Seuraa 
Viestejä4922

Kuuntelin juuri uutiset ja rankkaa tietoa tuli. Viime vuonna kuoli 1900 suomalaista alkoholimyrkytyksiin ja suoraan allkoholin aiheuttamiin tauteihin. Oletan ettei mukana ole väkivalta, liikenne eikä sellaiset seurannaisvaikutukset. Joka kolmas suomalaisen keski-ikäisen miehen kuolemantapaus johtuu viinasta. Näin esitettiin.

Tähän ongelmaan ei tietenkään ole ratkaisuna minkäänlainen kieltolaki. Sitä kokeiltiin kerran. Alkoholin kulutus lisääntyi sen aikana monikymmenkertaiseksi Suomessa. Voin liioitella, tilastoja varmaan löytyy jostakin. Monen nykyisen suomalaisen suurpääomistajaperheen varallisuuden pohja luotiin noiden aikojen pirtunsalakuljetusbisneksellä.

Jos jossain huumeessa, niin viinassa, porttiteoria ainakin toimii. Miedoilla juomilla nuoret yleensä kokeilevat ensin. Alkoholiedistykselliset haluavat viinejä ruokakauppoihin. En ole lainkaan sitä vastaan, niin kauan kuin keskioluttakin myydään. Aivan samalla lailla voisi väkeviäkin myydä kaupoissa. Saisi sitten limuviinaakin aluksi, jos tequila yökkäyttää. Onhan niitä erimakuisia lonkeroita näköjään nytkin.

Samoihin aikoihin (7v.- + toleranssi) kanssani syntyneistä tuntemistani miesystävistä on kuollut tähän 31. lok. 05 mennessä, minun mielestäni ja saamieni tiotojen mukaan, alkoholiin pitkälti toistakymmentä. Suurin osa ei ole ollut mitenkään syrjäytynytalkoholisteja. Joukossa on ollut mm. töissäkäyviä lakimiehiä, insinöörejä ja ihan oikeitakin työmiehiä. En ole vielä täyttänyt viittäkymppiä, ja jotenkuten vielä hengissä.

Tähän loppuun sitten niitä hyödyllisiä kokemuksia aineesta minulla: 100% naissuhteista, myös net, jotka ovat johtaneet pidempiin suhteisiin ja jälkeläisten saamisiin, ovat luotu alkoholiolosuhteissa, (ravintola, tanssipaikka), korkeammat opinnot, (veikanpäältä tutun yliopistohumanistin kanssa, joka epäili perseeni kestävyyttä. Silloin saikin ryypätä 5v ilman työstressiongelmia.), Lukemattomat psyykehelpotukset. (Tuon voisi aivan hyvin kääntää myös toisinpäin, lukemattomat stressin lisääjät.)

Jotkut juovat alkoholeja se maun vuoksi, minusta kaikki ovat pahanmakuisia, taikka joissan grogeissa samoja vaikka alko poistettaisiinkin seoksesta. Siis vain sen makuaineet jäisivät, puhdas alkoholihan on kemiallisesti hajuton, mauton ja varitön neste. Käytän alkoholia ainoastaan sen aluksi aiheuttaman kokemani positiivisen olotilan vuoksi.

Ja lääkkeeksi negatiivisiin evästeisiin.

Lierikki Riikonen

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (33)

Olihan tämä arvattavissa silloin, kun nimenomaan väkevän alkoholin hintoja pudotettiin puolitoista vuotta sitten. Tiukalla viinalla saa äkkiämmin hengen pois.

Yhteiskunnan kontrollin aika on jo mennyt, nyt pitäisi siirtyä päänsisäisiin rajoituksiin. Kyllä siihen vielä pari sukupolvea menee, vähintään

Valtiovallan säälittävää juonittelua alentaa ensin väkevien hintaa ja sen jälkeen julistaa sormi ojossa, miten kansa juo liikaa väkevää viinaa..!
Ja kansalaiset uskovat medialle annettuja tosiasioita ihmisluonnosta.
Tuo veronalennus vei Suomea takaisin kehityksessä Eurooppalaiseksi valtioksi useita kymmeniä vuosia!
Ei muuta kun nyt on hyvä syy estää viinien tulo kauppoihin väkevien käytön nojalla. Kyllä tarvittaisiin ihmisoikeuksien puolesta puhujia nyt ja kovasti!
Jos esim punaviinissä todella on terveydelle hyviä aineksia, valtion tulisi välittömästi vapauttaa niiden myynti.
Vai onko väkevien alennusmyynnin tarkoituksena vähentää pois silmistä viinaa liikaa litkivät?
Herroilla kyllä on rahaa ostaa vaikka minkälaisia liköörejä ja nektareita..!
Me Kunkku otamme kohta oikeuden omiin käsiimme!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri olin kirjoittamassa samaa kuin Mummo; ehti vain ensi. Hallitus teki täysin väärin alentaessaan runsaimmin alkoholiveroa juuri väkevien viinaksien kohdalla. Tämä lapsus oli selkeääkin selkeämpi signaali viinaan meneville kuluttaa alkoholia vielä enemmän ja hallituksen kannustamana.
Viime vuonna alkoholiin kuoli 15 % enemmän ihmisiä ja aivan varmasti lakimuutoksen ansiosta. Kiitos hallitus! Alkoholisti on kuin lapsi, joka ostaa viimeisilläkin senteillään karkkia ja nyt karkkia saa samalla rahalla paljon enemmän!

Onko hallituksen tarkoin varjeltuna salaisuutena saada alkoholistit lisääntyneen viinankulutuksen myötä pois päiviltä mahdollisimman pikaisesti, ja näin loppujen lopuksi veroalessa netota säästyneiden alkoholistien sairaskulujen avulla.
Kuollut kun ei enää kuluta yhteiskunnan varoja.

Tämä uutisoitu tilasto ei varmasti tullut kenellekään yllätyksenä, sillä ennen alkoholiveroalen lopullista voimaanastumista lukuisat asiantuntijatahot poliiseista, lääkäreistä ja sosiaalityöntekijöistä lähtien ennustivat tulevan. Hallitus veti vain jääräpäisesti omaan suutaansa.

Alkoholi on nykyään kulttuuri yhteisömme ainoa lähes täysin hyväksytty juoma: tupakka kuolee näillä näkymin tulevina vuosikymmeninä sen rinnalta lopullisestikin pois. Sosiaalisissa tilanteissa alkoholin tarjoilu on usein täydellinen itsestäänselvyys. Jokainen tietää että viina tappaa ja tuhoaa ihmisiä, mutta päinvastoin kuin muiden päihteiden kohdalla, se johtuu yksilöstä itsestään. Kun tupakoitsija kuolee keuhkoahtaumaan, se oli tupakan vika. Kun nisti annostelee väärin, se on hänen huumeensa vika. Mutta kun alkoholi aiheuttaa kuoleman, se yllättäen monen silmissä ei olekkaan enää aineen vika...

Hän otti liikaa..

Hän ei olisi saanut lähteä ajamaan humalassa...

Hän menetti kohtuuden...

Alkoholin ongelmat ovat kaikkien vähänkin mistään mitään tajuavien kansalaisten tiedossa, mutta käyttö on silti luonnollista ja kuuluu elämään. Myrkkynä alkoholi on ylivoimaisesti yhteiskunnan pahin tappaja ja taloudellisesti täysin ylivoimaisesti se kaikkein kallein: mutta tästä asemastaan se ei kovinkaan paljon tunnustusta saa.

Minä olen jo niin nuori, että olen koulussa saanut valistusta tupakan vaarallisuudesta ja kokenut koulun takana polttavat pahikset hölmöiksi luusereiksi. Todennäköisesti ne tyypit aloittivatkin polttamisen vain, koska halusivat tehdä jotain halveksittavaa. Näin omin silmin tupakan tuhon, kun se menetti sosiaalisesti hyväksyttävän tavan-asemansa yhteiskunnassa. Koska näemme saman tapahtuvan alkoholille? Epäilen ettemme koskaan, sen juuret ovat liian syvällä kulttuurissamme...

En haluaisi jatkuvasti lainata itseäni mutta tähän sopii kannanottoni marihuana topicissa:

Ongelmana ovat aina ääriryhmät nuoret ja päihdeongelmaiset jotka eivät osaa kontrolloida omaa käyttöään. Alkoholiveron laskettua juuri näiden ryhmien alkoholinkulutus lisääntyi huolestuttavasti. Patriarkaalinen valtion harrastama suojelu perustuu juuri näihin seikkoihin ja se ei välttämättä ole huono asia.

Alkoholi on huumausaine ja sillä on omat sivuvaikutuksensa ja pitkäaikaiskäytöstä johtuvat haitat. Oikein käytettynä sillä on paljon sosiaalista vuorovaikutusta parantavia vaikutuksia. Olisihan se mahdollista ilman viinaakin keskustella, mutta alkoholi toimii loistavan katalysaattorina. Alkoholi toimii aivoissa niin että se palauttaa aivosolut "oppimisasteelle" kaikki asiat tuntuvat mielenkiintoisilta aivan kuin kuulisit ne ensimmäistä kertaa. Tästä johtuu mm. se että kaikki ovat kavereita keskenään hieman miestä väkevämpää nautittuaan. Normaalisti päällä olevat ihmisen sosiaaliset suojamekanismit vähenevät. Jos pohdiskelee liikaa maailmankaikkeuden syntyteoriaa on vapauttavaa antaa aivojen "rentoutua" välistä.

USA:ssahan on voitettu oikeudenkäyntejä, jossa tupakkatehdas on istunut syytettyjenpenkillä suunnitelmallisesta taposta syytettynä ja mikä onkaan suunnitelmallinen tappo? Murha! Noo... vähän tässä karrikoin, mutta olennaista on, että tupakkateollisuus on katsottu eräissä tapauksissa syylliseksi, siis korvausvelvolliseksi mm. tupakoitsijan sairastumisesta ja kuolemasta.

Milloin alkoholistit nousevat barrikadeille järjestäen joukolla haasteen alkoholiteollisuudelle? (witsi, witsi)

Tuohon Rollerballin kirjoitukseen: itse olen kyllä sitä mieltä, että alkoholisti on itse henkilökohtaisesti vastuussa omasta nautiskelustaan ja aine on vain välikappaleena itsetuhoon - ei siis välineenä syyllinen. Aikuisella ihmisellä on aina valinnnanvapaus ja siinä vaiheessa, kun tunnistaa itsessään ensimmäiset oireet tämän vapauden kadottamisesta, tulisi hakeutua hoitoon, sillä alkoholismihan on sairaus.

Monesti henkilöt, jotka kokevat alkoholista saavansa sosiaaliseen kanssakäymiseensä potkua tai jotka eivät aamuun asti jatkuneen juhlintasession jälkeen kärsi fyysisestä, saati henkisestä krapulasta, helpoiten sortuvat alkoholisteiksi. Onneksi itseäni alkoholin liika lipittäminen vain unettaa ja nuorena parin sortumisen jälkeen opin, ettei krapula ole minun juttuni.

Ei voi muuta sanoa, että Natural Selection vaikka se joidenkin mielestä voi kuulostaa tylyltä.

Ihminen
Ei voi muuta sanoa, että Natural Selection vaikka se joidenkin mielestä voi kuulostaa tylyltä.
Kukaan ei synny alkoholistiksi muista se. Valtio saa ja sen pitääkin jossain määrin kontrolloida yleisesti alkoholinkäyttöä. Eikä ne alkoholistit todellakaan kerralla kupsahda, ihmisen keho kestää siinä määrin pitkään viinan käyttöä että voi kestää jopa vuosikymmeniä ennenkuin kuolema kutsuu. Mieti paljon kustannuksia yhteiskunnalla sinä aikana kertyy. Ja elä unohda nuorten viinankäyttöä.

Jaahas, motiivi tuolle jutulle löytyi paria päivää aikaisemmin julkaistusta BBC:n Euroopan kirjeenvaihtajan raportista. Suomi oli liian goody-goody, jotta se voisi olla totta.

Britanniassa, kuten muissakin länsimaissa on viime aikoina ilmestynyt läjäpäin Suomea ihastelevia juttuja. Nyt sitten oli uskottavuuden nimissä laitettava jotain negatiivistakin.

Lukekaapa se myönteinen juttu tästä:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4358046.stm

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Olin kirjoittanut vastauksen triplaa lainatessa wordilla, mutta en sitä lähettänyt kun rönsyili aiheesta. Niin sitten, Mummon linkkiä lukiessani oli pakko kokeilla käännöskonetta tässä tulos:


Edit: Tieremiäs lainasi tämän mniulta alemmas, niin otan tilaa säästääkseni pois, niin säästyy rullfobialta ehkä enemmän moni.

Onhan tuo näköjään pitkä, mutta en malta olla laittamatta. Jos hirveesti haukutte niin otan kyllä pois.

Edit: Tuolla olen saanut monet makoisat naurut.

Lierikki Riikonen

Mikä ihme noita engelsmanneja oikein vaivaa? Miksi he ihannoivat suomettumista?
Totuus on, että maamme tuhannet järvet ovat monien suomalais- jörriköitten mielikuvissa ilmaisella alkoholilla täytetyt. Tosielämssä he hakevat viina-ale pullonsa Alkosta ja vetävät parransänkiset nassunsa namijuomaa täyteen ennen kuin siirtyvät meluten hakemaan liiteristä kirvestä ajaakseen perheet yön pimeyteen pakosalle. Miesten itsemurhatilastot ovat Euroopan korkeimmat, enkä sitä ihmettele, katsoessani ulos mustaan iltaan ja koittaessani vaivoin samaistua krapulaiseen olotilaan jossa kielinystyrät huutavat edes pientä vodka- paukkua samalla rajun tietoisuuden iskeytyessä vasten hämärtynyttä tajuntaa: pullo on tyhä!

edit. Jaa, sillä välin Lirik on postannut... MITÄ!?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
s&s&s

edit. Jaa, sillä välin Lirik on postannut... MITÄ!?

Siis kirjoitin, en postannut. On se minulla tuolla koneen muistissa. Lähetän sinullemailin, kohta.

Lierikki Riikonen

Vierailija
lierik
Kuuntelin juuri uutiset ja rankkaa tietoa tuli. Viime vuonna kuoli 1900 suomalaista alkoholimyrkytyksiin ja suoraan allkoholin aiheuttamiin tauteihin. Oletan ettei mukana ole väkivalta, liikenne eikä sellaiset seurannaisvaikutukset. Joka kolmas suomalaisen keski-ikäisen miehen kuolemantapaus johtuu viinasta. Näin esitettiin.

Tähän ongelmaan ei tietenkään ole ratkaisuna minkäänlainen kieltolaki. Sitä kokeiltiin kerran. Alkoholin kulutus lisääntyi sen aikana monikymmenkertaiseksi Suomessa. Voin liioitella, tilastoja varmaan löytyy jostakin. Monen nykyisen suomalaisen suurpääomistajaperheen varallisuuden pohja luotiin noiden aikojen pirtunsalakuljetusbisneksellä.

Jos jossain huumeessa, niin viinassa, porttiteoria ainakin toimii. Miedoilla juomilla nuoret yleensä kokeilevat ensin. Alkoholiedistykselliset haluavat viinejä ruokakauppoihin. En ole lainkaan sitä vastaan, niin kauan kuin keskioluttakin myydään. Aivan samalla lailla voisi väkeviäkin myydä kaupoissa. Saisi sitten limuviinaakin aluksi, jos tequila yökkäyttää. Onhan niitä erimakuisia lonkeroita näköjään nytkin.

Samoihin aikoihin (7v.- + toleranssi) kanssani syntyneistä tuntemistani miesystävistä on kuollut tähän 31. lok. 05 mennessä, minun mielestäni ja saamieni tiotojen mukaan, alkoholiin pitkälti toistakymmentä. Suurin osa ei ole ollut mitenkään syrjäytynytalkoholisteja. Joukossa on ollut mm. töissäkäyviä lakimiehiä, insinöörejä ja ihan oikeitakin työmiehiä. En ole vielä täyttänyt viittäkymppiä, ja jotenkuten vielä hengissä.

Tähän loppuun sitten niitä hyödyllisiä kokemuksia aineesta minulla: 100% naissuhteista, myös net, jotka ovat johtaneet pidempiin suhteisiin ja jälkeläisten saamisiin, ovat luotu alkoholiolosuhteissa, (ravintola, tanssipaikka), korkeammat opinnot, (veikanpäältä tutun yliopistohumanistin kanssa, joka epäili perseeni kestävyyttä. Silloin saikin ryypätä 5v ilman työstressiongelmia.), Lukemattomat psyykehelpotukset. (Tuon voisi aivan hyvin kääntää myös toisinpäin, lukemattomat stressin lisääjät.)

Jotkut juovat alkoholeja se maun vuoksi, minusta kaikki ovat pahanmakuisia, taikka joissan grogeissa samoja vaikka alko poistettaisiinkin seoksesta. Siis vain sen makuaineet jäisivät, puhdas alkoholihan on kemiallisesti hajuton, mauton ja varitön neste. Käytän alkoholia ainoastaan sen aluksi aiheuttaman kokemani positiivisen olotilan vuoksi.

Ja lääkkeeksi negatiivisiin evästeisiin.

Tupakka tappaa 5000 ihmistä vuodessa.

Vierailija

Eka viina yritettiin kieltää ja viinan juontia on yritetty kokoajan holhota. Tästä johtuu että ihmiset juovat paljon viinaa.

Samanlainen ilmiö on kiinassa esimerkiksi tiekokonepeleissä valtio yrittää rajottaa nettikahviloita ja tietokonekahviloita jossa voi pelata tietokonepelejä.

Tästä johtuen kiinalaiset saattavat pelattavat vaikkav 50 tuntia yhteen pötköön.

Siittä johtuu että pelataan nyt kunnolla, jos vaikka kohta valtio kieltäisi koko tietokonepelaamisen ja nettisurffauksen. Nettipelaaminen ja surffaaminen on nyt kiinassa rajotettu 3 tuntiin monissa paikoissa.

Tästä johtuen suomen kieltolaki pilasi suomalaisen juomakulttuurin. ihmiset saivat välillä juoda viinaa, mutta sitten se yhtä äkkiä kiellettiin. Niin laitonta viinaa ruvettiin juomaan oikein kunnolla sen takia, koska sitä ei ehkä enään koskaa välttämättä pystyisi juomaan. Eli juodaan kerra nyt koska voi olla ensimäinen ja viimenen kerta.


Monesti henkilöt, jotka kokevat alkoholista saavansa sosiaaliseen kanssakäymiseensä potkua tai jotka eivät aamuun asti jatkuneen juhlintasession jälkeen kärsi fyysisestä, saati henkisestä krapulasta, helpoiten sortuvat alkoholisteiksi. Onneksi itseäni alkoholin liika lipittäminen vain unettaa ja nuorena parin sortumisen jälkeen opin, ettei krapula ole minun juttuni.

Eikö nyt krapula tule kaikille, kun tarpeeksi ryyppää. Alkoholistit vaan ottavat rapularyypyn niin voi aamulla olla ihan hyvä olo taas hetken.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
tiäremiäs

Tupakka tappaa 5000 ihmistä vuodessa.

Nin varmaan tapaa. Ota nyt minun mielikseni tuo minulta lainaamasi poies kun se näkyy ihan siinä yläpuolella jo ja on pitkä. Tai, no niin,minä editoin omani pois, Hetki vaan.

Lierikki Riikonen

Vierailija
lierik
tiäremiäs

Tupakka tappaa 5000 ihmistä vuodessa.Nin varmaan tapaa. Ota nyt minun mielikseni tuo minulta lainaamasi poies kun se näkyy ihan siinä yläpuolella jo ja on pitkä. Tai, no niin,minä editoin omani pois, Hetki vaan.

Mitä tarkoitat?

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
tiäremiäs
lierik
tiäremiäs

Tupakka tappaa 5000 ihmistä vuodessa.Nin varmaan tapaa. Ota nyt minun mielikseni tuo minulta lainaamasi poies kun se näkyy ihan siinä yläpuolella jo ja on pitkä. Tai, no niin,minä editoin omani pois, Hetki vaan.

Mitä tarkoitat?

Kun se minun laiunauseni oli jo pitkä, miksi laittaa sitä uudelleen hetikohta perään, kun kaikki jotka sen haluavat lukea näkevät se lainaamattakin. Sitä vaan.

Noinko on? Pitääneepä kysästä tupakalta.

Lierikki Riikonen

Mielestäni viinan yhteiskunnalle aiheuttamien vahinkojen hoitamiseen/korjaamiseen menevät varat kuuluisi ottaa viinaverosta. Eli sitä olisi nostettava ja rutkasti. Mitä enemmän sitä nostetaan, sitä vähemmän viinaan kuolee ihmisiä. Mutta se yksistään ei riitä että suomessa myytävän viinan veroa nostetaan, vaan verotuksen pitää tapahtua myös maahan tulevasta viinasta.

Suuremmasta viinaverosta kertyy luonnollisesti enemmän rahaa, jolla voidaan vähentää viinaan kuolevia ihmisiä. kalliimpi hinta myös hillitsee ostohaluja.

Rikkaiden juomista tuo suurempi vero ei tietenkään hillitse, mutta enemmän tuosta on hyötyä kuin haittaa. Toki rikkaidenkin juomista voisi ainakin hieman hillitä alkon aukioloaikojen vähentäminen.

Juomista voitaisiin myös tehdä entistä pahanmakuisempia, ja niihin voitaisiin lisätä hieman laksatiivisia oireita aiheuttavia aineita.
Juominen tuskin olisi enää niin suosittua ja coolia, kun baarissa istuttaisiin paskat housussa

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat