Koraani opettaa suomalaisille rahoitusta

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Yritysuutiset
Finnveralta Murabaha-rahoitusta
Perjantai 21.11.2008 klo 10:54

Suomen valtion omistama vientiluottolaitos Finnvera on tehnyt uuden aluevaltauksen: yhtiö on mukana Koraanin oppien mukaisessa vientiluottojärjestelyssä.

Uudessa järjestelyssä Finnvera on taannut Wärtsilän 50 MW:n voimalaitostoimituksen Jordaniaan. Finnveran takaama rahoitus oli noin 43 miljoonaa US-dollaria.

Järjestelyn tyyppi on nimeltään Murabaha.

Murabaha on islamilainen rahoitusmuoto, jossa ostaja toimii pankin agenttina tilatessaan vaikkapa voimalaitoksen Wärtsilältä.

Omistusoikeus voimalaitokseen on hetken pankilla, minkä jälkeen se välittömästi myy laitoksen korkeammalla hinnalla agenttina toimivalle ostajalle. Ostajan maksama hinta sisältää pankin vaatiman tuoton. ”Riban” eli koron periminen on kiellettyä islamilaisissa maissa.

Wärtsilän voimalaitos tulee jordanialaiselle sementtitehtaalle. ostajana on Al Qatrana Cement PSC. Yhtiö on saudiarabialaisen Arabian Cement Companyn tytäryhtiö.

Kommentit (8)

Vierailija
Rasputin
Omistusoikeus voimalaitokseen on hetken pankilla, minkä jälkeen se välittömästi myy laitoksen korkeammalla hinnalla agenttina toimivalle ostajalle. Ostajan maksama hinta sisältää pankin vaatiman tuoton.Mitä vikaa koroissa on? Eikö ne ajaisi saman asian?

Vierailija
msdos464
Rasputin
Omistusoikeus voimalaitokseen on hetken pankilla, minkä jälkeen se välittömästi myy laitoksen korkeammalla hinnalla agenttina toimivalle ostajalle. Ostajan maksama hinta sisältää pankin vaatiman tuoton.Mitä vikaa koroissa on? Eikö ne ajaisi saman asian?Ei kai meidän näkökulmasta mitään.
Ne ei myöskään sijoita korkoa periviin laitoksiin, pankkeihin.
Säästää monta kertaa sijoittajan rahat.

Vierailija
msdos464
Rasputin
Omistusoikeus voimalaitokseen on hetken pankilla, minkä jälkeen se välittömästi myy laitoksen korkeammalla hinnalla agenttina toimivalle ostajalle. Ostajan maksama hinta sisältää pankin vaatiman tuoton.Mitä vikaa koroissa on? Eikö ne ajaisi saman asian?Islam kieltää korkojen perimisen. Kieltoa kierretään tyypillisesti niin, että pankki ensin ostaa vaikkapa asunnon tietyllä hinnalla ja sitten myy sen kalliimmalla varsinaiselle ostajalle. Ostaja voi maksaa hinnan pankille kuukausierinä. Lopputulos on tietysti käytännössä aivan sama kuin olisi ollut tietyn koron periminen, muta tuleepahan noudatettua shariaa.

Vierailija
Rere
msdos464
Rasputin
Omistusoikeus voimalaitokseen on hetken pankilla, minkä jälkeen se välittömästi myy laitoksen korkeammalla hinnalla agenttina toimivalle ostajalle. Ostajan maksama hinta sisältää pankin vaatiman tuoton.Mitä vikaa koroissa on? Eikö ne ajaisi saman asian?Islam kieltää korkojen perimisen. Kieltoa kierretään tyypillisesti niin, että pankki ensin ostaa vaikkapa asunnon tietyllä hinnalla ja sitten myy sen kalliimmalla varsinaiselle ostajalle. Ostaja voi maksaa hinnan pankille kuukausierinä. Lopputulos on tietysti käytännössä aivan sama kuin olisi ollut tietyn koron periminen, muta tuleepahan noudatettua shariaa.Heh. Fiksua muslimeilta noudattaa lakia kiertämällä se.

Vierailija

Kas. Jotain ajatuksellistakin islamissa. Onhan se läpinäkyvämpää kuin korot. Korot vielä muuttuvat ja ihmiset ottavat lainaa sen minkä saavat ja ostavat niin suuren talon kuin saavat jne. (Yhdysvaltojen kriisi)

Vierailija
tyson
...

Heh. Fiksua muslimeilta noudattaa lakia kiertämällä se.
En islamin ylin ystävä ole, mutta tuossa ei länsimaalaiset ole sen parempia. Eikö juuri ne porsaanreiät ole olennaisinta rikastumisessa? Palkat osingoiksi tyyliin.

Vierailija
tyson
Heh. Fiksua muslimeilta noudattaa lakia kiertämällä se.Tai ehkä he vain nimenomaan noudattavat uskontoaan sen määrittelemissä, öö, rajoissa?

Me kirjoitimme hänelle tauluihin varoittavia esimerkkejä kaikesta ja selityksen kaikelle: "Ota nämä lujasti ja käske kansasi pitää paras osa niistä." (Koraani, 7: Kumpujen suura, 145)

Tuo ilosanoma palvelijoilleni, jotka kuulevat sanojani ja noudattavat parhaita niistä. Näitä Allah johdattaa, ja he ymmärtävät. (Koraani, 39: Joukkojen suura, 17-18)

Seuratkaa parasta siitä, mitä Herranne on teille lähettänyt, ennen kuin rangaistus kohtaa teidät yllättäen, kun te vähiten sitä odotatte. (39: 55)

Vierailija

Al-Qaida rahoittaa toimintaansa m.m. tällä tavalla: Ostetaan kallis tuote kaupasta katteettomalla shekillä. Myöhemmin samana päivänä - ennen kuin shekki on viety pankkiin ja todettu siellä katteettomaksi - viedään tuote takaisin kauppaan ja vaaditaan rahat takaisin, käteisenä tietenkin.

Uusimmat

Suosituimmat