Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Jo noin vuosikymmenen ajan "hehkutettu" (amerikkalaisten itsensä toimesta) "imperiumin tuho" alkaa olla entistä lähempänä:

http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/oikea/id108141.html

http://www.dni.gov/nic/NIC_2025_project.html

Lähes tasavahvoja valtiota tulee olemaan useita, historian kannalta kyllä melko ikävä ennustus. Kiina aivan oikeutetusti nousee haastamaan Yhdysvaltoja, mutta myös muita maita nousee haastamaan toisiaan.

Raportissa ei mainita kylläkään kieltä, mikä on varsin iso tekijä amerikkaisten ylivallassa, tämän takia ainakin Kulttuuri-imperialismi tulee olemaan vaikeampaa muille varsinkin idän maille, näin uskaltaisin veikata.

Kommentit (1)

Kiinahan se siellä JenkkiPELLEJÄ pelottaa !

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7741049.stm

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/7740483.stm

Noista raporteista sen verran, että vastaava raportti joka varoitti Kiinasta USA:n pääkilpailijana Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen julkaistiin noin 8-vuotta sitten.

USA:n politiikassa näillä raporteilla on ennenkaikkea neuvoa antava rooli. Ne ovat CIA:n ja kongressin raportteja, eivätkä käytännössä sido Presidenttiä yhtään mihinkään. Jos Presidentti on vaikkapa tehnyt periaatepäätöksen Iraqin "vapauttamisesta" ja Iranin riisumisesta aseista, niin maailman mahtavin armeija tanssii yhä hänen pillinsä mukaan. Presidentti käytännössä yksipuolisesti päättää, mikä on USA:n suurin turvallisuusuhka.

Tässä mielessä ei ole niin väliä, pitääkö raportti paikkansa vai ei. Se miten USA suhtautuu Kiinaan on viimekädessä kiinni Presidentin oikuista. Se että tutkijat jotka näkevät tulevaisuuteen pelkäävät Kiinaa(tai edes kentaalit)ei tarkoita, että nykyinen valtionjohto pelkäisi heitä. Oikeammin päinvastoin;heillä saattaa olla taloudellisesti hyvinkin paljon kiinni USA:n ja Kiinan välisessä kaupassa.

Eli tällaiset futuristiset arviot eivät ole oikeasti merkittäviä, koska ne eivät sido valtionjohtoa mihinkään. Kyseessä on sekä CIA:n että kongressin paneelin varoitukset, mutta ne eivät vielä ole selviä ohjelmasuunnitelmia. Kyllähän armeijan ja kongressin sana tietenkin jonkin verran painaa, mutta on eri asia sanoa että Kiina on uhka, kuin ihan oikeasti tehdä sille jotain. Nämä ovat käytännössä kaksi täysin eri asiaa. Kiinassa muuten tiedetään tämä oikein hyvin. Jenkeiltä vaatii MUNAA ihan oikeasti alkaa varautumaan Kiinan nousuun, ja sitä heillä ei suoraan sanoen ole! Se "muna" on mennyt köyhien ählyjen pommittamiseen ja Iranille uhoamiseen. Jenkkien ulkopolitiikkaa pitää suoraan sanoen hallussa erillaiset "special interest groupit" jotka käytännössä käsittää öljy ja aseteollisuuden. Tämän takia heillä on myös palkka-armeija. Nuo "uhka raportit" on pääosin tyhjään ilmaan huutelua. Niillä ei ole käytännön merkitystä, koska ne eivät ole todella sitovia ohjelmajulistuksia. Kyse on yrityksestä säikyttää Kiinan yhteistyöhön uhkailemalla sitä "Amerikan raivolla" Hyvin suurella todennäköisyydellä ei tepsi

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat