Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Paljon puhutaan ydinvoimaloiden lauhdevesien mukana hukkaan menevästä energiasta, joten kertooko viisaat minulle selvän vastauksen miksi tätä energiaa ei oteta talteen?

Toinen kysymys on ydinjätteen välivarastointi. Siinä samalla tavalla menee valtavasti energiaa hukkaan ennen loppusijoitusta, miksi siis tämäkin energia tuhlataan?
Onko kaikki kiinni turvallisuusasioista?

Kommentit (4)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Jäähdytysvesi lasketaan mereen 10 astetta lämpimämpänä kuin se otetaan sisään. Miten esimerkiksi 15-asteista jäähdytysvettä käytettäisiin järkevästi 30 km etäisyydellä olevassa kaupungissa?

Aivan eri asia on suunnitella laitos hieman pienemmälle sähköntuotannolle ja suuremmalle kylmän pään lämpötilalle. Tuo päätös on ollut poliittinen muistaakseni Loviisan laitoksen suhteen ainakin. Eli esitä kysymys miksi poliitikot päättävät juttuja kuten päättävät.

Jos poliittista tahtoa löytyisi vihreään energiaan, olisi pääkaupunkiseudulla pelkästään kaukolämpöä tuottava ydinlaitos.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Lyhyesti:

-Voimalaistosten rakennuksen aikaan käytettävissä ollut tekniikka ei anna valmiuksia erityisen suureen hyötysuhteeseen sähköntuotannossa koska sen ylintä käyttölämpötilaa rajoittaa niin materiaalien ominaisuudet kuin reaktorin turvallisuuskysymykset. Erityinen rajoite on vesi työkaasuna. (Sama rajoitus myös OL3:ssä koska tekniikka siltä osin samanlaista)

-Laitoksen hyötysuhteeseen vaikuttaa olennaisesti se kuinka kylmäksi sen jäähdytin saadaan viilennettyä, koska se vaikuttaa suoraan turbiinin yli vaikuttavaan lämpötilaeroon. (ideaalitapaukselle ks. Carnot:n laki)

-Sähköntuotannon maksimoimiseksi jäähdyttimen lämpötila pidetään niin alhaisena kuin se kustannustehokkaasti on mahdollista, ja sen seurauksena ulostulevan jäähdytysveden lämpötila ei ole riittävän korkea hyötykäyttöä ajatellen.

Jos poliittista tahtoa löytyisi vihreään energiaan, olisi pääkaupunkiseudulla pelkästään kaukolämpöä tuottava ydinlaitos.Silloin kun ydinvoimaloiden sijainnit päätettiin oli stradekia sellainen että jos onnettomuus sattuu, ehditään maan hallitus evakoida uralin taa. Nyt syy on estää se ettei greenpease levitä banderollia eduskuntatalon julkisivulle, tai jotain.

[Jatko siirretty ketjuun: viewtopic.php?f=1&t=35423&p=941737#p941737 . Phony]

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat