Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Koska Mallaksen mahdollisen multinickin arvuuttelu ei mielestäni kuulu muihin keskusteluihin, päätin aloittaa aiheesta oman ketjun

Sherlock Holmes sanoi muistaakseni Arthur Conan Doylen kirjassa, että jos selitys on liian yksinkertainen, on siinä jotain vikaa. Mielestäni tämä lausahdus sopii myös tämän mysteerin kohdalle. Jos pikaisesti tutustuu kissanaisen ja Mallaksen viestihistoriaan, niin joitain yhtäläisyyksiä on löydettävissä ilmaisutyylissä, samoin heidän läheinen "ystävyytensä" on saattanut herättää tietyissä ihmisissä epäilyksen tunteen. Muitakin vastaavia asioita löytyy. Helpoin selitys tuntuu olevan se, että kissanainen todellakin on Mallaksen alterego. Kun lähdemme tarkemmin kuitenkin puimaan tämän persoonan motiiveja ja astumme ihmismielen syvyyksiin, niin näennäisen helposta tapauksesta tuleekin hankala.

Tällaisia kysymyksi nousee esille:

-Millaista tarkoitusperää varten kissanainen on luotu?

Hän viestii pääsääntöisesti Mallaksen itsensä kanssa kuvaviesteillä. Miksi kukaan tekisi multinickin, jotta voisi lähettää piiloeroottisia viestejä itselleen? Onko hän niin epätoivoinen, että yrittää parantaa miehistä imagoaan tällä tavoin? Tämähän sopisi hyvin myös ajankohtaan; monet keskustelijat ovat olleet hänen kimpussaan aina Vaarista Stingeriin.

Kuitenkin tämä edellyttäisi sitä, että kyseessä olisi melko epätasapainoinen ihminen, joka ottaa foorumikirjoittelun vakavasti. Mallaksen aiempi viestihistoria ei tue tätä asiaa, vaikka hän varmaankin lievästi ärsyyntyi siitä, että hänen ketjunsa poistettiin, niin se tuskin saisi aikaan tämänkaltaisen reagoinnin. Jos asia on toinen, hän on mielenkiintoinen persoona, jota haluaisin tutkia tarkemmin. Erittäin harva ihminen käyttäytyisi näin vastaavassa tilanteessa.

Entä jos kyse on pelkästä pilailusta, joka johtuu turhaantuneisuudesta? Tämäkin on toki mahdollista, mutta silloin uskoisin että hän olisi käyttänyt kissanaista paremmin. Kuvaviestien lähettely on melko tylsää touhua, miksi tyytyä pelkästään tähän? Muiden ärsyttäminen olisi huomattavasti antoisampaa, kissanainen ei ole kuitenkaan ole juuri lainkaan viestinyt muiden ihmisten kanssa. Trollauksen ominaispiirteet eivät oikein täyty.

Erös vaihtoehto on myös se että Mallas halusi päästä entisistä "synneistään" eroon ja aloitti uudella nickillä kirjoittamisen. Myöhemmin hän kyllästyi tähän toimintaan ja aloitti edellä mainitun trollaamisen. Tässä kohdin tulee eräs ongelma vastaan: Mallas vastasi kissanaiselle melko nopeasti ja tästä alkoi taukoamaton vastavuoroinen viestien tulva. Hän ei kerinnyt kokeilla nimimerkkiään tarpeeksi kauan, jotta tämä teoria olisi uskottava. Edes toisten reaktioita ja vastauksia uuden nimimerkin kirjoituksiin ei odotettu.

Olen melkoisen varma, että kissanainen ei todellakaan ole Mallaksen multinicki. Onko teillä vastaavia teorioita aiheesta, joissa tuetaan väittämääni tai ollaan siitä eri mieltä? Koska aihe on herättänyt jo paljon keskustelua, on turha väittää etteikö asian pohtiminen kiinnostaisi lainkaan joitain foorumilaisia. (Ymmärrän kyllä miksi kaikkia tämä asia ei kiinnosta)

[size=50:11y49hmg]Kun sain tämän hypoteesin valmiiksi, sain yllättäen myös muunlaista tietoa aiheeseen liittyen. En kuitenkaan paljasta sitä nyt. [/size:11y49hmg]

Sivut

Kommentit (36)

mallas
Asensin takaisin kuvani, joka on ollut myös aikaisemmin käytössä. Tämä on nyt tallessa.Tutun näköinen naama, mutta mitä tämän pitäisi todistaa? Sinähän olet taiteilija Eeki Mantereen näköinen. Saatat käyttää hänen kuvaansa avatarina?

mallas

.Ei sinun tarvitse osallistua tämän asian puimiseen. Mitä iloa on jonkin pähkinän pohtimisessa, jos ihmisiä avustetaan liikaa? Ole vain kiltisti hiljaa, äläkä paljasta yhtään mitään asiaan liittyen. Tutkimusmateriaalia on riittävästi.

Mitä tarkoitat sillä että viestini on tallessa?

Echi

Ei sinun tarvitse osallistua tämän asian puimiseen. Mitä iloa on jonkin pähkinän pohtimisessa, jos ihmisiä avustetaan liikaa? Ole vain kiltisti hiljaa, äläkä paljasta yhtään mitään asiaan liittyen. Tutkimusmateriaalia on riittävästi.Ok.

Pistän tämän Shriekin aiemman psykologisoinnin tänne:

Shriek ja Malla olivat tätä ennen väitelleet asiasta, Mallas "vakavoituu" ja pyytää todistusaineistoa Shriekiltä:

Shriek
Toisaalta se, että vakavoiduit, antaa minun olettaa taas entistä enemmän, että sinä olet tempun takana. Huijaus on aina sitä huonompi, mitä vähemmän henkilö itse uskoo valheeseen. Aloit samantien epäröidä, koska huomasit, että et ymmärrä mitä tarkoitin motiivilla. Eli sinulle tuli tunne, että olet jättänyt jotain huomioimatta. Mikä todistaa, että sinä siis huijasit. Kyseessä ei siis ole pelkkä älyllinen uteliaisuus, sillä sellainen on helppo erottaa epävarmuudesta suhteessa asiakokonaisuuteen.

Toinen todiste on se, minkä jo sanoinkin, että sinulla ja kissanaisella oli samat motiivit. Käyttäydyitte provosoivasti, eikä sinulla(kissanaisella) ollut mitään syytä käydä minun kimppuuni tuon Kapteeni Picard -kuvan johdosta. Sinun motiivina oli tarkoituksella hakea riitaa, että pääsisit nauttimaan huijaamisen hedelmistä.

Mikäli huijauksesi olisi ollut totta, olisit todennäköisesti tarttunut johonkin muuhun kohtaan tai sanonut jotain muuta. Näin ei kuitenkaan käynyt. Kaikki on siis kokoajan kumuloituvaa ja mitä enemmän puhut, sitä enemmän todistusaineistoa tulee esiin. Myös suggestiivisesti altiit ihmiset on helpompaa pistää kertomaan itse totuus nimeomaan siksi, että he ovat taipuvaisempia kehuskelemaan muillekin omilla valehtelutaidoilla. Oma ego on tällöin riippuvaisempi muodostamaan käsitykset muiden sanomisien, kuin faktojen ja oman käsityksen itsestä, perusteella. Aina ei tarvitse olla edes sellainen persoona, vaan narsismi tihkuu lävitse kaikesta muusta toiminnasta epäsuorasti.

Tästä syystä monien rikoksesta epäiltyjen profiloimisesta on hyöytyä. On kuitenkin olemassa persoonallisuus häiriöisiä ja psykopaattisia henkilöitä, joiden persoonan profilointi onnistuu huonosti siksi, että he eivät toimi siten kuin keskiverto ihminen. Tietysti voi olla myös huippuälykkäitä rikollisia, jotka voisivat yksinkertaisesti laskea tietoisesti ulos niin paljon huijauksen heikkoja kohtia, että todistusaineistoa ei vain yksinkertaisesti löytyisi.

Tosiasia lienee se, että vähemmän älykkäät ja impulsiiviset oman edun tavoittelijat istuvat useimmiten vankilassa ja taitavat, manipuloivat ja huijaavat henkilöt ovat todennäköisemmin terroristijärjestöjen ja mafioiden suurpomoja, jotka koordinoivat laajoja ja monimutkaisia operaatioita. Tästä syystä varmaan puhutaankin usein, kuinka globaalisti toimivien suuryritysten pomot olisivat psykopaattisia tai äärimmäisen narsistisia, koska samankaltaisuuksia vakavemman rikoksien harjoittajiin tässä tapauksessa löytyy.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Kissanainen on sen mallaksen emäntä, se joka on sieltä Thaimaasta vai mistä Filippiineistä... Jostain sieltä saarelta kumminkin.

Hämmentää.

Kiinnostaisi tietää missä nämä mölisijät nyt ovat. Muualla kyllä esitetään suureen ääneen epäilyksiä, mutta tosipaikan tullen niitä ei uskalleta perustella.

Echi
-Millaista tarkoitusperää varten kissanainen on luotu?.Tämä on vaikea kysymys, mutta itse epäilen, että se on luotu sellaisia tilanteita varten, milloin henkilölle on diilattu 'huono käsi', jolloin hän voi vetäistä tiukan paikan tullen ässiä hihasta.

Näinhän on tainut toimia myös nimimerkki bushman, kun on ollut jotain homoutta ja sivareita käsitteleviä ketjuja. 'Spawnaa' velhon tavoin oman idioottimaisen golem-armeijan, kun huomaa, että fyysiset kyvyt eivät riitä tilanteen haltuun ottamiselle. Samoin syin jotkut voivat turvautua väittelyissä kilauta kaverille -kortteihin, kun kapasiteetti ei oikeasti riitä.

Hän viestii pääsääntöisesti Mallaksen itsensä kanssa kuvaviesteillä. Miksi kukaan tekisi multinickin, jotta voisi lähettää piiloeroottisia viestejä itselleen? Onko hän niin epätoivoinen, että yrittää parantaa miehistä imagoaan tällä tavoin? Tämähän sopisi hyvin myös ajankohtaan; monet keskustelijat ovat olleet hänen kimpussaan aina Vaarista Stingeriin.Olivat nämä naiset todellisia tai eivät, lohtuahan voi tosiaan saada mielikuvitusystävistään. Tänne palstalle kirjoittelee hyvin nuoriakin ihmisiä. Ja en yhtään ihmettele, jos kävijäkunnassa olisi kehä-kolmosen sisällä asustavia teinejä. Ilmeisesti jotkut myös ottavat palstan nimimerkit hyvin vakavasti, sillä hehän suuttuivat sinunkin huijaustempulle, ikään kuin sellaisen ei pitäisi olla mahdollista.

Tällä hetkellä minulla on nimimerkki mallaksesta kaksi visiota, jos nuo alteregot ovat todellisia ja minä väärässä.

1. Hän on joku teini poika, jonka on onnistunut kalastella itselleen samanikäisiä tyttöjä. Tällaisten teini-ikäisten epävarmuus ja yhteinen hassuttelu/sekoilu porukat, ovat minulle tuttu ilmiö. Hän ei tiedä mitä tyttöjen kanssa pitäis tehdä. On vain ympäristön sanelema normi, että heteropoikien pitäisi olla kiinnostuneita tytöistä, joten hän hengaa tyttöjensä kanssa. Hän tekee sen minkä moni teinipoika tekee, eli tuo julki tyttöjen ihailun ja koittaa saada sillä hyväksyntää itselleen. Hän suorittaa omaa heteroseksuaalista velvollisuutta. Kyse voi olla Echin mainitsemasta ego-masturbaatiosta.

2. Mutta jos hän onkin vähintään täysi-ikäinen, hän on jokin ihmeen parittaja tyyppi, jonka venäläiset prostituutit kirjoittelevat imartelevia viestejä parittajalleen, jotta parittaja ei rupeaisi riistämään heitä. Mallas itsekin näyttää Eeki Mantereelta, joka näytteli venäläistä Viktor Kalborrekia. Hän voi olla oikeasti Viktorin näköinen tai sitten hän on valinnut tarkoituksella Viktorin naaman.

Entä jos kyse on pelkästä pilailusta, joka johtuu turhaantuneisuudesta? Tämäkin on toki mahdollista, mutta silloin uskoisin että hän olisi käyttänyt kissanaista paremmin. Kuvaviestien lähettely on melko tylsää touhua, miksi tyytyä pelkästään tähän? Muiden ärsyttäminen olisi huomattavasti antoisampaa, kissanainen ei ole kuitenkaan ole juuri lainkaan viestinyt muiden ihmisten kanssa. Trollauksen ominaispiirteet eivät oikein täyty.Minusta tuntuu, että sinun vedätyksesi oli paljon parempi, eikä mallaksen nokkeluus välttämättä riittäisi toteuttamaan vastaavanlaista temppua. Inoue nyt oli 100 kertaa uskottavampi persoonana kuin jokin näistä mahdollisista alteregoista. Siinä missä mallas ei pakkoheteroisuuttaan uskalla viedä tytön roolin näyttelyä rohkeammalle asteelle, sinä onnistuit tässä paljon paremmin. Mallas voi tyytyä yksinkertaisempaa trollailuun ja keinoihin, jotka on havainnut toimiviksi. Eli yksi tällainen keino on juuri tämä seksuaalisuudella mässäily, jonka hän on havainnut ärsyttävän ns. älyykkäämpiä tai vakavamielisempiä kirjoittajia.

---

Edelleen mietin, että mitä ihmettä varten nuo nimimerkit tänne kirjoittelevat, jos heillä ei tosiaankaan ole mitään sanottavaa. Ok, minä ymmärrän, että tytöillä on jokin tarve söpöilyyn ja täytyy pistellä välillä tunnelmaa keventäviä kuvia. Minä hyväksyn tällaisen toiminnan, kun henkilöt kirjoittavat joskus jotain ajattelemisenkin aihetta. Jotkut palstan naiskirjoittajat ovat tällaisia. Mutta en muista yhtään juttua, missä nimimerkki feeniks tai kissanainen olisivat saaneet minut pysähtymään ja miettimään asioita. Sen sijaan muistan kuvaketjut, joihin tulee lähes jokapäivä jotain tai ainakin silloin, kun kukaan muu ei ole kirjoittanut mitään kiinnostavaa. Tästä syystä joku voi myös kehitellä alteregonsa tylsyyteensä, koska yksinkertaisesti on koukussa forumiin ja kokee pakonomaista tarvetta puuhastella täällä. Kyse voi siis olla nettinarkomaanisuudesta nettihuijaamisen sijasta.

Mallas varmaan huomaa senkin, että tilanne toimii toisinkin päin. On hyvin vaikea todistaa itseään itseksi netin välityksellä ellei tarjoa omaa sosiaaliturvatunnusta. Sen takia en skitsahtanutkaan Echin tempulle, kun monet muut skitsahti.

Selvennän vielä, että käsitän nimimerkki mallaksen kyllä jonkinlaiseksi nettipersoonaksi, mutta nämä hänen tuttavansa ovat niin huonosti konkretisoituneet, että ne voisivat olla hyvin helposti mallaksen alteregoja. Hän on itse myöntänyt yhteydensä näihin yksinkertaisiin 'alteregoihin'.

Koko tapaus näyttää silmissäni halvalta nukketeatterilta, jossa lapset alkavat tajuta, että nukketeatteria vetää yksi ja sama henkilö, jolloin he alkavat kiemurella penkillä tai kiusata vieressä istuvia.

Kiitos mielenkiintoisista pointeista. Jotenkin vain tuntuu siltä että olen aistivinani pientä moralisointia tekstissäsi. Yritätkö todellakin selvittää mistä asiasta on kyse, vai haluatko vain syyllistää mallasta? Tällainen arvottaminen voi nimittäin vääristää tulkintojasi. En kuitenkaan vielä puutu tarkemmin esitykseesi.

Tässä minun arvioni:

Mallas ja Kissanainen, kaksi piruparkaa jotka on joutuneet palstalaisten hampaisiin. Aiheestako? En ota kantaa, mutta joskus olen aistivinani vastapuolelta silkan ärtyneisyyden.

Kaksi piruparkaa, antavat toisilleen tukea ja hyväksyntää.
Ovat samassa veneessä ja soutavat yhdessä. Jos molemilla olisi enemän kannattajia niin olisiko tuo asetelma silloin sama? Voi olla.
Itse henkilökohtaisesti näen tämän hyvänä. On edes jotakin suojaa palstan otsaanlyöntikilpailulta.

Mallas kärttää "oikeutta" viimeiseen saakka, senkin uhalla että viimeisetkin maineen rippeet ropisee. Ehdoton sielu.

Juuri tämä ketju voi olla se joka taas nostaa pojan tolpilleen.

Myötäelämisen kyky näyttää puuttuvan palstalla monelta.

Kissanainen luultavasti taasen on venäläistä alkuperää.
Veikkaan samaksi henkilöksi toisella nikillä, kuin se aikasempi.

...näin nopeasti arvioiden.

Echi
Kiitos mielenkiintoisista pointeista. Jotenkin vain tuntuu siltä että olen aistivinani pientä moralisointia tekstissäsi. Yritätkö todellakin selvittää mistä asiasta on kyse, vai haluatko vain syyllistää mallasta? Tällainen arvottaminen voi nimittäin vääristää tulkintojasi. En kuitenkaan vielä puutu tarkemmin esitykseesi.Minulla ei ole tarkoitus moralisoida. Toki sieltä voi paistaa läpi sellainen 'pesäeron' tekeminen muihin henkilöihin joidenkin asioiden suhteen. Tämä tietysti johtuu siitä, että opin itsekin kokoajan uutta vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa. Pakko heittää tähän yksi lainaus:

John Connor: Can you learn things that you haven't been programed with, so you can be, you know, more human, and not just a dork all the time?
The Terminator: My CPU is a neural net processor, a learning computer. The more contact I have with humans, the more I learn.

Voihan olla niinkin, että olen itse robotti tulevaisuudesta, joka on tullut menneisyyteen suorittaakseen jonkun tehtävän.

Eikö tuo lainaus voisi päteä ihan normaaliin ihmisiinkin, eli mitä enemmän kontakteja erilaisten ihmisten kanssa, sitä monimutkaisempi sosiaalinen todellisuus? Eihän me voitaisi ymmärtää kulttuurien välisiä sosiaalisia eroavaisuuksiakaan, jos heti moralisoisimme muiden tavat toimia? Itse lähden ainakin tästä periaatteesta liikkeelle ilman pelkoa siitä, että minut samantien demonisoitaisiin joksikin.

Itse näen tässä tekeillä jonkinlaisen performanssin, jota esitetään Tiede-palstan katsottavaksi ja koettavaksi. Nimimerkkien Mallas ja Kissanainen ylenpalttiset keskinäiset huomionosoitukset tuovat korostetusti esille sen, mikä tavallisesti on kahdenkeskistä. Useimmat käyttävät tällaiseen keskinäiseen viestintään vaikkapa puhelinta, sähköpostia tai yksityisviestejä, mutta nyt oleellista näyttäisikin olevan, että juuri Tiede.fi seuraa tätä viestintätapahtumaa.

Tässä mielessä molemmat nimimerkit ovat selvästikin samalla aaltopituudella. Heidän kummankin mielestä huomionosoitusten on tapahduttava nimenomaan Tiede.fi:ssä tavanomaisen yksityisen viestinnän sijasta. Tästä syntyy vaikutelma, että kyseessä on nimimerkkien välinen yhteinen sopimus ja julkiset kaikkien luettaviksi tarkoitetut huomionosoitukset ovat molemmista paitsi hyväksyttäviä, myös kummankin viestinnän nimenomaisena tavoitteena. Siksi kyseessä näyttäisi olevan nimimerkkien järjestämä esitys Tiede.fi:lle.

Nimimerkit ovat ilmeisen läheisiä toisilleen, vaikka Kissanainen on rekisteröitynyt foorumille vasta viikko sitten sunnuntaina. Tosin hän ei vielä silloin ollut poiminut mukaansa hänen nykyään lyhyissä teksteissään esiintyvää "hoono soomi"-syndroomaa. Ensimmäisellä viestillään Kissanainen avasi pelihimoa käsittelevän aiheen, jossa kirjoitti ihan suomeksi:

kissanainen
Kuka tunnustaa pelihimonsa?
Kenellä on tuttuja, joilla on pelihimo?
Kokemuksia. Onko pelihimo auttanut parantamaan elämänlaatua vai onko mennyt koko omaisuus? Onko rahaa ruokaan casinoreissun jälkeen?

Paljonko pitää ottaa mukaan

Miltä tuntuu vetäistä 50 euroa pelikoneeseen? Itkettääkö vai naurattaako?

Miltä tuntuu pelata?

Pelaatko netissä, potissa, huoltoasemalla, kioskissa, ravintolassa vai casinossa? Missä on mukavinta pelata?


viewtopic.php?f=5&t=35140
Samassa ketjussa toisilleen tuolloin ilmeisen tuntemattomat nimimerkit sopivat äkkiseltään pehmopornahtavin kuvin tapaamisen Casinolla - taisi olla Kissanaisen peräti viides viesti palstalle. Aihe jatkuu samoissa pehmopornahtavissa merkeissä, eikä keskustelu enää eksy Kissanaisen itse avaaman ketjun varsinaiseen aiheeseen.

Kissanaisen persoonattomuus, ilmeinen haluttomuus käydä keskustelua edes itse avaamassaan ketjussa, tapaamisen pikainen, julkinen ja pehmopornahtava sopiminen tuntemattoman kanssa, myöhempi keskittyminen kiiltokuvien postaukseen, nimimerkki Mallaksen jatkuva peesaaminen, sekä aksentin yhtäkkinen ilmaantuminen luovat minulle vaikutelman keksitystä henkilöstä nimimerkin takana tai jonkun sivunikistä. Esimerkiksi Inoue oli huomattavasti persoonallisempi ja luonnollisempi nettipersoona verrattuna yksioikoiseen ja suoraviivaiseen Kissanaiseen. Sitäpaitsi Inoue piti uskottavasti julkisen julkisena (palsta) ja yksityisen yksityisenä (YVt).

Esitykseen osallistuvien nimimerkkien motiiveja en osaa, enkä välitä arvella saati psykologisoida. Performassin tekee kiinnostavaksi ainoastaan se, että se tapahtuu nimenomaan täällä Tiede-palstalla, mikä on melko erikoinen valinta tällaisen tapahtuman foorumiksi. Tällä valinnalla on ollut jo muutamia kiinnostavia seurauksia, mutta itse toiminnan päämäärä on ainakin minulle edelleen arvoitus. Tämä saa minut odottamaan jonkinasteisella mielenkiinnolla tapahtuman jatkoa, ehkä tuossa vaivannäössä on jokin päämäärä - jokin ultimate punch line!

Ja vielä selvennyksen vuoksi: En ole kiinnostunut kommentoimaan kenenkään persoonaa tai psykologisoimaan ketään todellista henkilöä minkään nimimerkin takana. Mielestäni nettipersoona on nettipersoona ja todelliset persoonat niiden takana olisi osattava jättää rauhaan. Kommentoin vain sitä toimintaa, jota tällä palstalla on julkisesti tuotu esiin mielestäni jonkinlaisen esityksen muodossa. Siispä suhtaudun tähän performanssiin eräänlaisena julki näytettynä arvoituksena, jossa esiintyjinä ovat nimimerkit.

spin0
Itse näen tässä tekeillä jonkinlaisen performanssin, jota esitetään Tiede-palstan katsottavaksi ja koettavaksi. Nimimerkkien Mallas ja Kissanainen ylenpalttiset keskinäiset huomionosoitukset tuovat korostetusti esille sen, mikä tavallisesti on kahdenkeskistä.Laumasta torjuttujen yksilöiden tapa osittaa yhteisöllisyyttä.
Tapa näyttää muulle porukalle että kyllä joku hyväksyy ja kannattaa.

EDIT: Tietty jos on yksi ja sama henkilö molempien nikien takana niin kommentti pätee silti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat