Seuraa 
Viestejä45973

Kertokaa pahin tai hauskin tai erikoisin tapahtuma, mitä sähkökatkos on aiheuttanut omakohtaisesti koettuna.

Itse jäin kerran hissiin jumiin 20 minuutiksi.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (9)

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

TV-lähetystä. Radalla tapahtui suomalaisittain merkittävää, kamppailihan Jukka Keskisalo finaalipaikasta 3000 metrin estejuoksussa. Kyseinen kilpailu oli pahasti kesken ja Keskisalo hyvissä asemissa, kun ... ensin häipyi asunnostani valo ja sitten TV:stä kuva. Hätäisesti vilkaisin taloyhtiömme muihin ikkunoihin: pimeätä, mutta eihän asuntojen valottomuus kesäaikaan mitään todista. Tarkistin kämppäni sulakkeet: kunnossa näkyivät olevan. Hiivin käytävään ja koetin sytyttää valon sinne - mitään ei tapahtunut. Päättelin siis sähkön katkenneen vähintään koko talossa, joten omissa laitteissani ei onneksi liennyt vikaa. Palasin pimeän ruudun ääreen harmitellen sitä, että kenties koko kisojen paras suomalaissuoritus jää näkemättä.
Jonkin ajan kuluttua valkeus palasi sekaiseen lukaaliini ja kuva TV-ruutuun. Keskisalo oli kuin olikin päässyt jatkoon.
Myöhemmin luin lehdistä (ynnä urheilun keskustelupalstoilta Internetissä), että sähkökatko oli koetellut koko eteläistä Suomea.

Laajat sähkökatkokset ovat yleensä aiheuttaneet tilastokäyrissä synnytyspiikin 9 kk:n kuluttua. Tämä voi olla henkilöistä riippuen onni tai onnettomuus?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sain työtovereiltani moitteita varomattomuudesta. Sähköt katkesi samalla hetkellä, kun heitin ryttäämäni paperin roskikseen, liian kovaa. kuulemma.

Vierailija

Kerran tampereella oli sellanen juttu kuin ihmiset innostuivat lämmittämään omia sähkösaunojaan. Liian moni laittoi samaan aikaan sähkökiukaan päälle.

Sitten tuli jokin sähköpiikki tai joku, niin koko Länsi-Tampere pimeni.

Oli viellä kylmä talvi ja pimeää. Kaikki katuvalotkin menivät pimeeksi.

Sitten Aamulehdessä kerrottiin että oli jostain saunan lämmityksistä ja pikkujoulu kinkkujen paistamiseta tapahtunu kokojuttu.

2002 vuonna taisi tapahtua tämä juttu.

Muistelisin, että joskus vuosia sitten olisivat sähköt menneet vähän pidemmäksikin aikaa... Eipä siitä sitten paljon muuta kuin etsittiin kynttilöitä, ja istuttiin niiden valossa kunnes sähköt tulivat takaisin...

Mutta pitkiin aikoihin ei ole enää sähkökatkoja näkynyt... Tai no, jos nyt ei n. sekunnin mittaisia irti/takaisin-kytkentöjä lasketa, niitä on ollut muutamia, etenkin kesällä, kun lähistöllä remontoitiin keskijänniteverkkoa.

Kerran tietokoneeni oli päällä tälläisen lyhyen sähkökatkon aikana... Katko oli niin lyhyt ettei tietokone ehtinyt edes sammumaan, vaan kävi niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, sen sijaan loisteputket vilkkuivat hetken aikaa.

Hiljattain Tieteen kuvalehden viimeisintä älykkyystestiä tehdessä sähköt välähtivät pois ja takaisin päälle... Kohtuulliset ärräpäät ilmoille, olin jo melko loppuvaiheessa.
Mutta testi jatkui ihan kuin ei mitään!
Tulos oli kuitenkin riittävä.
Katkosta huolimatta tai kukaties juuri siitä johtuen...

Kovalevyasema sano tök. Systeemiosio vaurioitui, joten 'oma' data säilyi vahingoittumattomana. Monen tunnin jobi asentaa kaikki uudelleen.

Huonolla tuurilla noin käy. Parempaa tuuria saa rahalla, kun hankkii UPSin, vaikka pienenkin.

salai
Seuraa 
Viestejä9215

Valot sammuivat ja tuulimylly pysähtyi.

Tuntui ensin katastrofilta, mutta sitten rupesin puhaltelemaan kynttilänvalossa, kunnes sain kellarissa varoiksi ostamani ydinvoimalan käyntiin. On se muuten aika epeli, nyt jaan sähköä naapureillekin. Ylijäämävedyn kanssa alkaa olle ihmeissä. Paljonko joutuu maksamaan, jos joku hakee sen pois, kun tuntuu hölmöltä laskea ilmakehään (tosin pyörittäähän se sitä myllyä ohimennessään)?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat