Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ostin taannoin uuden Philipsin 42" plasmatelevision(42PFP5532). Televisio on muutoin toiminut moitteettomasti mutta menee satunnaisesti joinakin öinä itsestään päälle sitten sammuu noin sekunnin kuluttua. Ensin tulisi mieleen jonkinlainen ajastus. Kävin ohjekirjan läpi ja television asetukset enkä löytänyt mitään ajastusta millekkään. Mitä sieltä nyt kuin kellonajan saatto säätää yms. tyypilliset kuvaan vaikuttavat asetukset. Vielä omituisempaa on se, kun olen heränny siihen että telkkari älähtää sen sekunnin verran olohuoneessa niin kello on tarkalleen 1:28. Tästä myös tuo ajatus jostakin ajastuksesta, mutten ymmärrä. Televisio on kaukosäätimestä aina sammutettu ja niin ikään virransäästötilassa. Mitään ideoita ennen kuin vien takuuseen

Onko televisioni ihan viira vai rikki, sekäettä?
Helpommalla olisi päässyt kenties ostamalla Sony

Kommentit (7)

Ja minun GPS-navigaattorini tekee tuota samaa; menee joskus itsestään päälle vitriinissä ilman mitään ulkoista "ärsykettä", huomaan vaan lasiovien läpi että mistäs tuo valo tulee, ja navigaattorin näytöstähän se.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Tuolta löytyi samantyyppinen ongelma ja siihen asiantuntijan vastaus:

[list:1taqslus]http://en.allexperts.com/q/TV-VCR-Stereo-1749/Philips-27-TV-turning-1.htm

Q: In Nov. '04 we bought a Philips 27" color tv with component video inputs from Sears (Mfr. model # 27PT6441/.7). Over the past week or two it has been turning itself ON in the middle of the night[...]

A: Its possible that the EPROM in the TV is corrupted and it will send an on signal to the TV at ramdom times. When you program the TV to come on at a certain time the on time instructions are stored in the EPROM until the set time arrives and then the EPROM will wake up the main processor. Several defects can cause a ramdom on fault, the EPROM is the most common cause. I have also seen that defective solder connections in the main power supply can cause a reset/on signal at ramdom times. As for the time that it takes until the picture comes on, it sounds like a possible EPROM read problem possibly related to the ramdom on times.

TOM,
T&D ELECTRONICS
tdeser@zoominternet.net[/list:u:1taqslus]

Kiitos. Tuo vaikuttaa jo ihan selvältä tyyppivialta. Eli taidan kiikuttaa telkkarin huoltoon. Tulostin tuon vikaselosteen tuolta linkin takaa ja heitän mukaan takuuseen.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9307
Liittynyt18.8.2008

Vaikka vika taisi selvitäkin, on sinällään hyvä esimerkki siitä miksi laitetta ei pitäisi jättää valmius-/ lepotilaan.

Tarkoitan, että noissa hienouksissa voi olla pahempikin vika. Paitsi vie turhaan virtaa voi myös syttyä, varsinkin vanhemmiten kun on kunnon pölykerros sisuksissa.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Onko plasmatöllössäkin mikä syttyisi? Kuvaputkeenhan mahtuu paljon enemmän sekä sälää että töhkää sisälle...

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Wikipedia
Plasmaa syntyy korkean lämpötilan (vähintään 2000–8000 K) vaikutuksesta ja sähkökentässä kiihdytettyjen hiukkasten törmäillessä atomeihin irrottaen niistä elektroneja.
On se plasma hyvinkin paloturvatonta.

Ihan hyvä nyrkkisääntöhän se sikäli on ettei pidä laitteita virransäästötilassa sähkönkulutusta ja turvallisuutta ajatellen. Katkaisija tuohon väliin on tietysti hyvä vaihtoehto. Itselläni ylijännitesuoja jonka takana useampi laite. Ei nämä uudet hienoudet saisi viedäkkään nimenomaisessa "säästötilassa" kauheasti virtaa.

42" Philips 42PFP5532D
Power

* Ambient temperature: 5 C to 40 C
* Mains power: 220 - 240V, 50/60Hz
* Power consumption: 240 W
* Standby power consumption: < 1 W

Ettei kai vielä vararikkoa tule vaikka olohuoneen kaikki laitteet olisivatkin virransäästötilassa. - elleivät polta koko taloa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat