Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Stakes ilmoitti, että köyhät elää lyhyemmän elämän. Marraskuun aikana tilastokeskuksen pitäisi julkaista lapsikuolleisuusluvut vuodelta 2007. Onkohan terveydenhuollon yksityistäminen ja epätasasarvoinen terveyspolitiikka vaikuttanut lapsikuolleisuuteen? Lääkäritkin keskittyy nykyään bisnekseen ja verosuunnitteluun. Mitä veikkaatte onko lapsikuolleisuusluvut nousussa?

Kommentit (3)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Tokkopa vaan. Suomessa lapsikuolleisuutta vähentää ilmainen terveydenhuolto, ja koska synnyttää on pakko jokaisen joka riittävän pitkällä on raskaana, ei lain mukaan saa käännyttää sairaalasta köyhää naista. Toki se, kuinka moni haluaa synnyttää luomusti ja kotona, saattaa vaikuttaa jos siitä tulee riittävän iso muoti; kotisynnytyksissä ei välttämättä pystytä riittävän hyvin monitoroimaan esimerkiksi lapsen hapensaantia.

Myös perusterveys on Suomessa sen verran hyvä, että esmetteen aliravitsemuksesta johtuvia lantion epämuodostumia ei juuri esiinny, joten alatiesynnytys onnistuu ja hätätapauksissa on aina sektio.

En muuttaisi nykyajasta mihinkään muuhun aikaan, paitsi ehkä tulevaisuuteen, jos tietäisin että siinä ajassa on pakko vääntää lapsi. Huh.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat