Seuraa 
Viestejä3017
Liittynyt30.4.2007

ToopeMoni tämän palstan kirjoittajista pitää Halla-ahoa suunsoittajana, jopa valehtelijana. Miksei tuo em. periaate nyt sitten toteudu. Jos Halla-aholla ei ole mitään sanottavaa, eikö se ole helposti osoitettavissa? Miksi takertua lillu-kanvarsiin, miksi keskittyä vain muutamaan lauseeseen, jos hänen tekstinsä kerran ovat kauttaaltaan roskaa tai asenteellista propagandaa? Miksi Halla-ahoa on näin vaikea lyödä asia-argumenteilla

Sehän onkin helppoa (jos ei ketjuja suljeta). Esim täällä
http://www.ylioppilaslehti.fi/2008/03/0 ... muuttajat/ Halla-aho esittää,että somalien "rikosluvut per capita kymmenkertaiset kantaväestöön (ja useimpiin maahanmuuttajaryhmiin) verrattuna".

No, täällä on pyrinyt vuosien 2004 ja 2005 optulan lukuja,
http://www.optula.om.fi/uploads/97l9rea8ia9em4.pdf
http://www.optula.om.fi/uploads/nul786y.pdf
joista saadaan keskiarvona prosenttiosuus 29.7% somaliväestöstä epäiltynä vuosittain jostain rikoksesta. Tämä on alle 2,5 kertaa useammin kuin suomalaiset keskimääriin ja kaukana kymmenkertaisista luvuista, joista H-a ylesitäen puhuu. Kuitenkin rikosasteen kunnollinen vertailu vaatii ikä- ja sukupuolijakauman sekä asuinpaikan huomioimista väestöryhmiä vertailtaessa.

Ulkomaalaisten rikollisuutta tutkinut Juhani Iivarinen esittää tutkimukseensa perustuen, että raiskausten osalta ikävakiointi pudottaisi raiskausten laskennallista määrää yli neljänneksen. http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Maa ... 5233936906

Otetaan tähän somaleille, tarkemman tiedon puutteessa, 26%:n vähennys ("yli neljännes). Näin jollain nettisivulla somaliväestön sukupuolijakauman olevan pahasti miesvoittoista (vastaavasti esim. venälten naisvoittoista). Kun tiedetään että meihet tekevät n. 5,2 kertaa useammin rikoksia (http://www.optula.om.fi/uploads/hcrdwjsw.pdf) tämä vääristää somalien kuvaa rikollisina ylöspäin ja (venäläisten oslata alaspäin). En enää löydä tuota sivua, mutta joka tapauksessa vähennystä olisi varmasti yli 10%. Kun asuinpaikan vaikutuksesta ei ole muuta tietoa kuin se on somaleille epäedullinen, vähennän vähän summamutikassa 20%. Näin vertailukelpoinen rikoksesta epäiltyjen osuus on somalialaisille (0,5328x29,7) n. 15,8%.

Somalien rikollisuus ikä- ja asuinpaikka ja sukupuoli huomioiden siis karkeasti arvioiden 1,3 kertaista suomalaisiin verrattuna.

Kohdattaessa samaan aikaan satunnaiset samanikäiset, samaa sukupuolta olevat somali ja suomalaishenkilöt (vaikkapa metron penkillä vastapäätä), niin somalin todennäköisyys olla rikoksesta epäilty on n. 1,04 kertainen tai luultavasti sen alle. Ero on lähes häviävän pieni. Silti Halla-aho arvoi, että "on mielestäni uskaliasta väittää, että heitä koskevat stereotypiat perustuisivat yksinomaan mätämunien suurempaan näkyvyyteen".

Paskapuhetta.

[Edit: Tulen kannassani takaisin. Luin nyt ketjun tarkemmin ja koska palstalaislla tuntuu olevan kova tarve keskustella asiasta, niin keskustellan asiasta tässä ketjussa. Ohittakaa siis nuo kommenttini tällä ja seuraavalla sivulla olankohautuksella. Phony]

Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.

Sivut

Kommentit (760)

Eipä taas järki päätä pakota. On pakko ottaa esille kaksi seikkaa.

Ensinnäkin, ko. mielipide voi olla kenen tahansa kirjoittama. Tietääkseni ylioppilaslehden sivuille pääsee kirjoittamaan [url]kommentteja ilman esim. pankkitunnuksilla tunnistautumista.

Toiseksi, oli kommentti kenen tahansa mielipide, on se kirjoitettu kritiikkinä ylioppilaslehden artikkelissa esitettyyn tapaan lukea tilastoja. Kuten kukin sisälukutaitoinen voi huomata, on ketjun aloittajan arvostelema virkkeen osa esitetty jälleen kerran irti kontekstistaan.

linkki

ylioppilaslehden kommenttipalsta
Voidaan katsoa tilastoja. Niiden mukaan ...

... Jos esimerkiksi Suomessa asuvien somalien tilastollisesti todennettavissa oleva työllisyysaste on kymmenen prosentin tienoilla ja rikosluvut per capita kymmenkertaiset kantaväestöön (ja useimpiin maahanmuuttajaryhmiin) verrattuna, on mielestäni uskaliasta väittää ...

mirab
ToopeMoni tämän palstan kirjoittajista pitää Halla-ahoa suunsoittajana, jopa valehtelijana. Miksei tuo em. periaate nyt sitten toteudu. Jos Halla-aholla ei ole mitään sanottavaa, eikö se ole helposti osoitettavissa? Miksi takertua lillu-kanvarsiin, miksi keskittyä vain muutamaan lauseeseen, jos hänen tekstinsä kerran ovat kauttaaltaan roskaa tai asenteellista propagandaa? Miksi Halla-ahoa on näin vaikea lyödä asia-argumenteilla.Mirab jo arvioi noita tilastoseikkoja, jotka ovat olleet esillä kyllä, mutta ilmeisesti ne täytyy aika ajoin kertoa uudelleen, samoin kun epäiltyjen ja tuomittujen suhde, sekä klassikko: ulkomaalaisten rikollisuuden ja maahanmuuttajien rikollisuuden erot. Tilastoissahan ulkomaalaisen rikollisuutta edustaa paitsi "turisti", myös suomalaisen ulkomailla kimppuun karannut henkilö, ellei ole kyseessä suomalainen. Harvemmin varmaankin on. Eräs suosittu temppu on myös sekoittaa ei-kristityt ja maahanmuuttajat.

Toinen asia, joka näyttää olevan H-a -miesten (naisiahan ei ole lainkaan, kuten Soini on valitellut) perusväittämä, että H-a:ta tulkitaan jotenkin väärin, että maahanmuuttopuhunta on vain osa miehen agendaa. Minusta tämä on aika outo väite. Maahanmuuttajillehan mies vittuilee lähes joka insertissään. H-a kertoo suoraan maahanmuuton olevan blogin varsinainen aihe (17.11), saako häntä itseään tässä lainata vain onko sekin Mestarin puheiden epäsuotavaa tulintaa? Ja mikä se muu agenda olisi, jonka takia H-a:ta äänestettiin, voisiko Toope kertoa?

Sigmund on löytänyt H-a:n blogista yhden positiivisen lauseen, joka koski kristillistä kiihkouskonlahkoa, sen haastamana minäkin yritin, mutta en todellakaan löytänyt, kuten en oikein muuta agandaakaan, paitsi jo esilletuomani kannan, jossa suomalaiset mielenosoittajatkin leimattiin loosereiksi ja taas: ihmissaastaksi. Minusta tämä on sangen epäilyttävä kanta sananvapauden ja "länsimaisuuden" puolustajalta.

Eli jos todella on niin, että H-a:lla on jotakin muuta sanottavaa, ja että häntä mielestänne leimataan väärin perustein, niin olisiko tämän väittämän tueksi ihan jotakin evidenssiä?

Toinen asia, tuosta valehtelusta. Minusta tuntuu että jotakin aivan outoa on tapahtunut. Kuten tiedämme, H-a on todennetusti arvellut blogissaan että

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen eristyispiirre.

17.11. mies kuitenkin kirjoittaa blogissaan:

Se, mihin olen reagoinut voimaperäisemmin, joskaan en itkien enkä potkien vaan asiallisesti ja hyvässä järjestyksessä, on valehtelu. Valehtelu, kuten sanottua, ei mielestäni ole kritiikkiä. Valehtelua on vaikkapa se, että Ylen A-Talk kertoo minun pitävän "ohikulkijoiden ryöstelyä ja verovaroilla loisimista somalien kansallisena, ehkä suorastaan geneettisenä erityispiirteenä".

Länsimaisen käsityksen mukaan nämä väittämät eivät voi olla yhtä aikaa tosia. Minusta tämä alkaa vaikuttaa että tämä on jotenkin surullinen tarina. Eihän tämän valtuutetun puheissa ole mitään mieltä enää.

herzi
Eipä taas järki päätä pakota. On pakko ottaa esille kaksi seikkaa.Ensinnäkin, ko. mielipide voi olla kenen tahansa kirjoittama. Tietääkseni ylioppilaslehden sivuille pääsee kirjoittamaan [url]kommentteja ilman esim. pankkitunnuksilla tunnistautumista.Toiseksi, oli kommentti kenen tahansa mielipide, on se kirjoitettu kritiikkinä ylioppilaslehden artikkelissa esitettyyn tapaan lukea tilastoja. Kuten kukin sisälukutaitoinen voi huomata, on ketjun aloittajan arvostelema virkkeen osa esitetty jälleen kerran irti kontekstistaan.

No ei todella pakota. Kerrotko mitä päässäsi liikkui kun halutessasi kiistää H-a:n keskeiset väittämät ulkomaalaisten rikollisuudesta ja työttömyysasteesta esittää ne ehkä jonkun muun kirjoittamiksi (ko. nimimerkki on linkki H-a:n blogiin) tai "asiayhteydestään poimituiksi". Pitäisikö teidän ensin yhdessä miettiä mitä mieltä te oikeistaan asioista olette ja sitten ryhtyä puolustamaan kantaanne. Ei se yhteiskunnallinen keskustelu ole sitä että ensin sanotaan jotakin ja sitten haastetaan sanojen lainaajaa oikeuteen tai syytetään valehtelusta. Hankala siinä on keskustella, kun mikään väittämä ei ole väittämä, vaan sarkasmia tai kenties jonkun muun samoin ajattelevan ehkä kirjoittama tai muuttunut jostakin tarkemmin määrittelemättömästä syystä epätodeksi. Panee miettimään, että onko tämä tarkoitus?

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006
acedia
Toinen asia, tuosta valehtelusta. Minusta tuntuu että jotakin aivan outoa on tapahtunut. Kuten tiedämme, H-a on todennetusti arvellut blogissaan että

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen eristyispiirre.

17.11. mies kuitenkin kirjoittaa blogissaan:

Se, mihin olen reagoinut voimaperäisemmin, joskaan en itkien enkä potkien vaan asiallisesti ja hyvässä järjestyksessä, on valehtelu. Valehtelu, kuten sanottua, ei mielestäni ole kritiikkiä. Valehtelua on vaikkapa se, että Ylen A-Talk kertoo minun pitävän "ohikulkijoiden ryöstelyä ja verovaroilla loisimista somalien kansallisena, ehkä suorastaan geneettisenä erityispiirteenä".

Länsimaisen käsityksen mukaan nämä väittämät eivät voi olla yhtä aikaa tosia. Minusta tämä alkaa vaikuttaa että tämä on jotenkin surullinen tarina. Eihän tämän valtuutetun puheissa ole mitään mieltä enää.

Onko acedialla luetun ymmärrys kenties hieman hakusessa?

http://www.halla-aho.com/scripta/muutam ... kalle.html

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Tuon Halla-ahon kirjoituksen tarkoitus on siis osoittaa ja kritisoida kaksinaismoralismia, joka Suomessa leimaa etnisistä ryhmistä kirjoittelun sallittavuutta. Koska suomalaisista voi vapaasti kirjoittaa että humalassa tappaminen on suomalaisten kansallinen ja geneettinen erikoispiirre (tälläkin foorumilla on ainakin yksi joka väitettä pitää totena), pitäisi Halla-ahon mielestä tasapuolisuuden vuoksi saada muistakin etnisistä ryhmistä kirjoittaa samaan sävyyn (tai tuomita molemmat samalla tavoin): "Emmehän voi ajatella, että Suomessa eri ihmisiä koskisivat eri säännöt."

Siksi Halla-aho antaa noita täkyjä kaksinaismoralisteille. Hän toivoo että niihin tartutaan, jotta hän saisi osoitettua vastapuolen epäjohdonmukaisuuden ja valikoivan rasismin. Hän ei esitä noita väitteitä mielipiteinään, kuten lukutaitoinen lukija varmasti havaitseekin.

Mutta kuten hän uuden lukijan oppaassaan kertookin, vaatii hänen bloginsa lukijaltaan aika paljon.

kairamo
acedia
Toinen asia, tuosta valehtelusta. Minusta tuntuu että jotakin aivan outoa on tapahtunut. Kuten tiedämme, H-a on todennetusti arvellut blogissaan että

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen eristyispiirre.

17.11. mies kuitenkin kirjoittaa blogissaan:

Se, mihin olen reagoinut voimaperäisemmin, joskaan en itkien enkä potkien vaan asiallisesti ja hyvässä järjestyksessä, on valehtelu. Valehtelu, kuten sanottua, ei mielestäni ole kritiikkiä. Valehtelua on vaikkapa se, että Ylen A-Talk kertoo minun pitävän "ohikulkijoiden ryöstelyä ja verovaroilla loisimista somalien kansallisena, ehkä suorastaan geneettisenä erityispiirteenä".

Länsimaisen käsityksen mukaan nämä väittämät eivät voi olla yhtä aikaa tosia. Minusta tämä alkaa vaikuttaa että tämä on jotenkin surullinen tarina. Eihän tämän valtuutetun puheissa ole mitään mieltä enää.

Onko acedialla luetun ymmärrys kenties hieman hakusessa?

http://www.halla-aho.com/scripta/muutam ... kalle.html

Ei tarvitse edes olla hakusessa kun ei edes lue koko blogia vaan luottaa roskajournalismiin!

mirab
Sehän onkin helppoa (jos ei ketjuja suljeta). Esim täällä
http://www.ylioppilaslehti.fi/2008/03/0 ... muuttajat/ Halla-aho esittää,että somalien "rikosluvut per capita kymmenkertaiset kantaväestöön (ja useimpiin maahanmuuttajaryhmiin) verrattuna".

No, täällä on pyrinyt vuosien 2004 ja 2005 optulan lukuja,
http://www.optula.om.fi/uploads/97l9rea8ia9em4.pdf
http://www.optula.om.fi/uploads/nul786y.pdf
joista saadaan keskiarvona prosenttiosuus 29.7% somaliväestöstä epäiltynä vuosittain jostain rikoksesta. Tämä on alle 2,5 kertaa useammin kuin suomalaiset keskimääriin ja kaukana kymmenkertaisista luvuista, joista H-a ylesitäen puhuu. Kuitenkin rikosasteen kunnollinen vertailu vaatii ikä- ja sukupuolijakauman sekä asuinpaikan huomioimista väestöryhmiä vertailtaessa.

Ulkomaalaisten rikollisuutta tutkinut Juhani Iivarinen esittää tutkimukseensa perustuen, että raiskausten osalta ikävakiointi pudottaisi raiskausten laskennallista määrää yli neljänneksen. http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Maa ... 5233936906

Otetaan tähän somaleille, tarkemman tiedon puutteessa, 26%:n vähennys ("yli neljännes).
Tarkemman tiedon puuttuessa, joopa joo.

mirab
Näin jollain nettisivulla somaliväestön sukupuolijakauman olevan pahasti miesvoittoista (vastaavasti esim. venälten naisvoittoista). Kun tiedetään että meihet tekevät n. 5,2 kertaa useammin rikoksia (http://www.optula.om.fi/uploads/hcrdwjsw.pdf) tämä vääristää somalien kuvaa rikollisina ylöspäin ja (venäläisten oslata alaspäin). En enää löydä tuota sivua, mutta joka tapauksessa vähennystä olisi varmasti yli 10%.Ensinnäkin somaleista noin puolet on naisia (hieman ylikin).
No, se siitä vähennyksestä.

http://www.vaestoliitto.fi/mp/db/file_l ... 9179/file/
http://www.valt.helsinki.fi/blogs/jasin ... en2007.pdf

mirab
Kun asuinpaikan vaikutuksesta ei ole muuta tietoa kuin se on somaleille epäedullinen, vähennän vähän summamutikassa 20%. Näin vertailukelpoinen rikoksesta epäiltyjen osuus on somalialaisille (0,5328x29,7) n. 15,8%.Summanmutikallahan sinä ennenkin olet laskelmiasi tehnyt ja taas otit ihan stetsonista vedetyn prosenttiluvun päästäksesi
haluamaasi tulokseen. Olisit nyt saman tien pistänyt vaikka 40 %, mitäs turhia ujostelit.

mirab
Somalien rikollisuus ikä- ja asuinpaikka ja sukupuoli huomioiden siis karkeasti arvioiden 1,3 kertaista suomalaisiin verrattuna.

Ja höpö höpö. Vastaavalla lukutemppuilulla voi osoittaa suurin piirtein mitä haluaa valitsemalla sopivia kertoimia ja prosenttilukuja. Iivarin mukaan iän, sukupuolen ja rikostyypin mukaan vakioituna maahanmuuttajia tuomittiin rikoksista 1,65-kertaisesti koko väestöön verrattuna. Siinä on ainakin jonkinlainen lähtökohta, jonka perusteella voi arvailla somalien rikollisuutta "vakioituna".

mirab
Kohdattaessa samaan aikaan satunnaiset samanikäiset, samaa sukupuolta olevat somali ja suomalaishenkilöt (vaikkapa metron penkillä vastapäätä), niin somalin todennäköisyys olla rikoksesta epäilty on n. 1,04 kertainen tai luultavasti sen alle. Ero on lähes häviävän pieni. Silti Halla-aho arvoi, että "on mielestäni uskaliasta väittää, että heitä koskevat stereotypiat perustuisivat yksinomaan mätämunien suurempaan näkyvyyteen".

Paskapuhetta.
Käytännön kannalta täysin merkityksetön "tunnusluku" ja sitä paitsi kuvitteellisilla parametrien arvoilla laskettu.

Tasavertaisuus lain edessä katoaa juuri sillä hetkellä kun haistattaa poliisia. Somalit eivät ehkä tätä osaa kunnolla.

Sitten rikostyyppeihin. Mediassa Somalitaustaisiin liitetään usein väkivaltarikollisuus, joka on yhteiskunnallisesti pahin rikostyyppi.

Jos tilastoista otetaan kaikki tyypit, katoaa väkivalta massaan.

Vuosittain tilastollisesti n. joka kolmatta somalia epäillään rikosesta

321/1000
asukusta. prosentuaalinen osuus on 32% per capita.

Suhdeluvut ulkomaalaistern ja suomalaisteen välillä hieman hämäävät sillä valtaosa rikosepäilyistä kohdistuu liikennerikkomuksiin, joihin useimmat ulkomaalaisryhmät eivät syyllisty suomalaisia useammin. Kun vertailemme omaisuus-, väkivalta- ja seksuaalirikoksia on kuva kovasti toisenlainen. http://photos1.blogger.com/photoInclude ... suus.1.jpg

Somalialaisten todennäköisyys olla rikoksesta epäiltynä suhteutettuna suomalaisiin:

Somalien tekemät varkausrikokset 6[size=85:2k3xshj8]*[/size:2k3xshj8]
Henkeen ja terveyteen kohdituvat rikokset 9,5[size=85:2k3xshj8]*[/size:2k3xshj8]
Seksuaalirikoset 12,1 [size=85:2k3xshj8]*[/size:2k3xshj8]

[size=85:2k3xshj8]*kertainen[/size:2k3xshj8]

Ulkomaalaisten osuus rikoksista epäillyistä:

Liikennerikkomus 4,2 %
Ryöstö 20,8 %
Raiskaus 27,0 %

Optula
Rikostyypeistä Suomessa
asuvat ulkomaalaiset olivat suhteellisesti useimmin epäiltyinä ryöstöistä
(27 %) ja raiskauksista (21 %) vuonna 2005. Ulkomaalaisten tekemiin ryöstöi-
hin epäillyistä lähes 40 % oli somaleja. Lähes kaikki somalialaisten suoritta-
mat ryöstöt tapahtuivat Helsingissä, missä somalialaisnuorten ryhmä syyllistyi
poikkeuksellisen moniin ryöstö- ja pahoinpitelyrikoksiin.Lähteet: OPTULA: Ulkomaalaisten rikollisuus, Tilastokeskus

kairamo

Onko acedialla luetun ymmärrys kenties hieman hakusessa?
http://www.halla-aho.com/scripta/muutam ... kalle.html

En voi uskoa tätä. Tämä menee nyt aivan farssiksi, siis postaat uudelleen sen kohdan jossa H-a esittää väittämänsä ja "perustelee" ne kokeillakseen sananvapauden rajoja, kun kyse oli siitä miksi hän väittää valehteluksi sitä että hän on sanonut niin? Voitko hieman avata asiaa omalta kannaltasi? Mitä sinä kuvittelet hänen sanovan, ilmeisesti siis jotakin muuta mitä hän kirjoittaa – siis... etkö sinä ja hän ja te juuri ole tuota mieltä? Olen lukuisten keskustelujen myötä ymmärtänyt että pointtinne nimenomaan ovat nuo tuossa alla, on aivan käsittämätöntä että yhtäkkiä ne eivät olekaan pointtejanne. Ihan siis kyllä/ei. Ihmeellisiä, ameebaselkärankaisia väittelijöitä olette, jos ette pysy päivääkään kannassanne.

Viimeksi kun keskustelimme väitit silloinkin että valehtelen kun kerroin Haiderin homouden olevan keskustelunaiheena ja yleistä tietoutta Itävallassa. Olin hivenen hämmästynyt kun teit asiasta jopa sigun. Vaikka esitin lähteet ja vaikka pian Haiderin rakastaja tulikin ulos kaapista. Eipä ole anteeksipyyntöä kuulunut, tulkitsen, ettei taida kuulua tapoihisi.

Halla-aho pointit

Profeetta Muhammad oli pedofiili, ja islam on pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto. Pedofilia on Allahin tahto.

Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.
Tsarion /

Ei tarvitse edes olla hakusessa kun ei edes lue koko blogia vaan luottaa roskajournalismiin!

Kukahan ei ole lukenut? Sinähän väitit viimeksi että valehtelin (hohhoijaa) kun lainasin suoraan Halla-ahoa hänen hekumoidessaan homon väkivaltaisesta surmaamisesta. Eipä ole anteeksipyyntöä kuulunut sinultakaan, tulkitsen, ettei taida kuulua tapoihisi.

Ding Ding
Koska suomalaisista voi vapaasti kirjoittaa että humalassa tappaminen on suomalaisten kansallinen ja geneettinen erikoispiirre

Mielipidejohtajan kolmas sanainselityksen erikoismies? Alan yhä enemmän kääntyä sille kannalle, että varsinaisesta väittelystä ei ole tässä kysymys, teille Halla-aho on kuin jokin Lenin taistolaisille, aina mies tarkoittaa oikeasti muka jotain kivampaa mitä kirjoittaa.

Kyllähän nyt jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää että pienen vähemmistön leimaaminen geneettisesti taipuvaiseksi raiskaamaan ja ryöstämään on eettisesti aivan eri luokan väite kuin esittää että suomalaisuuteen liittyvän kansallisen, ehkä jopa geneettisen piirteen, jossa juodaan ja surmataan. Ilmaisu on melko älytön, mutta toisaalta mikä muu kansa käyttäytyy näin? Aborginaalitko? Ketä loukataan jos me suomalaiset katsomme itseääme peiliin? Kuinka sitä voi edes ajateltavan verrattavan etniseen vähemmistöön ulkopuolelta kohdentuvaan lietsontaan? Mitä helvettiä te oikein haluatte legitimoida? Onko tullut koskaan mieleen? Ei ihme että nimimerkillä kirjoittaminen on niin tärkeäksi koettu asia. Sinulle on esitetty kysymyksiä ketjussa JSN, ole hyvä ja vastaa niihin, jos olet täällä keskustelemassa.

Sinänsä jos tohtoritasolla tutkitaan geneettisiä piirteitä, niin kaiketi olosuhteet tulisi vakioida. Somalien geneettistä taipumusta ei voida tutkia olosuhteissa jotka ovat poikkeukselliset, eihän suomalaisia siirtolaisiakaan tutkita Tukholmassa tehden niistä yleistyksiä koko perusjoukkoon "suomalaiset". Ihan tällaisia perusasioita.

Halla-aho
Yksi Suomessa asuva somali kymmenestä käy työssä. Ryöstely ja loisiminen ovat somalien lukumäärään suhteutettuna paljon tavallisempia ilmiöitä kuin humalassa tappaminen suomalaisten keskuudessa.

Toinen tapa ilmaista asia on että Somalien työttömyysprosentti lähentelee kolmea kymmentä, joka ei poikenne paljon maahanmuuttajien keskiarvosta. Joka x:s somali on alaikäinen ja siksi työlliseen työvoimaan kuuluu vain osa somaleista. Vai keskustellaanko tässä siitä onko alaikäisyys geneettinen piirre...

Jolly Jumpper

Suhdeluvut ulkomaalaistern ja suomalaisteen välillä hieman hämäävät sillä valtaosa rikosepäilyistä kohdistuu liikennerikkomuksiin

En saa oikein ajatuksestasi kiinni. Siis millä tavalla hämäävät? Sitenkö että raiskauksista tuomitaan vuosittain muutama kymmenen ulkomaalainen (joista ehkä alle kymmenen muslimia) mutta liikennerikkomuksista viisituhatta joten prosenttiluvut voivat näyttää dramaattisemilta kuin todellisuus?

Toinen tapa ilmaista asia on että Somalien työttömyysprosentti lähentelee kolmea kymmentä, joka ei poikenne paljon maahanmuuttajien keskiarvosta. Joka x:s somali on alaikäinen ja siksi työlliseen työvoimaan kuuluu vain osa somaleista.Koetapas nyt uskoa, että somalien työttömyysprosentti oli esimerkiksi vuonna 2007 53% Työministeriön mukaan. Maahanmuuttajien keskiarvo oli saman instanssin mukaan 20% eli somalien työttömyys on 2,5-kertainen. Linkit ovat aiemmissa äskettäisissä postauksissani, joten en kaivele niitä tähän. Prosenttisi on peräisin yhdestä yksittäisestä haastattelututkimuksesta, johon poimituista somaleista jonkin verran yli 60 % vastasi. Tarkistin tämän aikoinaan antamastasi linkistä. Tutkimuksen työttömyysluvut ovat selvästi vinoutuneita, tutkimuksessa on ollut systemaattista katoa ja ne jotka ovat päässeet työelämään ja muutenkin mukaan yhteiskuntaan ovat vastanneissa yliedustettuina.
Työministeriön tilastot eivät perustu otantaan, vaan niissä näkyy todellinen kokonaistilanne.

Somalien huono huoltosuhde johtuu paitsi ikäjakaumasta ja korkeasta työttömyydestä, myös siitä että suuri osa työikäisistä somalinaisista on päätoimisia kotiäitejä ja heitä ei lasketa työvoimaan.

Toope
Seuraa 
Viestejä24735
Liittynyt23.7.2006
mirab
Ero on lähes häviävän pieni. Silti Halla-aho arvoi, että "on mielestäni uskaliasta väittää, että heitä koskevat stereotypiat perustuisivat yksinomaan mätämunien suurempaan näkyvyyteen".

Paskapuhetta.


Eroja toki syntyy siinäkin, jos eritellään rikostyyppejä.

acedia
Alan yhä enemmän kääntyä sille kannalle, että varsinaisesta väittelystä ei ole tässä kysymys, teille Halla-aho on kuin jokin Lenin taistolaisille, aina mies tarkoittaa oikeasti muka jotain kivampaa mitä kirjoittaa.

Tuo mennee kategoriaan natsikortti. Itse nimenomaan syyllistyt yhden lauseen yleistyksiin Halla-ahon kohdalla. Jos Halla-aho vaatii lukijaltakin älyä, eikö se ole hyvä asia?

Toinen tapa ilmaista asia on että Somalien työttömyysprosentti lähentelee kolmea kymmentä, joka ei poikenne paljon maahanmuuttajien keskiarvosta.

Rere lienee sanonut asiasta jotakin.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
Toope
Jos Halla-aho vaatii lukijaltakin älyä, eikö se ole hyvä asia?

Halla-aho vaatii lukijaltaan paljon enemmän kuin vain älyä. Moni Halla-ahoa ymmärtämätön on hyvinkin älykäs, mutta se ei riitä.

Ensinnäkin pitäisi lukea Halla-ahon kirjoituksia. Esimerkiksi Wikipedian artikkelien lähdeluettelosta löytyneisiin Panu Höglundin vihjeiden perustella kirjoitettuihin Ilta-Sanomien roskajournalistisiin kirjoituksiin tukeutumalla ei Halla-ahosta pääse riittävästi selville. Toisekseen pitäisi ymmärtää sarkasmin ja muiden kirjoitustyylien keinoja silloinkin kun niitä käytetään lukijan oman poliittisen näkökulman suhteen vastakkaisten mielipiteiden perustelemiseen. Kolmanneksi pitäisi kyetä ymmärtämään asiayhteyden merkitys tekstinpätkälle. Lausetta edeltää usein lauseita, jotka ovat oleellisia seuraavien lauseiden merkityksen kannalta. Neljänneksi pitäisi vielä ottaa punarillit pois päästä.

Rere

Koetapas nyt uskoa, että somalien työttömyysprosentti oli esimerkiksi vuonna 2007 53% Työministeriön mukaan. Maahanmuuttajien keskiarvo oli saman instanssin mukaan 20% eli somalien työttömyys on 2,5-kertainen. Linkit ovat aiemmissa äskettäisissä postauksissani, joten en kaivele niitä tähän. Prosenttisi on peräisin yhdestä yksittäisestä haastattelututkimuksesta, johon poimituista somaleista jonkin verran yli 60 % vastasi.

En muista tuollaista todennetta. Eli siis väitteesi on että Tilastokeskuksen luku (s.5) on tässä linkissä väärin? Ehkä on kyse eri otoksesta, tuossa Pohjanpään henkilöhaastettelumetodia käyttäneessä elinolotutkimuksessa 2002 tarkasteltiin vain ensimmäisen polven maahanmuuttajia ikäkategoriassa 20-64
http://www.valtioneuvosto.fi/tiedostot/ ... 142909.pdf
Toisaalta sama tutkija esittää että 91-01 (ikä määrittelemättä) muuttaneiden ryhmässä työttömyysaste on somalien osalta 54 %.
http://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaaj ... tajat.html
Korjattakoot siis tältä osin, tarkastellaan tuotaviimeistä tilastoa. Mielenkiintoista on, että kristillisen kulttuurin venäläisten työttömyysaste on samassa tilastossa 42, vaikka korkeakoulututkinnon omaavien määrä ryhmässä on käsittämättömät 38 %. Voitaisiinko tästä siis postuloida että työttömyystodennäköisyyteen on parinkymmenen prosentin vaikutus uskonnolla, koulutuksella tai rodulla?

Mol:n luvut ovat saman suuntaisia, joskaan ei identtisiä. Kärkeä pitää Irak, Somalien työttömyys on aika samankaltainen serbien kanssa, joten ei noistakaan luvuista nyt oikein niille perinnöllisyysväittämille löydy tukea.
http://www.tyovoimatoimisto.fi/mol/fi/9 ... ktyoll.pdf

Voitaisiinko tässäkin ketjussa palata aiheeseen: "Somalien rikosluvuista".

Ei siis Halla-Ahon mielipiteisiin asiasta. Jättäkää koko HA pois tästä ketjusta, menkää vaikka puhumaan siitä hänen omaan blogiinsa.

Toope

Tuo mennee kategoriaan natsikortti. Itse nimenomaan syyllistyt yhden lauseen yleistyksiin Halla-ahon kohdalla.

Teillä on niin mieletön määrä tällaisia omaehtoisia keskustelurajoitteita että en pysy perässä. Saako muotoilla niin että kyse on mielipidejohtajasta jolla on fundamentalistisen poliittiselle tai uskonnolliselle johtajalle tyypillinen sanainselittäjäin perässähiihtoryhmä?

Toope
Jos Halla-aho vaatii lukijaltakin älyä, eikö se ole hyvä asia?

Siis että vastuu jollakin kummallisella tavalla siirtyy lukijalle, jonka tehtäväksi jää ymmärtää kaksoissidos? Mitä ihmeen mieltä? Eikö voi suoraan ja selkeästi sanoa mitä mieltä jostakin seikasta on. En kertakaikkiaan ymmärrä tällaista asian perumista ja takaisinottoa. Onko siis mielestänne todisteita siitä että johonkin uskontoon uskominen johtaa loisimiseen ja rikollisuuteen? Millä ihmeen perusteella? Kuinka jugoslaavien islamilaisten ja katolisten rikollisuus poikkeaa toisistaan maahanmuuttajien keskuudessa? vai onko riippuva muuttujan maahan muuttaminen? Minusta nimenomaan sitä älyä ei näissä H-a puheissa kovinkaan suuresti vaadita.

Phony
Voitaisiinko tässäkin ketjussa palata aiheeseen: "Somalien rikosluvuista". Ei siis Halla-Ahon mielipiteisiin asiasta. Jättäkää koko HA pois tästä ketjusta, menkää vaikka puhumaan siitä hänen omaan blogiinsa.
Millä perusteella ilmiön käsittely tulisi rajata ilmiön itsensä modaamaan blogiin? Ei minulla ole mitään intressiä keskustella hänen palstallaan asiasta.

Ding Ding
Lausetta edeltää usein lauseita, jotka ovat oleellisia seuraavien lauseiden merkityksen kannalta.

Onpa mystistä. Kysyn vielä kerran mitkä erityiset lauseet kääntävät mainitut H-a_n kannat, jotka tuntuvat olevan suuressa synkassa hänen muun puhuntansa ja oman asenteenne kanssa. Minusta te nyt kyllä syyllistytte aikamoiseen fuulaan ja väyrystelyyn. Siis, jos tässä nyt tosiaan on jokin väärinkäsitys niin kertokaa nyt ihmeessä että mielestänne islamilaisuus ei altista merkitsevästi työnvieroksuntaan, väkisinmakaamiseen sekä rikollisuuteen ja ko. kulttuuri ei jollakin tavalla geneettisesti johda ao seikkoihin. Selventäisi suuresti asiaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat