Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

mtv3.fi:
"Finnairin lento Bangkokista Helsinkiin sai yllättävän käänteen tänään , kun yhden koneen matkustajan synnytys käynnistyi 11 kilometrin korkeudessa Kazakstanin yläpuolella.

Synnyttäjän onneksi lennolla oli sattumalta mukana yksi lääkäri sekä kaksi sairaanhoitajaa. Lisäksi matkustamohenkilökuntaa auttoi satelliittipuhelinyhteys lääkäripuhelinpalveluun.

Kone laskeutui Helsinkiin ajallaan 18.15, minkä jälkeen äiti ja vauva kiidätettiin jatkotutkimuksiin. Finnairin mukaan molemmat ovat todennäköisesti hyvässä kunnossa, sillä välilaskua esimerkiksi Moskovaan ei tarvittu. Finnair painottaa, että yleensä esimerkiksi sairaustapauksissa koneissa ei oteta riskejä vaan mieluummin tehdään välilasku."

Kysymys aiheeseen liittyen:
Saako vauva Ruotsin kansalaisuuden lisäksi esim. Suomen kansalaisuuden tai sen maan, minkä ilmatilassa lentokone oli kun hän syntyi?
Tietääkö kukaan?

Kommentit (5)

Vaimo sanoi että hesarissa sanottiin että saa sen kansalaisuuden jonka 'lipun alla lennetään'. Vai miten se menee? Lennetäänkö jonkun lipun alla vai vaan purjehditaan... Tiedä häntä...

Vauva saanee Ruotsin kansalaisuuden, koska sekä Ruotsisa, kuten useimmissa Euroopan maissa, lapsi saa äitinsä (tai vanhempiensa) kansalaisuuden riippumatta siitä, missä lapsi syntyy. Tosin jos lapsen äidillä ei esimerkiksi ole laisinkaan kansalaisuutta silloin lapsi saisi sen maan kansalaisuuden, jossa ko. lentoyhtiö toimii lapsen syntyessä kansainvälisessä ilmatilassa.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14400
Liittynyt16.3.2005

Kaikki edelläselitetty on puutaheinää.

Tärkeintä on se, millä hetkellä ja missä paikassa synnytys tapahtui. Onneksi (varmaankin) on lentokoneen navigaattorista otettu nanosekunnin tarkkuudella talteen lapsen syntymähetki ja mahdollinen doppler-korjaus. Nämä ovat erittäin tärkeitä seikkoja horoskoopin laadinnassa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat