Seuraa 
Viestejä45973

Limakalvoista erittyvän liman tarkoitus on poistaa kuollutta bakteerimassaa elimistöstä flunssan aikana. Tämä estyy, jos nenä on tukossa. Taas typerä "suunnitteluvirhe" ihmisessä. Tehokkaampaa olisi, jos limaa erittyisi lähes jatkuvana virtana.

Kellään selitystä miksi nenä menee tukkoon, ja onko siitä mitään hyötyä?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Eiköhön nenä mene tukkoon sen takia, että nenäontelo ei ole mikään suoraputki, vaan käyrämänen ja epätasainen ontelo. Lisäksi flunssassa lima on viskositeetiltaan eli paksuudeltaan melko suurta. Harvoin lima on sellaista veden kaltaista, viskositeetiltaan pientä. Paksuus ilman muuta vaikeuttaa tavaran liikkumista ei-suoran putkiston kanssa flunssassa. Näin järkeillen.

Mielestäni tukkoisuudesta ei ole juurikaan mitään hyötyä. No siinä tapauksessa, että lima ei koko ajan valuisi, jolloin täytyisi koko ajan niistä tai pyyhkiä rinnuksia.

Nenän tukkoisuus ja poskinontelotulehdukset ovat todellakin viheliäisiä - kokemusta mokomista parina viime vuotena ollut enemmän kuin tarpeeksi - enkä minäkään ole havainnut mitään hyötyä nenän tukkoon menemisestä.

Limaa voi ohentaa ja saada sen poistumaan elimistöstä helpommin sinapin avulla, kirjoitettiin viimeisessä Valituissa Paloissa. Sinappihaude rintakehän päälle vartiksi ja sitten huuhdellaan pois. Sinapissa olevat aineet myrosiini ja sinigriini tekevät limasta vetistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Peksa
typerä "suunnitteluvirhe"
Nenänontelon limakalvolla on oltava mahdollisimman suuri kosketuspinta-ala sisäänvedettävän ilman kanssa, jotta se pystyy suorittamaan ylähengitysteiden tehtäviä: poistamaan mikrobeja sekä lämmittämään ja kostuttamaan ilmaa. Valitettavaa on, että inflammaation seurauksena nenä tukkiutuu ahtaissa paikoissa, mutta turha siitä on itkuraivareita jumalalle saada.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat