Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Uutisen mukaan venäläiset saavat nykyään rötöstellä suhteellisen vapaasti Suomessa eikä poliisi enää edes yritä saada kaikkia tekijöitä vastuuseen.

Venäjä on lakannut täysin auttamasta Suomen keskusrikospoliisia venäläisten epäiltyjen kuulusteluissa. Venäläisen rikoksentekijän ei tarvitse pelätä tuomiota ellei hän jää kiinni verekseltään koska Suomen poliisi ei pysty ilman venäläisten apua tekemään rajan tältä puolelta edes esitutkintaa.

Väkivaltaa ja isoja omaisuusrikoksia

Tälläkin hetkellä lähes kahdenkymmenen rikoksen tutkinta on ollut pakko jättää sikseen koska Venäjä ei ole halukas auttamaan. Tapaukset ovat vaarassa vanhentua ennen syyteharkintaa jos epäiltyjä ei saada vapaaehtoisiin puhutteluihin tai kiinni etsintäkuulutuksilla tai ellei tapauksia siirretä tutkittaviksi Venäjälle.

Rikosten joukossa on esim. väkivaltarikoksia, suuria omaisuusrikoksia ja talousrikoksia sekä yksi ympäristön turmeleminen. Ongelma alkaa olla merkittävä.

Suomen poliisi luovuttanut

Venäjän kuulusteluapu tyssäsi yllättäen pari vuotta sitten. Viranomaiset perustelevat yllätysmuutosta Venäjän lailla. Suomen poliisi on joutunut vetämään tilanteesta omat johtopäätöksensä: se ei enää edes yritä lähettää Venäjälle oikeusapupyyntöjä.

Suomi ei ole ainoa paitsioon joutunut, sillä Venäjä ei ole viime vuosina auttanut kuulusteluissa myöskään Viroa ja Belgiaa.

Kommentit (9)

En finne igen!
Olisiko sama ilmiö ja siihen vastaaminen. Suomipollarin otteet ovat raaistuneen vuosikymmenen aikana ja tiettyä sävyä ei toisen lipun alla kauaa katsella, jos se toistuu kerta kerran jälkeen.

Taktiikkana se tosin voi olla että kun venäläisiä on helppo seurata suomessa puuhailemassa niin niiden suomalaiset kontaktit löytyy helposti ja saadaan vankilaan.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007

Eikö tämä mene Putinin ja Mevedevin ilmoituksen mukaan. Venäjä on luvannut tukea ulkomailla oleskelevia kansalaisiaan, tarvittaessa myös voimakeinoin. Tässähän on kysymys vain passiivisesta avusta. Venäjän mafia on vahva poliittinen tekijä.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

sigfrid
Venäjä on luvannut tukea ulkomailla oleskelevia kansalaisiaan, tarvittaessa myös voimakeinoin. Tässähän on kysymys vain passiivisesta avusta. Venäjän mafia on vahva poliittinen tekijä.jotakuinkin tollanen mielikuva voipi syntyä..

Ja mitä tohon venäläisten seuraamiseen suomen viranomaisten taholta tulee, niin tokkopa tuokaa liene niin helppoa? Nykyään, ainakin täälläpäin, ajeleevat esm. ihan suomen kilvissä olevilla autoilla aika paljonkin. Ettei ainakaan tuo venakon bongaaminen liikenteestä noin niiko rekkarin perusteella ainakaan enää onnistu/oo itsestäänselvyys.

Noh mutta tänne maakuntaan ainakin toivotetaan venäläisten tuoma raha avosylin vastaan samapa tuo tuntuu olevan mistä peräsin, mut miksipä ei oliskaan?
Ainahan se massi on pohjimmiltaan likasta kuitenkin.

Jotenkin rupee sellanen viipurin vauraampien esikaupunki olo täällä kyllä hieman ympäristöstä huokumaan..
Ihan päivittäin joutuu venäläisyyden kanssa tekemisiin, joskus pitää oikeen silmiään siristellä ko junanvaunuissa ja tienviitoissa, mainoksissa yms. lukeepi kyrillistä niin paljo.
Ei taieta kaikkial suomessa ihan tiedostaapi tätä venäläisten todellista vaikutusta joka rupee kyllä jo ainakin karjalassa näkymään selkeemmin, ko esm. näky jokusen 5 vuotta sitten.

Toisaalt, niiko sanottu, niin kyl tänne se raha kelpaa ei siinä.
Eikä nuo venäläisetkään mitenkään nyt itseä ainakaan erityisemmin v*tuta, kyl sielt tavallisen kansan joukosta löytyy hyviäkin ihmisiä ihan siinä missä suomalaistenkin seasta. Eiköhän ne niitten raharikkaat oo ihan yhtä nilkkei siinä ko raharikkaat yleensäkin on? kansallisuudesta riippumatta.

niin, eikä täällä tosiaan ole hirveen "ryssävastanen" ilmapiiri mielestäni yleisesti ottaen muutenkaan, enää. Tietty nyt jotkut aina,.. mutta aika hankalaa olis täälä rajanpinnassa asustella ja oleskella ittensä ja muitten kanssa, jos kovastikin ryssiä ei vois sietää.
Muualle sillo pitäs melkeenpä muuttaa

Dr Lazer

jotakuinkin tollanen mielikuva voipi syntyä..

Eri asia sitten on, kuinka todellinen sellainen on. Venäjä-asioissa tuo leimakirves heilahtaa useilla ennen tutkintaa. Toisen näkökulma jää usein kertomatta. Aamulehti on näissä Venäjä-jutuissaan melko omilla linjoilla, osaakohan toimituksessa kukaan kieltä edes.

Tässähän oli siis kyse siitä englantilainen laiva oli päästänyt öljyä Suomenlahteen ja kun asiaa haluttiin selvittää, laiva siirtyi Viron aluevesille. Myöhemmin maksoivat sakot. Herää kysymys, että miksi virolaiset eivät auttaneet asiassa, varmaankin jokin sopimus on. Tai englantilaiset omistajat? Venäläisen kapteenin kuulusteleminen jos on Venäjän lain vastaista, niin kiinnostaisi tietää kuinka se on mahdollista, eikö jokin merenkulkulainsäädäntö määrittele tarkkaan miten toimitaan tällaisessa asiassa? Asiahan tulisi viedä kansainväliseen oikeuteen, jos kerran aihetta on, eikä vinkua jollekin Aamulehdelle. Välimerellä jos tiputtaa roskapussin mereen, niin piipaa-vene on heti paikalla.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/117486.shtml
Laiva on näköjään Suomessa rakennettu:
http://shipocean.webs.com/shipde/nordic_ice.html

acediaei hitto mitä kikkailua ton laivan kanssa.. toi kyllä selviä ikuna, ei varmana pieni ihme on jos tota setvimällä setvimään käytäs.
Kyl ne venäläiset liukkaita on, aina ollutkii, ei sitä käy kieltäminen.

btw ne rahtilaivat jolla ne seilaa tota kanavaa eestaas,.. millasessa kunnossa useasti ne venäjän omien tunnuksien alla seilaavat on , ainakin ulkosesti Saattaa olla pinta-alasta tyyliin yli 50% ruosteen koristamaa, enneko maalia.
Heti jos bongaa jossain lastauslaituril tai kanavassa hyvämaalipintasen botskin, niin voi heti melkeen varmalla sanoa että ei salettiin seilaa venäjän lipun alla

Eihän siitä tule mitään, jos naapurimaasta käydään toisessa ryöstelyretkillä ilman seuraamuksia. Naapurisuhteethan siinä kärsivät.

Noh, Suomessa on nykyään aika fasistinen poliisijärjestelmä. Vankilaan voidaan heittää kun naapuri soittaa että pelottaa, sisään tullaan vaikkei olisi lupaakaan, väkivaltaa ei kaihdeta ja kansan oikeudet puolustaa itseään edes rikollisia vastaan ovat olemattomat. Vielä kun lyödään päälle sormenjäljet, aseistariisunta, tietosuojan poistaminen, sensuurit ja muut vastaavat niin saadaan aika kova soppa aikaan. En siis ihmettele enkä kauheasti pahoittelekaan että edes jokin taho on koskematon suomen poliisin edessä - diplomaattien lisäksi.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
Liittynyt20.7.2007
Dr Lazer
sigfrid
Venäjä on luvannut tukea ulkomailla oleskelevia kansalaisiaan, tarvittaessa myös voimakeinoin. Tässähän on kysymys vain passiivisesta avusta. Venäjän mafia on vahva poliittinen tekijä.jotakuinkin tollanen mielikuva voipi syntyä..

....

Noh mutta tänne maakuntaan ainakin toivotetaan venäläisten tuoma raha avosylin vastaan samapa tuo tuntuu olevan mistä peräsin, mut miksipä ei oliskaan?
Ainahan se massi on pohjimmiltaan likasta kuitenkin.
Sen tosiasian hyväksyminen, että Venäjän mafialla on lonkerot monessa mukana ei koske mitenkään tavallisia kansalaisia. Olisi omituista rinnnastaa rikolliset tavallisiin Suomessa asuviin tai oleskeleviin Venäjän kansalaisiin. Tästä on kysymys, vaikka jotkut änkyrät eivät sitä enää ymmärrä. Hohhoijakkaa taas...

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Bushmaster
Noh, Suomessa on nykyään aika fasistinen poliisijärjestelmä. Vankilaan voidaan heittää kun naapuri soittaa että pelottaa, sisään tullaan vaikkei olisi lupaakaan, väkivaltaa ei kaihdeta ja kansan oikeudet puolustaa itseään edes rikollisia vastaan ovat olemattomat.

Pidättää tosiaankin voidaan kolmeksi päiväksi käytännössä ilman syytä pelkällä poliisin päätöksellä (aiemmin kahdeksi viikoksi). Sen jälkeen tarvitaan oikeuden päätös tutkintavankeuden aloittamiseksi. Tutkintavankeus voi kestää jopa vuosia, sillä ylärajaa ei ole laissa määritelty. Keskimäärin tutkintavankeus Suomessa kestää kolmisen kuukautta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat