Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tietyissä piireissähän pitkää tukkaa pidetään jonkinlaisena maskuliinisuuden symbolina, esimerkiksi jumalhahmothan esitetään usein lihaksikkaina ja pitkätukkaisina jumalallisen voiman henkilöityminä. Entäpä sitten germaanit, tai normannit, jotka ovat barbaarisen hahmon arkkityyppejä pitkissä hiuksissaan.
Miksiköhän miehen pitkätukkaisuus on joillekin niin herkkä asia, että se toimii lähtölaakina nyrkkipeijaisille? Saako siitä syyttää hippejä? Vai Jone Nikulaa?
Homottelukin on pitkätukalle yleistä. Miksiköhän? Käsittääkseni selkeä enemmistö homoista on joko kaljuja, tai lyhyttukkaisia, siinä missä heterotkin.
Koetaanko pitkätukkainen kaveri sitten jonkinlaisena uhkana? Laumasieluisuutta?
Kovasti kiitän näitä tuoreita ja laadukkaita keskiaikaiskuvauksia, missä miehillä on kunnon leijonanharjat, myös TSH-trilogia lämmittää pitkätukan sydäntä. Ehkä näiden ansiosta väkivaltaiset nutipäätkin miettivät kahdesti, haluavatko pieksää pitkätukkaisen hyypiön, joka tulee viereen tilaaman bisseä

Kommentit (4)

Aahhh.... Jumalaiset karvaiset, pitkähiuksiset miehet. Eivät he kaikki ole ihania katsella, jotkut ovat vain downright rumia tai säälittäviä (kuten vaikkapa Ari Koivunen tai tuo edellisen postauksen sotanorsu). Sitten on myös tällaisia miehiä, joita voisin ihastella vaikka koko päivän:

Gerard Butler

Oded Fehr

Mielestäni tietynlainen pitkä tukka tekee, varsinkin parran kanssa, miehestä miehekkään näköisen.

Pitkät hiukset miehellä ovat aina lupaus seikkailusta. Niihin liitetään myös kapinahenkeä auktoriteetteja ja yhteiskunnan sovinnaisuutta vastaan. Vanhan liiton militaristiset perinteethän edellyttävät mieheltä erittäin lyhyttä armeijatukkatyyliä ja monelle jyyrälle tai keskenkasvuiselle nutipäänatsille tämän normin uhmaaminen on osoitus mahdollisesta pehmeämmästä/pasifistisemmasta liberaalivasemmistolaisesta ajatusmaailmasta. Homoseksuaalisuuteen pitkät hiukset eivät liity mitenkään - päinvastoin. Pitkä letti on ehdottomasti pop.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat