Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

[size=150:1795z0e9]Vaaratilanne Suomen ja Venäjän rajalla[/size:1795z0e9]
24.11.2008

Lokakuussa Suomen ja Venäjän rajalla Sallassa Onkamojärven eteläpuolella todettiin Venäjän rajamerkissä IV/173 kolme luodin reikää. Lapin ja Alakurtin rajavaltuutettujen apulaisten rajalla suorittamassa yhteisessä tutkimuksessa todettiin luodinreikien syntyneen Suomesta päin ammutuista laukauksista.

Suomen puolella suoritetuissa tutkimuksissa todettiin, että luodit on ammuttu rajavyöhykkeen ulkopuolelta todennäköisesti noin kahden kilometrin etäisyydeltä rajasta. Kyseessä ei ole tutkimusten perusteella tahallinen teko. Tarkkaa ampumapaikkaa, ajankohtaa ja ampujaa ei ole tutkimuksissa saatu selville.

Tapahtuma on Suomen ja Venäjän valtioiden välisen rajajärjestyssopimuksen rikkomus, jota on käsitelty Lapin ja Alakurtin rajavaltuutettujen kesken kahdessa rajavaltuutettujen tapaamisessa. Teko on vakava ja jos tapauksen aikana alueella olisi ollut Suomen tai Venäjän rajapartio liikkeellä, olisi partio ollut selkeässä hengenvaarassa. Lisäksi vahingonteko on kohdistunut rajamerkkiin, joka on samalla Venäjän valtion symboli.

Lapin rajavartiosto muistuttaa kaikkia rajan läheisyydessä metsästäviä tai muuten aseita käyttäviä henkilöitä siitä, että ampujan on aina varmistettava, etteivät putoavat luodit aiheuta vaaratilannetta tai ylitä valtakunnan rajaa.

Kohta tulee nootti ja Puten tarjous yhteisistä sotaharjoituksista !!

http://www.raja.fi/rvl/bulletin.nsf/Hea ... 0B004EEFEA

Sivut

Kommentit (40)

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008

"Suomen puolella suoritetuissa tutkimuksissa todettiin, että luodit on ammuttu rajavyöhykkeen ulkopuolelta todennäköisesti noin kahden kilometrin etäisyydeltä rajasta. Kyseessä ei ole tutkimusten perusteella tahallinen teko."

Jos mihin tahansa merkkiin saa osumaan kiväärillä kolme laukausta kahden kilometrin etäisyydeltä, ansaitsee hatunnoston.

Mistähän ne muuten tuon etäisyyden tietää? No, jos siinä on kahden kilometrin aukea kieltoalue.

Vahingossa kolme reikää samalta etäisyydeltä ei tunnu todennäköiseltä jos ei konetuliasetta ole käytetty.

---

Mielestäni ketjun aloitusviesti on huono yritys todistaa yliluonnollisen kaltaista makroevoluutiota. Siitä nimittäin puuttuu kokonaan faktat; kärpäsestä on jotenkin kummallisesti tullut härkänen ilman pätevää syytä. Ei silläkö, ettenkö uskoisi makroevoluutioon, mutta tuo viesti on jo räikeää.

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683
Liittynyt3.10.2006

Tällaisia Mainilan laukauksia (eli propagandaisia syytöksiä) tulee aina ennen sotilaallisia hyökkäyksiä. Tällainen kolme luodin reikää tolpassa ja vieläpä tahattomana tuntuu olevan kyllä melkoinen "yli"ampumistapaus. Tai sitten suomalaiset ovat osoittaneet vaarallisen tarkkuutensa venäläisille.. Ei passaa tulla lähemmäksi, kun luodin saa molempiin silmiin ja vieläpä sieraimiin 2 kilometrin päästä.. Ei mene edes yhtään luotia hukkaan, joten kaikki osuvat..

Kaksi kertaa on Ryssien helikopteri vieraillut rajan tällä puolen ja se on huomattu reaaliajassa. Muistakaapas että just rajalla on 5 lentotukikohtaa ja jokaisessa satoja mitä modernimpia hävittäjiä, joille ei mukamas ole käyttöä.. eli sinne ruostuvat..

Kyllä jotain on nyt tekeillä aivan varmasti.. uskokaapas se..

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008

Täysin mahdollista hyvälle ampujalle ja aseelle. Parin viikon koulutuksella itse ammuin vastaavasti 700m. Todennäköisempää kuitenkin kenties on, että joku on omilla maillaan ampunut tarkkuutta johonkin tai vast. Rajavyöhyke on luultavasti tuolla se 2km...

Everything you know, is about to change.

Nyt tuli kyllä taas kaikkien emämunausten äiti Jägermaisterilta.

Sarjatuliaseissa eli niissä ihkukauheissa konetulirynnäkkösotilasaseissa on rekyyli ihan samalla tavalla. Ensimmäinen laukaus osuu 50 metristä maaliin, seuraava laukaus on puunlatvassa ja loput jossakin taivaalla.

Mikäli muillakin kuin Jägerillä on samanlaisia harhakuvitelmia sarjatuliaseiden tuhovoimasta niin en voi yhtään ihmetellä, miksi niihin suhtautuminen on niin skeptistä. Kuka tahansa kokematon(=sarjatuliaseilla paljon aiemmin ampumaton) löytää suurimman osan luodinrei-istä huoneen/ratakatoksen katosta mikäli lähtee ryynäämään tavallisella olka-asennolla.

Jägermeister

Vahingossa kolme reikää samalta etäisyydeltä ei tunnu todennäköiseltä jos ei konetuliasetta ole käytetty.


Tuskin ne kolme kutia rynkkysarjastakaan noin kasassa olisivat enää kahden kilometrin jälkeen. Tukevasti asetetulla konekiväärillä ehkä.

Vaikka olisi joku telineeseen täysin kiinteästi valettu ja pultattu ase, niin siti ne luodit voivat lennellä poikkeavasti.

Luodin lentoon vaikuttaa ainakin, tuuli, panoksien lataukset, luodin mahdolliset valupoikkeamat, aseen välykset... + n muuta asiaa.

Bushmaster
Kahdesta kilsasta on mahdollista ampua tyynellä kelillä 5cm kasaa. Pyssyn toki tarttee olla paremman luokan kivääri.

Niitä jätkiä jotka ampuu kahteen kilsaan kahen tuuman kasaa järeemmälläkään kiväärillä ei löydy maailmasta monia. Se kelikin kerkee muuttumaan sillä kahen kilsan matkalla.

On tainnu Vanjat itse ampua nuo, kääntäneet vaan tolpan toisin päin. Eihän siellä rajan pinnassa ole ku metsää, ei siellä voi luoti lentää kilsaakaan osumatta puuhun tms.

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Liittynyt23.4.2008
Bushmaster
Nyt tuli kyllä taas kaikkien emämunausten äiti Jägermaisterilta.

Taas? Muutaman kommentin on Jägermeister tänne saanut aikaiseksi. Ja heti kaikkien emämunausten äiti?

"Sarjatuliaseissa eli niissä ihkukauheissa konetulirynnäkkösotilasaseissa on rekyyli ihan samalla tavalla. Ensimmäinen laukaus osuu 50 metristä maaliin, seuraava laukaus on puunlatvassa ja loput jossakin taivaalla."

Melko löysissä käsissä pitää automaattiaseen(kin) olla, jos osumapiste noinkin paljon muuttuu.

Jos tänne saa kuvitella "konetulirynnäkkösotilasaseen", minä haluan kuvitella esimerkiksi raskaan konekiväärin, jalustalla. Tällöin rekyylin vaikutus ei ehkä olisi aivan edelläkuvatun tapainen.
Kuviteltu ampujamme voi lisäksi pätkiä lippaansa tai vyönsä parin-kolmen sekunnin sarjoiksi. Joka sarjan jälkeen hän korjaa tähtäyspistettään. Tällöin voimme hyvinkin kuvitella, että 200 - 300:n laukauksen jälkeen rajatolppa saisi nuo kolme reikää. Tosin en osaa kuvitella, missä tilanteessa tuollaiseen sarjatuliammuntaan rajan pinnassa olisi nykyoloissa tarvetta.

"Mikäli muillakin kuin Jägerillä on samanlaisia harhakuvitelmia sarjatuliaseiden tuhovoimasta niin en voi yhtään ihmetellä, miksi niihin suhtautuminen on niin skeptistä. Kuka tahansa kokematon(=sarjatuliaseilla paljon aiemmin ampumaton) löytää suurimman osan luodinrei-istä huoneen/ratakatoksen katosta mikäli lähtee ryynäämään tavallisella olka-asennolla."

Miten niin skeptistä? Missä tuo on käynyt ilmi? Ainakin oma suhtautumiseni sarjatuli- ja muihinkin aseisiin on hyvinkin luottavainen.

No, kuvitellaan realistisempi vaihtoehto.
Joku paikallinen metsästäjä on usvaisena syysaamuna ollut teeriä kyttäämässä suon laidassa raja-alueen lähistöllä. Tarkkaanottaen kahden kilometrin päässä kyseisestä rajatolpasta. Lopulta matalaan rämemäntyyn onkin laskeutunut teeriparvi. Metsästäjämme on ottanut alimman linnun jyvälle ja ampunut. Joko matkan arviointi meni pieleen tai miehemme kiikaritähtäimessä on ollut säätövirhe. Joka tapauksessa hän ampui kolme laukausta alta ohi. Teeri voi kuvatunlaisena aamuna hyvinkin kestää paikallaan tuollaisen, jos ampumamatkaa oli vaikkapa 300 metriä.
Koska ampujamme oli pyssymiehiä ja ampumakulma matalaan puuhun reunaehtona olleen kahden kilometrin matkalta oli sopiva, luodit osuivat kuvatunlaisilla seurauksilla rajatolppaan. Nyt sitten joko neljäs laukaus osui teereen tai kolmas laukaus karkoitti linnut.
Emme ehkä koskaan tule tietämään...

Tosin vieläkään en tiedä, mistä tuo kaksi kilsaa on saatu.

---

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1470
Liittynyt16.3.2005

Luodeille on täytynyt olla melko esteetön lentorata koskapa ovat osuneet tuohon rajatolppaan ja lienee hyvinkin mahdollista selvittää mistä paikasta nuo laukaukset on ammuttu. Varmaankin joku tarkkakätinen on ampunut tauluun jonka takana ei ole ollut minkäänlaista maavallia tai estettä luotien etenemiselle noin kauas. Aikoinaan myös itse tarkkuutin kivääriäni ja apuna käytin ns. penkkiä, siinä on tuki joka ei tutise, olisikohan kysymyksessä tämänlainen tapaus, summittaisella räiskinnällä ei noin tarkasti osuta.

Onkohan myös suljettu pois se mahdollisuus, ettei valmiiksi ammuttua tolppaa ole tuotu rajalle ja vanhan sanonnan mukaan ”suolattu” ko. paikkaa.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat