Seuraa 
Viestejä761
Liittynyt11.9.2007

Eli onkos mahdollista vaihtaa emolevy +kaikki siihen kiinnitettävät ilman, että pitäisi asentaa käyttöjärjestelmät ja ohjelmat uudelleen?
Eikös se PnP -systeemi yleensä tunnista muutokset hardwaren puolella, mikäli mahdollisia muutoksia on tehty?

Mikäli tuo on mahdotonta, niin onnistuisiko se sitten helpommin niin, että poistaa kaikki mahdolliset hardwaren ajurit ja sitten tekee vaihto-operaation?

Pieni edit: Niin siis Windows XP -käyttöjärjestelmä on käytössä...tällä hetkellä.

Kommentit (15)

SamBody
Seuraa 
Viestejä6166
Liittynyt3.5.2008
Kutunluu
salai
Joskus onnistuu, yleensä kai ei.
Esimerkiksi tuolla on ohjeita hommaan:
http://keskustelu.plaza.fi/muropaketti/bbs/t452271Tattis linkistä! En muuten kysyisi, mutta ei vaan meinaa napata ainainen ohjelmien uudelleenasennusrumba...Kyse on siitä että WinXP:n aktivointi tuskin enää on voimassa esim. emon vaihdon jälkeen. Ei tuo kuitenkaan ihmeellinen ongelma ole, aktivoinnin saa kyllä uusittua puhelimella. Vinkki: säilytä vanha systeemilevy, muuten voi tulla suht' vaativaa säätämistä.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

o
Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005

Kyllä olen pystynyt vaihtamaan kovalevyä kahden koneen välillä edes takaisin. Tarvitsee vain tunnistella ja installoida ensimmäisellä käynnistyksellä ajureita. Jos kokoonpanot ovat liian erilaiset niin saattaa joutua käyttämään windows repairia, mutta pitäisi silti onnistua.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

joskus itselläni oli tilanne että siirsin saman kovalevyn, johon windows oli asennettu, kolmelle eri tietokoneelle. En muista miksi tein näin vai oliko syynä vaan uteilaisuus. Aikaa siitä on jo varmaan neljä vuotta. Jokatapauksessa, joka siirrolla kone toimi haettuaan ajurit normaalisti. Eli ensimmäinen käynnistys kesti vähän pidempään mutta sitten taas mentiin. Windows oli XP professional.

Poistettavan raudan laiteajurit kannattanee poistaa vaikka vikasietotilassa ennen raudan vaihtoa, muuten se windows ei välttämättä enää käynnisty.

Muistaakseni microsoftin sivuilta on saatavilla myös ohjelmanpätkä jota laitevalmistajat käyttävät. Sillä ajetaan windowsi sellaiseen tilaan että se pakottaa hakemaan laitteiston uudelleen seuraavassa käynnistyksessä.

Homma on yleensä aika 50/50. Jos kone käynnistyy, se käynnistyy. Jos ei niin tulee sininen ruutu heti kättelyssä.

Kyllähän tuo on mahdollista kunhan poistaa ajurit ensin, mutta hyvin luultavasti tuo aiheuttaa jatkossa ongelmia, vaikka käynnistyisikin ekalla kerralla vaihdon jälkeen. En suosittelisi, varmuuskopiot + uudelleenasennus on loppujenlopuksi aika pieni vaiva.

Linkku
varmuuskopiot + uudelleenasennus on loppujenlopuksi aika pieni vaiva.
Mutta kun uudelleenasennetaan muutakin kuin käyttis, et allekirjoita tuota itsekään.

Täällä amatöörit ei tiedä hw- tai sw-rajapinnoista mitään.

Mitä luulette, miksi BIOS-piiri on olemassa ? Näytönohjaimen, verkkokortin, äänikortin yms osalta MS ajuri toimii, jos on toimiakseen, jos laitteen omaa ajuria ei löydy. Emolevyn ajurit on enimmäkseen flash-päivityksiä, jotka ei edes näy käyttikselle.

Viddu ei jaksa teän loosereitten kanssa, lähen kapakkaan.

Kotitietokoneita on ollut jo 20+ vuotta, ja täällä tohtorit miettii perusasioita ? Jos haluatte tietää miten tietokoneet toimi 80-luvulla, niin perehtykää nykypäivän kännyköihin.

Lektu-Elli
Täällä amatöörit ei tiedä hw- tai sw-rajapinnoista mitään.
Entä amatöörit jossain muussa humaanissa piirissä? Siellä sun kapakassa?

Mulla on just tilanne päällä. Emo hajosi ja nyt on laitettu uusi. Ensimmäisellä käynnistyksellä lukuisia vikailmoituksia: Windows on toipunut kohtalokkaasta viasta. En ole vielä asentanut uudestaan XP:tä, mutta kyllä se siltä näyttää, ettei kannata jatkaa.

Vikasietotilassa ei tosin tullut noita vikailmoituksia, joten voishan siinä koettaa vaihtaa emon ajurit. Mutta minä en sitä tee, joku muu saa kokeilla. On riittävästi kokemuksia sekoilevasta käyttiksestä, joten aioin asentaa sen uudestaan.

Tein itse juuri vastaavan operaation noin kuukausi sitten.

Vaihdoin emon, prossun, muistit ja näytönohjaimen sekä lisäsin toisen kiintolevyn. Prossu vaihtui AMDstä Inteliin ja emon piirisarja Nvidiasta toiseen (??).

Homma onnistui ongelmitta. Emolevyn ja näytönohjaimen ajurit vaihdoin geneerisiin ennen vaihtoa.
XP täytyi myös rekisteröidä uudelleen, kun vaihto oli suoritettu.
Asiasta on paljon keskustelua netin palstoilla. Sieltä minäkin hain hieman apua.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat