Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tämä Japanilainen "valaskiista" tuo mieleen varsin ajankohtaisen aiheen.

Nimittäin "ympäristörasismin"

Ympäristöliike on miltei poikkeuksetta Eurooppalainen. Ja miltei poikeuksetta ympäristöliike on aina keskittynyt kaukaisten maiden luonnon suojeluun. Luonnon, joka tosiasiassa on tuhansien kilometrien päässä Euroopasta.

Ympäristöliike on hyvin voimakas osa Eurooppalaista "Universalismia" Universalismi tarkoittaa tässä tapauksessa, että planeetta on yhteinen ekologinen järjestelmä, jolloin esim sademetsän hakkaaminen Brasiliassa, Kongossa tai Intiassa ei ole vain näitten valtioiden sisäinen asia. Käytännössä kyse on vieraiden maiden asioihin sekaantumisesta. Tämä toteutetaan ympäristöuniversalismin nimeen. Tätä aatetta pönkittämään ollaan myös laukaistu joukko varsin kyseenalaisia "Armageddon" teorioita, mutta niistä vähän myöhemmin.

Eurooppalainen "ympäristöuniversalismi" ei ole suinkaan mikään tynnyrissä syntynyt poliittinen ilmiö. Sitä tukevat myös monet muut universalismin muodot. Yksi on "ihmisoikeuksien universalismi" joka vahvistetaan mm Eurooppalaisten valtioiden käytännössä tyystin kontrolloimassa YK:ssa. Ihmisoikeusuniversalismia kutsutaan joskus myös "Liberaaliksi imperialismiksi" jonka mukaan esim Yhdysvalloilla on oikeus sekaantua jonkun maan sisäisiin asioihin ja mm pommittaa sitä, jos tässä kyseisessä maassa tapahtuu ihmisoikeusrikkomuksia ja "kansanmurha" Tämä oli tosiasiassa Iraqin pommitusten "Moraalinen oikeutus" jotka alkoivat jo kauan ennenkuin "iso paha yrjö puska" nousi valkoisen talon isännäksi ja ennenkaikkea keulakuvaksi.

Tietenkin tämän lisäksi on myös monia muita universalismin muotoja, kuten Eurooppalaisten valtioiden yritys YK:n välityksellä valvoa maailman asekauppaa, eikä vain ainoastaan ydinaseissa. Perusteluna taas jälleen on, ettei ihmisoikeusrikkomuuksiin syyllistyneisiin valtioihin saisi myydä aseita. Tällainen toimintahan on pahimmillaan "kansanmurhan" tukemista.

Eli tässä näin lyhyesti Eurooppalaisen universalismin perusidea.

Itse ideologiana universalismi on toki kaunis ajatus. Me olemme kaikki yhtä suurta ihmisperhettä ja planeetta on meidän yhteinen kotimme, josta meidän täytyy pitää huolta.

Ongelmana vain on, että kauniiden sanojen, fraasien ja julistusten ulkopuolella Eurooppalainen universalismi rakentuu tosiasiassa rasismille. Tämän ideologian piiloajatus on, että valkoiset ovat Jumalan valittu rotu, jota jonkin verran tukee myös heidän evoluutio ja geeniteoriansa. Jumala on uskonut maailman valkoisten Eurooppalaisten hallintaan suojelemaan sitä muilta saastuttavilta raakalaismaisilta ja alikehittyneiltä barbaareilta.

Tälle löytyy todisteita varsin helposti, koska Eurooppalaiselle universalismille löytyy käytännössä yksi varsin selvä piirre, tarkasteleepa sen mitä muotoa tahansa;säännöt on tarkoitettu MUIDEN noudatettaviksi!

Esimerkkejä löytyisi käytännössä loputtomasti! Ympäristöliike on käytännössä vain yksi esimerkki "piilorasistisesta" Eurooppalaisesta universalismista.

Milloin näit viimeksi "Viherfasistien" kaappaaman Norjalaisen tai Islantilaisen laivan. Milloin näit televisiossa valkopartaisia miehiä, jotka kutsuvat itseään "valaiden ystäviksi" uhoamassa kuinka he aikovat upottaa tai ainakin sabotoida kaikki Norjalaiset valaanpyyntiretket tänä vuonna?

Et ole voinut nähdä, koska tällaisia kavereita ei ole olemassa. He toimivat vain eteläisessä pallonpuoliskolla. Atlantilla valastus on normaalia jokavuotista rutiinia vailla viherterroristien kaappausyrityksiä ja mm hapon heittämistä valastusalusten miehistön silmille.

Yksi tyypillinen piirre Eurooppalaiselle universalismille on, että heillä on olemassa aina kätevä syy, miksi heidän universalistit sääntönsä eivät koske muita. Syy löytyy aina! Jo kauan ennenkuin "kirottu ristiretki" alkoi Amerikkalaiset politiikot toivat julki, että Yhdysvaltain merijalkaväki hyökkäyisi Hollantiin, mikäli Amerikkalaiset joukot laitettaisiin syytteeseen Haagissa sotarikoksista. Suunnilleen samoihin aikoihin tuotiin myös julki teoria, jonka perusteella kidutus voitaisiin sallia sotatilassa;alkuperäiset kidutukset vastaiset lait oli laadittu koskemaan Eurooppalaisia sotavankeja. Mikäli vangiksi joutuisi terroristi/vapaustaistelija, joka ei edustaisi mitään selvää, kansainvälisesti tunnustettua valtioita, nämä lait ja säädökset eivät yksinkertaisesti pätisi häneen. Tämä teoria tultaisiin myöhemmin todistamaan todeksi. YK:n menneeltä ajalta peräisiä sääntöjä, lakeja, insituutioita ja julistuksia ei tultaisi uudistamaan, koska mm USA yksinkertaisi kaataisi yritykset veto oikeudellaan.

Säännöt koskevat aina muita, ei meitä!

Eri oikeus, poikkeus. Tämä oli mm pitkään kansainvälisten ydinasesopimusten perusta. Kauan, kauan sitten säädettiin, että vain viidellä valtiolla "saisi" olla ydinaseita. Valtioilla, jotka eivät tosiasiassa ikinä päässet yhteisymmärrykseen ydinaseiden säätelystä, ja lopulta päätyivät valmistamaan niitä tuhansia ja taas tuhansia kappaleita!

Nämä lait, säädökset ja asetukset olivat alusta asti tilapäisiä, mutta niitä ei tietenkään haluttu uusia. Lopulta löytyi perustelu;nykyinen järjestelmä on mätä, mutta VIELÄ PAHEMPAA on kokonainen maailma täynnä ydinaseita!

Ainoa olemassa oleva "looginen" perustelu;maailma täynnä teollistuvia, saastuttavia ja luontoa tuhoavia ydinasevaltioita olisi kertakaikkisen kestämätön katastrofi. Teollinen, jälkiteollinen elämäntapa, vautaus, hyvinvointi ja todellinen MAHTI on sallittava vain ihmiskunnan kermalle. Muuten olisi edessä planeetan TÄYSTUHO!

Ja mitä ympäristöaatteeseen tulee, niin olen miettinyt sitäkin, kuinka moni itkee Euroopan muinaisia ikimetsiä, mammutteja, sapelihammaskissoja, luokakarhuja, muinaisia jättiläishirviä...no, eipä kukaan nykyään juuri itke Euroopan valaidenkaan perään. Ympäristöliike on ihmisoikeusliikkeen tavoin kiinnostunut pelastamaan vain sen "mitä vielä on pelastattvissa" En malttanut myöskään olla maitsematta Kyoton sopimusta, jota USA kieltäytyi ratifoimasta jo noin 10-vuotta sitten, kun Kiinan ja Intian talouskasvu ei tosiasiassa ollut edes alkanutkaan. "Aasiaa saa erivapauksia! Sopimus on puolueellinen! Emme noudata! Emme ratfioi!"

Sitten odotettiin noin vuosikymmen kunnes Aasian talouskasvu pääsi todella vauhtiin. Lopulta saatiin kasattua kokoon "toimiva" tekosyy;Aasia saastuttaa nyt jo enemmän kuin Pohjois-Amerikka! Sopimuksen ratfioimisessa ei ole mitään järkeä, jos ei Kiina ratifoi sitä ensin!"

Piti odottaa siis kokonaisen vuosikymmen kunnes Kiinan talouskasvu pääsi toden teolla vauhtiin, kunnes voitiin vaan yksipuolisesti kaataa tämän "vääryys" Vaan oliko tarkoituksena alusta asti vain asettaa rattaita Kiinan ja Intian talouskasvuun? Sopimus, joka lähtee samasta periaatteesta kuin ydinaserajoitukset;"maailmassa on jo kylliksi ydinaseita. Emme kaipaa enää yhtään lisää!"

Mutta takaisin aiheeseen, eli Japanin valaanpyyntiin!

Nykyisellään Japanin valanpyynti Atarktiksella on käytännössä aluekiista. Valaiden hyvinvoinnilla ei tosiasiassa ole tämän kanssa enää mitään tekemistä. Australia tukee viherfastsieja, koska haluaa luoda "ennakkotapauksen" jossa Japanin "terroristinen valaanpyynti" tuomitaan kansainvälisesti. Seuraavaksi onkin sitten vuorossa Japanin "kestämätön liikakalastus"

Luonnollisesti Japani joutuu taipumaan, koska maa on miehietty, talouskasvu tyrehtynyt, kotimarkkinat kuralla...jopa kotisaaret kuten Kurilit ja Okinawa käytännössä pysyvästi menetetty. Pienellä Japanilla ei tosiasiassa ole minkäänlaisia edellytyksiä suojella kalastusaluksiaan eteläisellä valtamerellä, mestästäisivätpä nämä sitten valaita tai tonnikalaa. He joutuvat loppupeleissä taipumaan. Toimivatko he typerästi uppiniskaisella käytöksellään? Kyllä! Mutta moraalisesti ajatellen he eivät mielestäni tee mitään väärää. He eivät tee mitään, mitä muut eivät joko olisi tehneet aiemmin, tai tee perhaillaan. Tämä koskee myös "ihmisoikeuksia polkevaa, terroria tukevaa ydinaseterroristia" nimeltä Kiinaa. Hekään eivät tee mitään mitä muut eivät olisi jo tehneet, tai tee parhaillaan! Itseasiassa sekä Japani että Kiina ovat olleet erittäin pidättyväisiä kautta historian, jos niitä vertaa Eurooppalaisiin valtioihin. Tietenkään ei ole pakko verrata, jos lähtökohtana on että Jumalan valitulla kansalla onkin oikeus vähän irrotella. Ja niin;tuskin tämä planeetta ihan oikeasti kestäisi 6-miljardia Eurooppalaista! Siinä tulis aika nopeasti "viikatemiehelle" käyttöä !

Loppupeleissä raaka voima voittaa aina! Käytin tässä noin pari sataa sanaa kuitenkin tuon voiman "oikeutuksen" pohitimiseen, mikä taisi olla aikaa heitetty kankkulan kaivoon Lauantai aamuna. Mutta kumminkin

Kommentit (3)

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Liittynyt31.3.2005

Ei se, että joku on aikaisemmin tehnyt väärin oikeuta siihen, että minäkin saan tehdä niin. Moraalisesti ajateltuna tappaminenkin on väärin, mutta sitäkin saa tehdä laillisesti, jos on valtion lupa, kuten sodissa.

Eivät norjalaiset tai japanilaiset tarvitse mihinkään valaanlihaa. Se on vain "herrojen herkku". Vai pitäisikö sitten saada myös raflasta panda-karhun lihaakin sillä perusteella, että joku on sitäkin varmaan joskus syönyt?

Lierikki Riikonen

Ei se, että joku on aikaisemmin tehnyt väärin...Entä jos kyseinen "vääryys" (esim saastuttaminen, luonnon tuhoaminen, kidutus, sodat vieraissa maissa, asevarustelu, toisten itsenäisten valtioiden uhkaaminen ydinaseilla...)on normaali jokavuotinen rutiini ?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat