Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Suomi on jäänyt jälkeen tietoyhteiskuntakehityksen kärjestä, eikä tämä juna pysähdy odottamaan meitä vaan karkaa yhä kauemmas. Vihreiden kansanedustajan Jyrki Kasvin mielestä hallituksen suunta tuoreessa laajakaistalinjauksessa on oikea, mutta ajoitus pahan kerran myöhässä ja toimetkin riittämättömiä.

"Esimerkiksi Ruotsissa aiotaan jatkaa satojen miljoonien eurojen julkisia investointeja valokaapeliyhteyksien rakentamiseen. Suomi sen sijaan jatkaa pääosin markkinavetoisella linjallaan, tavoitellen kahdeksan vuoden kuluessa nousemista Japanin tai Ruotsin nykytasolle. Emme kai halua tietoisesti jättäytyä tietoyhteiskuntakehityksen kyydistä"
, Kasvi kyselee.

Hän uskoo vahvasti siihen, että tietoliikenneverkon rakentaminen pitää rahoittaa julkisin varoin.

Menestys yhteyksien varassa

"Nopeatempoinen kvartaalitalous sopii huonosti suuren infrastruktuurin rakentamiseen. Yhteiskunnan perusrakenteiden rakentaminen on hidasta ja kallista, eikä se ole kaikin paikoin kannattavaa. Miltä näyttäisi esimerkiksi rautatieverkkomme, jos pörssiyhtiöt olisivat rakentaneet sen? Missä sijaitsivat tällöin tehtaat, joille rautatie on tärkeä raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden kuljetuksiin", Kasvi arvuutteli.

"Nykyaikana nopeat tietoliikenneyhteydet ovat olennainen edellytys yritystoiminnan harjoittamiselle. Muulta aluepolitiikalta putoaa pohja, mikäli alueen nettiyhteydet eivät vastaa kilpailijoiden tasoa. Tulevaisuudessa niin koti- kuin varsinkin ulkomaiset asiakkaat edellyttävät verkkopalveluita, jotka vaativat entistä tehokkaampia yhteyksiä"
, Kasvi muistutti.

Hän esitteli näkemyksiään puhuessaan Finnet-päivillä Ikaalisissa.

Ari Karkimo

(entistä ajankohtaisempi kirjoitus kahden kuukauden takaa)

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=35062

Kommentit (0)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat