälle.

-Suomi on houkutteleva maa rahanpesulle, koska meillä on luotettava pankkijärjestelmä. Jos tänne saa ikään kuin rahat upotettua, ne on helpompi pestä ja näyttää toteen, että se on laillista rahaa, sanoo yksikön päällikkö Olli Kolstela keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskuksesta.

Myyjiä eivät ostajien taustat kiinnosta
Maitaan myyviä kuntia tai yrityksiä ostajien tausta ei useinkaan kiinnosta. Esimerkiksi sopii Suomen kolmanneksi suurin metsänomistaja Tornator Oy. Valtion osin omistaman Stora Enson metsävarallisuutta hallinnoiva Tornator on innokkaasti myynyt maata Venäjälle.

-Jos siellä on jotakin epäselvyyksiä, ne ovat sitten poliisiasioita, mutta Tornatorin hallituksen puheenjohtajana minä en kyllä katso velvollisuudekseni selvittää jokaista tonttikauppaa, sanoo Tornatorin hallituksen puheenjohtaja Kalevi Hemilä.

Entinen ministeri Hemilä puolustaa maaomaisuuden myyntiä sillä, että kirkkokin myy maitaan.

-Meille oli kyllä aikamoinen helpotus, kun havaitsimme, että paikalliset kunnat ja jopa paikalliset seurakunnat ovat aktiivisesti myymässä isompiakin maa-alueita, Hemilä toteaa.

Katso Tuula Malinin juttu

(45 minuuttia 19.11.2008)
Suomesta kiinteistöomaisuutta hankkivilla venäläisillä poliittisia yhteyksiä.
Katso Tuula Malinin raportti Saarijärveltä

(Kymmenen uutiset 19.11.2008)

Venäläisten tekemien kiinteistö- ja maakauppojen todellisen kokonaismäärän kartoittaminen on selvitystyötä tekevän Maanmittauslaitoksen mukaan hankalaa. Tietoja esimerkiksi osakeyhtiöiden tekemistä maakaupoista ei ole saatavilla.

Monimutkaiset yritysjärjestelyt ja sekavat verkostot hankaloittavat liiketoimien todellisen luonteen hahmottamista.
SUURET VALTION YRITYKSET ON JO MYYTY. Jäljellä on maaomaisuus. Kohta ei enää sitäkään.

Varautukaa ahdistavaan aikaan tulevaisuudessa !

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Eiköhän Suomalaisillakin ole melko merkittäviä sijoituksia maailmalla?
Joissain maissahan on ulkomaalaisten ostoja rajoittavia lakeja, mutta niitäkin pystytään usein kiertämään. Käsittääkseni esimerkiksi Bulgariassa ei ulkomaalainen voi omistaa maata, mutta siltä kierretään niin että perustetaan kyseiseen maahan yritys ja ostetaan tontti sitte yrityksen nimissä.

edit:
Itse näkisin että ainakin yksityisten Venäläisten "mökki-ostot" ovat omiaan lisäämään Venäläisten tursti/rahavirtaa Suomeen, joka on taasen pelkästään positiivinen asia.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Tarvitaan kunnollinen vuotuinen kiinteistövero. Vaikkapa 10 % käyvästä arvosta. Ja vero voidaan tehdä vähennettäväksi tuloverosta, eläketulosta, sosiaaliturvasta ja vastaavista sekä pääomatuloista tai maksetuista kotimaan palkoista (1% kymppitonnia kohti). Eli mikäli omistus on kotimainen, saadaan kiinteistövero vähentää. Tai jos vierasmaalainen esimerkiksi työllistää suomalaisia, saa vähennyksen.

10 % on sopiva ulosmittaus vieraan maan kansalaisen omistuksille. Arvo tulee takaisin 10 v välein. Jossain vaiheessa saattaa tulla houkutus myydä omistus pois. Jos on taas kovin raharikas, niin ei ole moisella mitään väliksi.

Maksurästi johtakoot omistuksen menettämiseen.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M puhuu asiaa.

Olen täysin samalla linjalla, mutta lisäisin tuohon erikseen vielä vaatimuksen 5v maassa asumisesta. Sitä ennen maata voisi vuokrata.

Ei kai siinä muuta kuin perustuslakiin vain: "Suomen maa kuuluu suomalaisille."

Jos tässä asiassa vitkastellaan, niin se vain pahenee. Tietysti sinällään aika röyhkeä teko, mutta niin se on se ryssäkin. Valitettavasti meillä on presidenttinä sellainen [size=50:1l3anbjt]lebso[/size:1l3anbjt], joka myy [size=50:1l3anbjt]persettään[/size:1l3anbjt] ihan huvikseen ryssille!

Suomalaisilla on motto "Karjala takaisin, vaikka pullo kerrallaan". Venäläisillä taas on motto "Suomi takaisin, vaikka tontti kerrallaan."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat